Linképítés, SEO – honlapoptimalizálás

linképítés, arvisura-seo

A kreatív linképítés kulcsszavai – honlapoptimalizálás – website optimization

A honlapok keresőoptimalizálásában 2013 őszén új korszak kezdődött. A weboldalak tartalmának optimalizálása, a linképítés és a kulcsszavas keresési találatok maximalizálása többé nem folyhatott abban a mederben, mint korábban. Mindez azért vált szükségessé, mert az internetes keresésekben lassan egyeduralkodóvá vált Google egyfelől megszigorította elvárásait, másrészt szemléletet is váltott – e kettőt együtt érvényesítve gyakorlatilag felülírta a keresőoptimalizálás (a SEO) korábbi gyakorlatát.

De kezdjük az elején, hiszen akadhatnak, akik nem is tudják, mi az a SEO. Nos, a három betű az angol Search Engine Optimization rövidítése, fordításaként a magyar szakmai szóhasználatban a keresőoptimalizálás kifejezés honosodott meg, ami voltaképp jelentéstömörítés, lévén nem a keresőt optimalizáljuk, hanem egyfelől a honlapot, másfelől meg a webes környezetet. Ennek megfelelően a SEO az a komplex tevékenység, amelynek során egyfelől azt igyekszünk elérni, hogy egy kiválasztott honlapot előre megadott kulcsszókra nézve a keresők értékesnek, releváns tartalmúnak ítéljenek: ez a honlapoptimalizálás (e kifejezést olykor magára a SEÓra értik), másfelől külső webhelyekről olyan módon hivatkozunk a kiválasztott honlapra (olyan módunk építünk linkeket idegen weblapokra), hogy a keresők figyelmét kvázi „felhívjuk” annak főbb témájára, tartalmának jellegzetes kulcsszavaira. Mindez annak érdekében történik, hogy az adott weboldal bizonyos keresőkifejezésekre nézve minél jobb pozícióba kerüljön a Google találati listáin, s ezzel több olvasót, látogatót, ügyfelet, partnert, megrendelőt, vásárlót hozzon a honlapot üzemeltető személy vagy vállalkozás számára. Jól belátható a keresőoptimalizálás üzleti jelentősége, ha tudjuk, hogy az interneten szolgáltatást, terméket, információt keresők 70 százaléka az első 10 találatból választ.

A honlapoknak a találati listán való helyezés-javítására a szakemberek  számos technikát ismernek, az évek során felgyülemlett tapasztalat során kikristályosodott, a Google algoritmusa mely szempontok alapján végzi a besorolást. Ezzel élni és részben visszaélni is lehetett. Ügyes és kitartó SEO-munkával olyan weboldalak is vezető pozícióba kerülhettek, amelyet tartalmuk nem feltétlenül indokolt. Az érdemtelenül élpozícióba került szájtokat a Google időről időre igyekezett kiszűrni, ennek érdekében afféle javítóprogramokat futtatott. Ezek Google Panda és Pingvin algoritmusként váltak ismertté. Az algoritmus-frissítések lefuttatása általában átrendezte a találati listákat, de soha nem teremtett tiszta képet, továbbá pedig a SEO-technikák is mindig hozzá tudtak igazodni a szigorításokhoz. Mígnem a nagy kereső 2013-ban radikális lépésre szánta magát, lecserélte teljes keresőmotorját és lényegében hadat üzent a kulcsszavas keresőoptimalizálásnak. Az új motor (keresőszoftver) alatt lefuttatott Pingvin-frissítés – ez volt a hirhedt 2.1-es verzió – immár kíméletlen tisztogatást végzett. Erről bővebben: Weboldal optimalizálás a Pingvin algoritmus után.

Saját gyakorlatomban én mindig is kerültem a Google által nemkívánatosnak számító honlapoptimalizálási eljárásokat. Nem afféle jógyerek-allűr miatt, hanem azért, mert a bevált eljárások rutinszerű gyakorlása, a mechanikus ismételgetés, az ipari linképítés monotóniája nem volt kedvemre, ezért kezdettől fogva valamiféle kreatív SEO folytattam, ezen belül szinte hogy „irodalmi módszerekkel” végeztem a linképítést. Ezért munkám szinte mindig sikeres volt, az általam optimalizált weblapoksoha nem kaptak Google büntetést. Ám eközben kétségtelenül magam is koncentráltan és céltudatosan kulcsszó-orientált SEÓt végeztem. Amikor a kifejezetten a kulcsszavakra irányuló célzatos optimalizálás vált tiltottá, az én honlapjaim jó részének is romlott a pozíciója. Új módszer kidolgozása vált szükségessé.

A 2013-as év utolsó hónapjaiban nagyjából ezzel foglalkoztam, 2014-ben pedig új eljárásaim már túl is léptek a kísérleti stádiumon, erről több helyen beszámoltam. Az Arvisura névre keresztelt új projekt alkalmassá vált arra, hogy weboldalakat keresőoptimalizálva a koncentrált kulcsszavas eljárások mellőzésével juttassak élpozíciókba – egyszersmind a Google-büntetések nyomasztó árnyékát is elkerülve.

Cloud Server – Virtuális szerver bérlés

Dedikált virtuális szerverek bérleti lehetősége VSP-csomagokban. Felhő szerverek és szerverfelhők létesítése, dedikált IP-cím biztosítása. Dedikálás és virtualizáció. Bérlés mellett lehetőség van szerverelhelyezésre: server hosting Budapest

Üzenetmarketing – csoportos sms küldés

Mobil telefonokon, okos telefonokon megjelenő hirdetések a mobil reklám, mobil marketing részét képezik. A mobilalkalmazásokat fejlesztő szolgáltatók egyik üzletága az üzenetkampány lebonyolítása. A leghatékonyabb a személyre szabott SMS üzenetküldés. Egyesével ez persze kivitelezhetetlen, a nagy ügyfélkör tömeges sms továbbítást feltételez, amelyhez megfelelő technikai háttér szükségeltetik.

  • címlista alapján tömeges mobilüzenet eljuttatása okostelefonra << /tomeges-sms

Csavarmentes salgó polc

Raktár berendezés, bútorzat, tároló hely – irattárakba és bármilyen raktárba ideális a gyorsan és méretre szabott igények szerint összeszerelhető polcrendszer összecsavarható vagy illesztékes konfigurációban

  • Csavar nélküli salgó polc << /csavarmentes

Agoraphobia honlap – Prince2 Pánikbetegség kezelése

A pánikroham nem olyan szintű félelem, mint például a vizsgadrukk. Jóval erősebb annál, és általában konkrétan meg nem határozható okú szorongás váltja ki. Nem lehet annyival elintézni, hogy mindenki szokott néha szorongani vagy izgulni – esetleg hisztériázni is. A pánikzavar kialakulásának pszichés okai vannak. Prince2 vizsga előtt a projektmenedzserek gyakran esnek pánikba.

  • Vizsga Budapesten – p2 képzés

Ajtó-Ablak – Télikert Budapest

Télikertek építése a fővárosban és környékén. Teraszbeépítés. Egy új szobát kap, aki nyitott tornácát, lépcsőfeljáróját beüvegezteti. Lodzsa és erkély beépítése. Hőszigetelő nyílászárók gyártása télikertekhez Budapesten és környékén.

Az Arvisura SEO-projektum néhány oldala

Linképítő Arvisura Sofőrszolgálat

  • Budapest Balládium – Sőfőr-Arvisura
  • Autó vezetés – éjszakai sofőr szolgálat Bp

Jogi védelem Ukrajnában

  • Linképítés – SEO Kárpátalja: Jogi védelem Ukrajnában

A keresőoptimalizálás új módszerét az tette szükségessé, hogy a Google új szempontokat érvényesít. Így jött létre az Arvisura-SEO Linképítés és weboptimalizálás, amelynek kulcsszavai többek között: komplex, kreatív honlapoptimalizálás, google, seo, diszperzív linképítés, arvisura, honlapok, link, optimalizálás, marketing, hatékony keresőoptimalizálás, weboldal, weblap, net, web, kereső optimalizálás

Ideiglenes linkek:

Kémény karbantartás – pánikbetegség kezelése és leküzdése – duguláselhárítás Budapest Autó

Pr-cikk: kereső marketing mobil. Tömeges sms kampány  – honlapszövegírás

laptop alkatrész szerviz – sms mobil marketing

magyar xyz generációk

(Visited 255 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?