Pillangószív repríz 2

Ha látványosságban nem is, de a mondandó súlyát illetően Demszky Gábornak 2006-ban a választások során sikerült überolnia Kósa Lajos kampánynyitó ceremóniáját azzal, hogy felelőssége teljes tudatában bejelentette, az SZDSZ szárnyakat ad. Ha nem is a szavazóknak, ám a Combino néven meghibásodó valamennyi villamosnak mindenképpen.

Budapest főpolgármestere stílszerűen kedvenc villamosával érkezett a kampánynyitó nagygyűlésre és annak fülkéjéből intézte szavait az egybegyűltekhez. Demszky többek között megerősítette Kuncze Gábor korábbi kijelentését, miszerint az SZDSZ nem engedi meg senkinek a nemzeti szimbólumok kisajátítását, a pillangószív ugyanúgy liberális érték, mint ahogy nem az, ezért nem járul hozzá, hogy a jobboldal saját gombostűjére tűzze. Éppen ezért választási kampányát Villamos Pillangószív néven indítja, amely rövidesen önálló honlappal jelentkezik. A Villamos Pillangószív emblémája a Pillangószív-Villamos, amelynek neve mostantól kezdve Villangino.

A fővárosiak nagy örömére Demszky Gábor bejelentette azt is, hogy ezentúl minden villamos irányító fülkéjében két személy fog ülni, ezek közül az egyik ő maga lesz.

Beszéde végén a főpolgármester a határon túli magyarokhoz fordult felhívással: “Budapest a szabad madarak, villamosok és pillangók városa, éppen ezért arra biztatom a határon túli magyar fiatalokat, hogy jöjjenek minél többen, dolgozzanak villamosvezetőként! Hozzák el pillangónak a feleségüket, és jómadárnak a gyerekeiket is!”Illusztrációk: Szalay Krisztián és BéDéKá


A pillangószív az első magyar keresőoptimalizáló verseny kulcsszava volt. Lényege: olyan honlapot készíteni, amelyik az adott keresőszóval a Google-lista élére kerül. Részletek: VersenykiírásMi az a keresőoptimalizálás

Címke , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?