A bolha fenyeget

Ki vannak akadva rajtam ezek a nagyon derék, nagyon magyar és nagyon kárpátaljai pedagógusok. Legutóbb egy tanárnő osztotta nekem az észt, akkor éppen pikáns limerikjeim okán, bölcs sommázattal állapítva meg azt, hogy: „Megosztó, szélsőséges és a kárpátaljai magyarok érdekével és jóízlésével folyamatosan szembemenő magatartásoddal fájdalmas rombolást végzel olvasóid lelkében.” (teljes levele itt olvasható), most meg egy filozófusi képzettségű (!) főiskolai oktató talált engem kártékonynak, aljasnak, miegyébnek.

Az ősmagyar fegyverét láthatóan lebernyege alatt viselő lovagló bölcselőnek a Nem vagyok azonos című írásom akadt a torkán. Először csak Facebook-kommentben horkantotta el, hogy szívesen megcsapna engem a fokosával (jól megijedtem), aztán rájött, hogy nekiszaladás nélkül nem volt eléggé zavaros a bölcs gondolatmenete, így másnap jól nekifutott a szent feladatnak a cikkemet közlő VilágMa portálon (lásd). A személyes örökségen túl már kis fajelméletet is belekevert a kevélykedő kioktatásba, pár sorába belefért a Tóra, az Aranybulla, a Hármaskönyv, továbbá Arany-idézet, március meg Petőfi. „Nálad kártékonyabb gyom nem terem ezen a vidéken.” – így kedveskedett. Előző nap még személyes üzenetben is elmondta, milyennek kellene lennem, itt meg már odáig jutott, hogy utolsó figyelmeztetésben részesítsen: „utoljára mondom: Igazodj!” Mert ha nem? Akkor borbélytányért tesz a fejére és törött kopjával megindul ellenem?

A VilágMa szerkesztője, velem ellentétben, méltónak találta a zavaros beszólást arra, hogy válaszoljon rá. Úgy gondolta, ez az olvasói reagálás elég jól példázza, hogy helytálló, amit cikkemben írtam. Kapott aztán ő is a kioktatásból, a kelekótya lovag azt javasolta neki, hogy engem, az aljast, küldjön a pokolra.

Szegény kis lovag három napon át próbálta lenyelni szerény eszmefuttatásomat, de úgy látszott, túl nagy volt neki ez a kicsi falat (haraphatna ennél jóval nagyobbakba is, pl. itt), kénytelen volt újra és újra megküzdeni vele. Kicsit féltettem is, nehogy éles és tiszta elméje valami maradandó károsodást szenvedjen. De nem tudtam teljesen alámerülni a vele való együttérzésben, mert aggodalmamat folyton megzavarta a leküzdhetetlen heherészés: elvégre nincs mulatságosabb, mint amikor egy bolha vitézkedik.

.

.

Feltételezem, hogy erre a posztomra újra felkapja a vizet, beirkál majd ide meg a Facebookra pár jópofaságot. Előre élvezem, mi jókat fogok derülni rajtuk.


PS. Alig pár perccel e poszt publikálása után valóban megszólalt újra. Beszólásainak egyetlen erényét, a rövidséget is elhagyta, így a mulatságosság sajnos átcsapott dögunalomba. De azért olvassátok el, bár hosszú.

(Visited 2 times, 1 visits today)
FacebookBlogger PostWordPressLinkedIn

Válassz hozzászólási formát!

Loading Facebook Comments ...

9 hozzászólás

 1. Caius Octavius szerint:

  Ha annyira magyarság ellen van Karcsi bácsi, akkor miért nem megy el innen?

 2. Luczifer szerint:

  Hát, mert, ha átjön a határon, itt még több a magyar! És azt hiszi a Karcsi bácsi, hogy akkor itt még több a Zselicky Zoltán :) Sajnos nem alaptalanul.

 3. bdk szerint:

  :) ez jó vót!

  én dilemmáztam legalább fél percig: kezdjem-e el magyarázni a karcsizónak, hogy nem én vagyok a magyarság ellen, hanem azok, akik olcsón, mellverősen képviselik, hogy azok a nemzet legnagyobb ellenségei, akik kirekesztenék belőle ilyen-olyan alapon a nekik nem tetsző, hozzájuk igazodni, velük azonosulni nem akaró másként gondolkodókat. kezdjem-e el magyarázni, mi a különbség a magyarság és a magyarkodás között, elhiszi-e nekem, ha azt mondom, előbbinek nemcsak híve, hanem (ami több:) tevékeny gyakorlója, utóbbinak viszont ostorozója vagyok. magyarázzam-e, hogy többek között azért tart ott a magyarság, ahol, mert a karcsizóhoz hasonlóan gondolkodók elküldték, kiutálták, elhurcolták, vagy minimum lehetetlenné tették legjobb elméinket. megérthet-e ebből bármit az az ostoba, aki nem tudja, hogy a csak egyformán gondolkodó egyenmagyarok társadalma életképtelen.
  nem, semmi értelme ilyesmivel érvelni. mert vagy pontosan tudja ezt a fentebbi okosan szóló, és csupán kellemetlenkedni akar valamilyen számára fontos okból (érvelésem ezt az okot nyilván nem képes megszüntetni), vagy esetleg tényleg azt hiszi és gondolja, amit hinni és gondolni látszik – akkor viszont meggyőződésről van szó, amelyet megváltoztatni egy blogbéli érveléssel nyilván teljesen lehetetlen.

  éppen ezért nem szálltam vitába a kis lovaggal sem és csak a fentiekben reagáltam gyalázkodására – ezt is leginkább csak azért, hogy olvasóimat szórakoztassam :)

 4. Caius Octavius szerint:

  Elnézést, de folyton csak az megy, hogy a csúnya jobboldaliak így, meg a csúnya jobboldaliak úgy.
  A fecebook bejegyzései, és a blogos posztjai csak erről szólnak.
  Most akkor ki utál ki kit? Mert nekem igencsak az jött le, hogy ön tiszta szívből gyűlöl minden jobboldalit, csak mert nem úgy gondolkodik.

 5. bdk szerint:

  gyűlölet? ugyan. egyfelől ilyen fölösleges, energiaigényes érzelmi “luxusra” nincs és nem is volt soha igényem. másfelől: azt igencsak ki kellene valamivel érdemelni. amit viszont vagy kinevetek vagy amit simán csak megvetek, azt nem gyűlölöm. más viszony, egészen más.
  de itt római nevű olvasómmal nyilvánvalóan vagy alapvető megértési, egymás-értési gondok vannak, vagy sima kellemetlenkedésről, kötözködésről van szó. sem egyik, sem másik esetben nem indokolt, hogy érdemi válaszokkal szolgáljak.

 6. Luczifer szerint:

  Bocsánat! De miért gond, ha valakinek baja van a Zselicky úrral? Ha udvarias vagyok, akkor is minimum zavaros. És ha ő a jobboldal elfogadott képviselője – amit őszintén remélek, hogy nem igaz – akkor a jobboldallal? És mi van, ha valakinek nem csak a zavaros jobboldaliakkal van baja, hanem a jobboldalról általában gondolja; tévednek, amit tesznek az nem kedve szerinti. Akkor az, nem magyar? Utazzon el? Magyarnak lenni – nem liberális szöveg! – egy sors vállalása, és nem kívánságműsor. És ebben a sorsban benne van BDK. A magyar része. Ha utazik, ha nem. Ha tetszik, ha nem. Megfellebbezhetetlenül. Nem lehet mást tenni, tudomásul kell venni.

 7. Kaszás szerint:

  tisztelt Balla Ur!

  ez az irasa kifejezetten szar. lealazoan beszel egy emberrol, ketelkedik annak tudasaban, megjegyzest tesz meg arra is, h hany sorban volt kepes osszefoglalni filozofiai erveit. nem a zoltan partjara akarok allni, de ha jobban elolvassuk ezt a kis bejegyzest, abbol a kovetkezo szurodik ki:
  1. lenezi ot, h h mer beszolni a nagy bdk-nak. biralja ahol csak tudja, de ha valaki olvasgatja az irasait,akkor hamar rajon, h on sajat magat kb istennek tarja, az egoja a plafonon, es csak en igy, en ugy, en ezt mondtam, azt csinaltam.
  2. rendkivul gusztustalannak szamit az a netes vilagban(blogolas, egyeb honlapok, stb.), h magan leveleket kozze tesznek(gondolom zoltan megkerdezese nelkul) fenykeppel egyetemben. ha jobban utana nez a napiszaron talalkozhatunk ilyenekkel :)

  jo latni, h ont is meghatja a mai modern vilag elfajzott blogolasa, es 100 blogjabol 1-et atenged a mar emlitett weboldal stilusanak. csak igy tovabb.

  3. az on politikai megnyilvanulasait is (ha valaki lenne olyan kedves es venne a faradtagot) ossze lehetne keresni es vagni ugy, h egy kedves lejarato cikket hozzanak ossze belole.

  u.i.: varom azt a 300 kommenjet (minimum 4000 leutes) amivel ezutan elaraszt.

  szevasz

 8. numasi szerint:

  én olvasgatom BDK írásait, és kifejezetten higgadtnak érzem őket, nem látok bennük önistenítést, persze ha valaki fegyelmesen összehúzza a szemöldökét, biztos észreveszi, hogy ez csak azért van így, mert zsidó vagyok. Zoltánnak ez sikerült. meg se fordul a fejedben, hogy az ilyen és ehhez hasonló intellektuális hideg zuhanyok késztetik az írót, és a szabadon gondolkodó embereket általában lenézésre, nem pedig a nyegle beszólogatás tényállása?

 9. numasi szerint:

  (a testi fenyegetés meg gondolom szintén nyelvi humor számba megy, sőt még meg is lehet simogatni érte Zolika 100% magyar buksiját, semmi okunk emiatt lenézni kiművelt embertársunkat igaz?)

Leave a comment

Véletlen poszt

A Vár utca sarka

(kattintásra nagyobb) – Csönge kommentárja fotójához: corner | sarok balra, az összefirkált ház előtt indul a mi utcánk, a vár utca. sötétedés után innen hazáig szoktam futni, mivel az ajtónkig már egyetlen egy lámpa sem ég (szerintem a rendszerváltás óta nem cseréltek égőt). elég félelmetes. a macskakövek és a sötétben megbúvó hepehupák miatt viszont nem lehet normálisan futni, úgyhogy ha bárki meg akarna támadni, valószínűleg először jót mosolyogna a cirkuszi produkciómon. Csönge fotófolyama // több Csönge » tovább

FacebookBlogger PostWordPressLinkedIn

A komisz Ukrajna

A komisz Ukrajna

Ukrajna egy igazságtalan ország, még soha nem vette figyelembe az én igazságomat, ezért aztán a legcsekélyebb szándékomban sincs az ő igazsága mellett síkra szállni. Magamnak sem tudom pontosan megmagyarázni, mostanában miért utasítom el sorban a lapoktól, rádióktól, folyóiratoktól érkező  felkéréseket, hogy az ukrajnai helyzetről – akár publicistaként, akár szépíróként, akár csak személyes gondolataimat megosztva – nyilatkozzam. Az is furcsa, hogy máskor miért vagyok túlságosan is aktív véleménynyilvánító, most pedig miért nem blogolok ebben a témában, miért hárítok és miért mutatok közömbösséget – holott itt élek a fenekestül felforgatott és súlyos veszélyeknek kitett ország határain belül. A legfőbb oka tartózkodásomnak az, > tovább

FacebookBlogger PostWordPressLinkedIn

Kövess:

Látogatók, oldalnyitások az elmúlt 30 nap alatt
United States 745 927
Hungary 526 1336
Ukraine 284 1820
India 32 34
Romania 22 58
Germany 20 69
Netherlands 19 25
Israel 17 19
Slovakia 16 43
Russia 16 41
Brazil 14 15
Indonesia 12 28
Serbia 11 22
Austria 10 20
France 10 19
United Kingdom 10 14
China 10 13
Luxembourg 5 11
Italy 5 8
Total Visits: 1833
Total Pageviews: 4603
Powered By PepLamb.com

A blog leírása

BDK BLOG - Balla D. Károly a legaktívabb posztumusz író. Webnaplójában piréz jegyzetek sorakoznak az irodalom és a művészet, a közélet és politika tájáról. Lakhelye: Ungvár - Kárpátalja. | BDK az irodalom művelése és az aktív internetes jelenlét (blogok, Facebook,Twitter, Google+ ...) mellett jelenleg éppen asszociációs játékok feladványainak a készítésével és kreatív keresőoptimalizálással is, amolyan SEO-szaki a honlap optimalizálás, a Google-helyezés javítása és a linképítés területén. A blog 2010 óta működik.

Feliratkozás