keresőmarketing > keresőoptimalizálás > honlap optimalizálás

Honlpok Google-optimalizálása: helyezés javítás tartalomoptimalizálással és kreatív linképítéssel. Cél: Google első hely

honlap optimalizálásGondos munkával elkészült az új weboldala, de kevesen látogatják? Több megrendelőt, vevőt, partnert, olvasót, szeretne? Mutatós és praktikus a honlapja, lényeges információkat közöl, de a Google nem találja? Vagy megtalálja, de az Önnek fontos keresőkérdésekkel nem szerepel a találatok elmezőnyében? Mi lehet ennek az oka és hogyan lehetne javítani a helyzeten? - Ilyen problémáknak megoldásában segít a honlapoptimalizálás. e ntosan mit is értünk ezen a kifejezéen?

Honlapotimalizálás Google kereséshez
Ha szakmai segítséget kér:

• Írjon: > levél küldése
• Üzenjen: > kapcsolat
• hívjon skype-on: > bdkaroly

Google Plus

SEO-blogom és számos szakmai weboldalam a Google első oldalán szerepel a következő kulcsszavakkal és keresőkérdésekkel:
weboldal optimalizálás - honlapoptimalizálás - seo szakértő - keresőmarketing szakértő - google első helyre kerülés - google helyezés javítása - google keresés első hely - linképítés hogyan - honlap keresőoptimalizálás - honlap seo - továbbá:

 • ki a legjobb honlapoptimalizáló?
 • ki a legjobb linképítő szakember?
 • ki otimalizál legjobban weboldalt?
 • hogy kerüljek Google 1. oldalára?
 • mi a SEO magyar jelentése?
 • hogyan kell keresőbarát weboldalt készíteni?

Más szakmai oldalaim:

webseo - google honlapoptimalizálás
honlap optimalizálás és keresőmarketing
weboldal net-seo - keresooptimalizalas - googleoptimalizálás - honlapok

Mi a honlapoptimlizálás?

A fogalomnak két elterjedt jelentése van: egy tágabb és egy szűkebb.

1. Tágabb értelemben honlapoptimalizáláson azoknak az eljárásoknak az összességét értjük, amelyek révén elérhető, hogy a kiválasztott honlap előre megadott kulcsszavakkal a keresőtalálatok listáján élpozíciót érjen el (mégpedig az organikus, azaz a nem pézért hirdetett találatok között). Ebben az értelmezésben a honlapoptimalizálás a keresőoptimalizálás szinonimája. Utóbbi az angol Search Engine Optimization (SEO) szakkifejezés magyar megfelelője, mely nem teljesen pontos, lévén nem a keresőre, hanem a honlapokra irányul az optimalizáció, igaz, hogy a keresők elvárásai szerint.

2. Szűkebb értelemben honlapoptimalizáláson a teljes pozíciójavító tevékenységnek csak azt a munkaszakaszát érjük, amely közvetlenül a honlap tartalmára és felépítésére írányul (a külső weblapok felhasználával történő linképítés ez esetben nem tartozik ide).

Weboldalamon főleg a 2. értelemben használom ezt a terminus technikust, azaz a weboldal tartalmának és szerkezetének a keresőbaráttá tételét értem alatta, továbbá a tartalomoptimalizációnak azt a specifikumát is, hogy nemcsak az elsődleges - és főleg technikai jellegű - keresőszempontoknak kell érvényesülnie a honlapon, hanem a Google elvárásai most már kiterjednek a következőkre is:

Az utóbbi elvárásnak megfelelni nem könnyű, már csak azért sem, mert nehéz pontosan meghatározni, mi is számít egy-egy támát illetően relevánsnak a Google algoritmusa szerint. Ha hajszálpontosan ezt megmondani nem is lehet, a sokéves optimalizációs tapasztalatom alapján annyit mindenképpen megállapíthattam, melyek azok a faktorok, amelyek egy weboldal relevanciáját növelhetik. A honlapotimalizálás során ezeket a megszerzett tapasztalatokat igyekszem kreatív módon alkalmazni, megfigyeléseim között ugyanis az is szerepel, hogy a keresőmotorok többre értékelik az egyéni megoldásokat, a megszokottól eltérő ötleteket, mint a szakma többsége által lefektetett szabályok mechanikus végrehajtását.

Miközben tehát nyilvánvaló, hogy a tartalmi és formai jegyekre úgy általában érvényes elvárásoknak érdemes maradéktalanul eleget tenni, aközben egy-egy webhelyen ajánlatos számos egyedi megoldást alkalmazni. Azaz: végezzünk kreatív weboldal optimalizálást - de ne spóroljuk meg a rutinfeladatok elvégzését sem. És ami már ennél messzebb mutat: miközben a kiválasztott weblap tartalmi jegyeit optimalizáljuk, már gondoljunk arra is, hogy a munkába vett honlapra milyen külső linkeket fogunk küldeni az optimalizáció második, linképítő fázisában: milyen tartalmú weboldalak lesznek a hivatkozó helyek és mi lesz a linkek szövege. Ugyanis nemcsak az oldal tartalmában, hanem a linkeknek is relávánsaknak kell lenniük. Ez pedig csak megfelelő tartalmi összefüggések esetében, azaz a megfelelő web-kontextus esetén valósulhat meg.

Állítsuk hierarchikus összefüggésbe az alapfogalmakat! Ilyen felosztást állíthatunk fel:

MARKETING
Vagyis: az online marketingen belül kell elképzelnünk először is ezt a nagy gyűjtőfogalmat:

Keresőmarketing

- amely a keresőtalálatok bármilyen módon történő befolyásolása és felhasználása révén igyekszik üzleti előnyhöz juttatni a weben megjelenő szereplők valamelyikét.

A keresőmarketingen belül a találatok felhasználásának és befolyásolásának számos módja van a fizetett linkhirdetésektől (pl. AdWords) a térképtalálatok, linkkatalógusok, közösségi oldalak alkalmazásán át az organikus találatokra vonatkozó keresőoptimalizálásig. Ez utóbbi ekképpen értendő:

A keresőoptimalizálás

csupán az keresőalgoritmusok által automatikusan felálított találati rangsorban történő helyezések javítását célozza, azaz csakis azokra a kulcsszavas keresőtalálatokra, amelyeket pénzfizetéssel nem befolyásoltak, hanem csupán a honlapok és a webkörnyezet megfelelő kialakítása révén nyertek helyezést a keresőmotorok működésének logikája szerint. Ezek az úgynevezett normál vagy organikus találatok, ezért a munkának ezt a részét organikus keresőoptimlaizálásnak is nevezhetjük.

Ezen belül pedig megkülönböztetjük a keresőoptimalizálás két fázisát

Az előbbiről már több szó esett itt és alább még fog is, az utóbbit külön webszájton tárgyalom (lásd: mi a linképítés?) - de előbb vessük össze a kettőt.

A SEO (keresőoptimalizálás) két fő irányát szokás belső és a külső optimalizálásnak, illetve on-site és off-site munkának nevezni.

Az előbbi keretében magát az oldalt tesszük minél alkalmasabbá arra, hogy adott keresésekre jó helyezést érhessen el (voltaképp ez lenne tehát a szűkebb érteleben vett honlapoptimalizálás), az utóbbi során pedig külső erőforrásokat (nevezetesen más honlapokat) igénybe véve érünk el (építünk fel) az oldal számára minél hatokonyabb támogatottságot (ez pedig a voltaképpeni linképítés)

Elmondható, hogy a komplex folyamatnak tekintett keresőoptimalizálás a kreatív honlapoptimalizálás és linképítés összehangolása és egységben kezelése révén viheti sikerre a weboldalakat.

Milyen a keresőbarát weboldal?

Első helyre kerülés a keresőben az organikus találatok között

Jó organikus helyezésre, sikerre csak keresőbarát weboldalaknak van esélye. Az ilyen honlap elkészítésékor kb. 25-30 olyan szempontot szükséges figyelembe venni, amelyek alapján a Google kereső-algoritmusa a weboldalt egy-egy kulcsszóra nézve értékesnek tekinti. Ezek az oldal látható és láthatat tartalmára, felépítésére, az oldalon elhelyezett elemek jellegére, a kulcskifejezések előfordulási módjára és gyakoriságára vonatkoznak. Az összes SEO-szempontot a weblapon érvényesíteni szinte lehetetlen, de ha 5-6 roppant fontos kritériumnak és a másodlagos fontosságúak közül még 8-10-nek megfelel a website, akkor már keresőbarátnak tekinthető és aspirálhat az első organikus helyezésre a Google keresőben. Az ilyen kulcsszavas pozíció radikálisan megnöveli a honlap látogatottságát, forgalmát. Ha például egy webáruház első helyre kerül a laptop akkumulátor kulcsszóval, akkor az online rendeléseknek akár a 40 %-át is elviheti.

Honlapoptimalizálási árak

Teljes körő honlapelemzés és a honlap keresőbaráttá és adott témában relevánssá tételére vonatkozó 15-20 Google-szempont összeírása a teendők részletes magyarázatával: 260 EUR

Szóbeli tanácsadás skype-on: első 20 perc ingyen, aztán 20 EUR / óra díj mellett

Írásbeli tanácsadás konkrét és speciális kérdésekre: első válasz ingyen, a másodiktől kezdve 10 EUR válaszonként

Linképítés: átlagos nehézségű esetben 1 honlap és 1-3 kulcsszó esetében tuning-időszak 360 EUR/hónap, pozícitartási időszak 180 EUR/hónap.

Hogyan kezdtem optimalizálni?

2006-tól foglalkozom keresőoptimalizálással, miután amatőrként az első magyar SEO-versenyen (pillangószív) 5. lettem (de én voltam a 9. és a 10. is), majd 2007-ben a másodikon (linkfelhő), immár kemény szakmai mezőnyben a 10. Ezt követően több baráti és üzleti megbízás eredményes teljesítése után 1-2 évig csak saját oldalaimat optimalizáltam, de egy ideje újra vállalok SEO munkákat. Megbízóim elégedettek az eredményeimmel. Újabban azonban a sok megkeresés és szűkösssé vált időm miatt csak igényes weboldalak gondozását vállalom és lehetőleg ilyeneket is csak az esetben, ha témájuk nem idegen tőlem. Erotikus vagy társkereső oldalakat, hirdetési szájtokat vagy webáruházakat például nem vállalok. Ilyen megkeresésekkel jobb ha nem is találnak meg...

A konkrét megbízások teljesítése mellett hobbiból több olyan internetes akciót is indítottam, amelyeknek a keretét bizonyos keresőmarketing-tevékenység adta meg. Ilyen volt például a József Attila szobrával kapcsolatos link-élőlánc építésem vagy az úgynevezett virtuális megelőzöttség - ennek keretében egyes bekövetkezni remélt eseményeknek előre elkészítem a weblapját, optimalizálom is az esemény keresőszavaira, így amikor a dolog bekövetkezik, honlapomra egy ideig igen sok keresés-találás- megnyitás interakció esik: ezek áttételesen teljes webrendszerem erősségét növelik.

Ha mostanában valaki a hobbim felől érdeklődnék, három rövid szót mondanék: sakk, go, SEO. Régebben erre a kérdésre a szellemi játékok választ adtam (ha jól emlékszem, ezzel a hobbival szereplek a Ki kicsoda? lexikonokban), és ez akkor jobban is fedte a valóságot, mert nagyon sok különféle játékot űztem, amikor csak lehetett. Azonban a nagy barkochba-, Mr. X- vagy szóbridzs-partik jó ideje elmaradtak életemből, matematikai-logikai feladványokon is igen ritkán töröm fejem, a pókerkombinációkat is már Kolos latolgatja, nem én. Viszont, mint erről többször beszámoltam, nagy online sakk- és go-játékos lettem, alig akad nap, hogy pár partit (a társadalmilag és anyagilag hasznosabb időtöltések mellett) meg ne engednék magamnak. Azt azonban igazán nem gondoltam, hogy a SEO is szenvedélyemmé válhat. Pedig de!

De hogy azért a játék se maradjon ki: hosszú asszociációs feladványsorozatot indítottam főblogomban. Ha rákeresel arra, hogy asszociációs játék - megtalálod (naná, hogy én vagyok az első a googleban.)

Miért kell optimalizálni a weblapot?

Üzleti szempontból igen nagy a jelentősége annak, hogy egy cég vagy vállalkozó honlapja az egyes keresőkifejezésekre adódó Google-lista hányadik helyén szerepel. Csak az élre kerülő oldalak hozhatnak megbízást, klienst, vevőt, partnert, új kapcsolatokat. Ha nincs az első 30-ban, az esélye minimális. Ha az első 10-ben szerepel: nyerő lehet! A honlapoptimalizálás ebben szolgálhat segítségül: kerüljen a Google első oldalára az Ön weboldala is.

SEO PROJEKT 2018:

Laptop szerviz: Legjobb márkák, típusok

A Dell laptopszalon Budapest központi szervize. Hardver értékesítés, szoftveres tanácsadás, szoftveres segítségnyújtás, garanciális ügyintézés, garancián túli javítások. Tanács: ha a akku töltöttsége eléri a 100%-ot és a töltő AC/DC adapter kábelét nem húzod le a gépről, akkor a számítógép egy idő után kikapcsolhal, sőt előfordul, hogy újraindul. Érdekes módon ez a probléma nem fordul elő, ha a gyári Dell laptopakkumulátort Asus töltővel viszed 100 %-ra.

 

 

SEO és PageRank

Valamely honlap optimalizálása szempontjából jelentősége van annak, hogy az adott weblapot a Google mennyire tartja fontosnak, értékesnek. Ugyanígy az sem kevésbé fontos, hogy milyennek értékeli a Googla azokat az oldalakat, ahonnan a támogató linkek érkezbek. Ezért fontos tisztában lennünk a PR-érték fogalmával.

A PageRank-erősség azt mutatja, hogy a Google mekkora fontosságot, milyen internetes értéket tulajdoníz az adott oldalnak. Más megfogalmazásban: a PR-érték 1-től 10-ig terjedő száma azt mutatja, mekkora a valószínűsége annak, hogy az internetezők az adott oldalra rátalálnak.

A PR-szám meghatározása igen bonyolult algoritmus alapján történik. Az elméletet kicsit félretéve személyes gyakorlati tapasztalatom az, hogy egy oldal akkor kaphat könnyen jó értékelést, ha:

 1. valamely tárgyban, egy vagy több témában elegendő mennyiségű és fontosságú információval, azaz releváns tartalommal rendelkezik
 2. SEO-szempontból megfelelő a felépítése, tartalma - azaz keresőbarát weboldalról van szó
 3. megfelelő mennyiségű és főleg minőségű külső link mutat rá megfelelően hosszú időn keresztül
 4. nem alkalmaztak az oldalon tiltott optimalizációs módszereket; nem kapott a webhely Google-büntetést
 5. fizetett linkek, hirdetések, reklámok nincsenek az oldalon, vagy ha vannak, a linkjük "nofollow"

Ezek közül sokan a 3-at tartják a legfontosabbnak abból a megfigyelésből kiindulva, hogy a hatékony külső támogatások révén a silány, tartalmatlan honlapok PR-értékben gyakorta megelőzik az értékesebbnek látstókat. Hosszú távon azonban a megfelelő tartalom általában "kiforogja magát".

Kezdő honlap-tulajdonosok figyelmébe ajánlom, hogy az "esetleges" oldalak nagy részét a Google még 0-ra sem értékeli, a 0 már bizonyos figyelmet jelent - meg kell becsülni. Magánoldalak, hobbiszájtok esetében az 1-2-es PR már jónak számít. A 3-as értéket néha még a jó látogatottságú, de fiatal híroldalak is csak idővel érik el. A 4-es már igen jó értékneknek számít, magánoldalak esetében ez nagyjából a maximum. Ennél magasabb értéket leginkább csak a jelentős közérdeklődés mellett működő, nagy forgalmú, bejáratott és sokat hivatkozott portálok kapnak.

Szakszerű organikus honlapoptimalizálás esetén a céloldalak általában elérik a 2-3 fokozatot, olykor a 4-et is. Ám a szakszerűtlen, óvatlan, kontár honlap optimalizálás eredménye a PR érték elvesztése is lehet.

Honlapoptimalizálás és linképítés a Google Pingvin árnyékában

Nem lehet eleget hangsúlyozni a külső linkek fontosságát. Illetve azt, hogy mennyire csínján kell bánni a linképítéssel 2013 ősze óta a korábban bevált és sikeres SEO-módszerekkel.

google kereső honlapoptimalizálásA Google Penguin Algorithm érvénybe lépése óta és főleg 2.0 majd a 2.2 verzió élesítése után mindenkinek, aki honlapok optimalizálásával foglalkozik, újra kellett gondolnia a témát, s az újragondolás után jöhet az újragombolás: a támogatott oldalak hivatkozás-rendszerének az újrastrukturálása. Hogy ennek pontosan hogyan kell történnie, azt igazából senki sem tudta. Én is hiába olvastam el 8-10 seo-guru cikkét, nem mondhatnám, hogy a linképítés tekintetében egyértelmű eligazítást kaptam volna. Más kérdés, hogy erre szükségem sem igazán volt :), mert ahogy korábban is gyakran az ösztöneimre hallgattam, ha a Google titkos szándékait próbáltam kifürkészni, úgy ezután is ezt teszem. Az eredmények engem igazoltak: az új algoritmussal érvénybe lépő szigorítások és büntetések inkább kedveztek, semmint ártottak oldalaimnak: sokkal több pozíciójavulást tapasztaltam, míg pozícióvesztés alig néhány weblapom esetében történt. Így hát, azt kell mondanom, a mélyreható szakmai ismereteknél nem egyszer többet ér, ha az ember érzi a Guglit. Mint ahogy a "kötelező" SEO-teendők rutinos és mechanikus végrehajtása helyett is érdemes saját ötletekkel, egyéni módszerekkel előállni. Most például kiderült, hogy a hangyaszorgalmú linkgyűjtést a Google keményen bünteti, a tücsök hegedűjének a trilláit viszont jutalmazza. A szorgos munkástól elveszi, amit gyűjtött, és odaadja a kicsit léha, de ügyes improvizációkra mindig kapható kreatív művésznek. Már csak ilyen a honlapoptimalizálás napjainkban.

Honlap optimalizálási árak- Google SEO

A weboldal témája: Honlapoptimalizálás, google kereső optimalizálás, keresőmarketing. Szóváltozatok: honlap optimalizálás, keresőoptimalizálás, google kereső marketing. Cél: előre a Google-listákon! Módszer: Keresőbarát weboldal készítése + kreatív linképítés. Szolgáltatás: ingyenes tanácsadás, nem olcsó honlapelemzés és optimalizáció. || Ez BDK SEO-szakértő weboldala. Honlap-seo, honlap optimalizalas, keresomarketing, organikus keresooptimalizalas, helyezés javítás, googleoptimalizálás, PageRank, linkmarketing és linképítés, kulcsszavas honlap optimalizálás, keresőbarát honlapok, link buildig, tartalmi alapú diszperzív linképítés

A forráskódban elhelyezett kulcsszavak és kifejezések a honlap optimalizálás szempontjainak megfelelően, de ehelyt számos long tail kulcsszóval kiegészítve:

<title>HONLAP CÍME</title>

Honlap-optimalizálás árak. Keresőmarketing, Google honlap Seo-net

meta name description. content marketing = Keresőmarketing szakértő segítségével végzett honlapoptimalizálás. Weboldal kereső optimalizálás: Google első helyezés javítás Google-szempontú keresőmarketing és linképítés módszeréivel. Tartalom marketing kulcsszó: laptop szerviz szolgáltatás Budapest. Web, Net, www és url seo szakértő: BDK - nem alacsony árak | meta name="keywords" content: keresőbarát honlap, optimalizálási árak, organikus weboldal optimalizálás, google kereső működése, szakértői szempontok alapján végzett keresőmarketing tevékenység, seogoogle, effektív keresőoptimalizálás ára, releváns tartalmú weboldal, első hely, első oldal a találatok között, honlapoptimizálás, optimizálás, linkepites, net, szakember, szakértő, online marketing, helyezés javító szakember

Az UngParty weboldalak tematikus szájtok, amelyek témájuk releváns kifejtése mellett szakértői web kereső marketing célokat is szolgálnak, részt vesznek a kreativitásra és minőségi webtartalmak összefüggéseire épülő honlapoptimalizáló és keresőmarketing munkában. A keresőszempontok sokrétű érvényesítése és a linkprofil építése webrendszer megalkotását igényli, ez lehetővé teszi a google keresés első hely elérését a kulcsszavas organikus találatok oldalán. A kreatív tartalommarketing eljárásokra építek. A SEO-program kulcsszavai 2019 tavastán: seo szakértő - honlapoptimalizálás, google első hely, illetve: Budapest Terasz. Télikert építés. Ivóvíz fertőtlenítés - használt laptop szerviz budapest és hangoskönyvek: tartalommarketing stratégia, seo tanácsadás, valamint pr cikk és link elhelyezés - terasz és télikert Budapesten

© Honlapoptimalizálás, BDK, 2006-2013