A 30. asszociáció

asszociacios- jatekA kerek szám (ez már a harmincadik feladványa a sorozatnak!) okán a korábbi sémáktól kissé eltérő fejtörő következik. |  Ötven fordulósra tervezett, képzettársításokra alapuló játékomban a három nyári hónap folyamán heti 1 feladvánnyal jelentkezem vasárnaponként. A megfejtések beküldésére a feladvány szövege alatti alkalmazás szolgál (Facebook-felhasználók küldhetik privát üzenetben is a közösségi oldalról, ahol a Ludus csoport oldalán is folyik a játék – bárki beléphet és bárki feladhat saját fejtörőt!).

A játék leírása << segítség | korábbi sorozat | FUTÓ SOROZAT |

A játék öröme elsődleges, de pontverseny is zajlik, a legeredményesebb megfejtők az összesítés után könyvjutalomban részesülnek: a pontozás, a díjazás és a közzététel részletei <katt! Az oldal alján az aktuális forduló megfejtőit és pontszámaikat foglalom táblázatba – a lista naponta többször is frissül, katt: Frissítés – Megfejtők. Súgások: a rásegítő információkat a közzétételt követően a nyári hónapokban kb. 48-48 óra késleltetéssel teszem közzé, mindegyik után 1-gyel csökken a megszerezhető pontszám. A megfejtést magyarázatokkal a feladvány szövege alatt a forduló lezárásaként teszem közzé. – Íme, itt a kissé szokatlan

30. feladvány

Mely mű címére asszociálhatunk az alábbi jelekről:

,

+
>

A megfejtés egy mű címe, amely 5 szóból áll. Ezek közül kettő névelő. A további három szóra a fenti jelek sorrendjében következtethetünk. A harmadik asszociáció valamivel lazább az első kettőnél.

 1.  súgás: spájzban

 2.  súgás: Keleti

Megfejtés:

A tizedes meg a többiek

Keleti Márton 1965-ös filmje Dobozi Imre regényéből készült Sinkovits Imre főszereplésével. Egyebek mellett Az oroszok már a spájzban vannak bonmot is innen származik.

, >> tizedesvessző >> TIZEDES

+  >> MEG
>
>> több >> TÖBBIEK

Köszönöm a játékot és gratulálok a megfejtőknek. > a övetkező feladvány

 


Frissítés – Megfejtők, pontszámok

A lista a megfejtés közzétételééig naponta többször – de nem minden helyes megfejtés beküldése után! – frissül.

A helyes megfejtést beküldők listája Pontszám>>összesített
 KapitányG  4
 Szegi Hunor  4
 Szimkovics Tibor  4
 Rák Béla  4
 Barna Csaba  4
 Varga István  4
 Harsányi Judit  4
 Fekete János  4
 Terstyánszky Anna  4
 Popovics Alexandra  3
 Boros Márton  3
 Galló Ágnes  3
 Klára B. Tóth  3
 MEG  3
 Hinger Tamás  3
 Ujvári Nóra  3
 Mezey László  3
 B.I.Z.  2

Facebook hozzászólások

Szólj hozzá!