Google első hely! - Keresőoptimalizálás =
honlapoptimalizálás + linképítés. SEO

Szeretné, ha a honlapja ott lenne a Google találati rangsor 1. oldalán? Még jobb lenne az első helyre kerülni?
> keressen: >>üzenet küldés weboptimalizálás ügyében (sms)< Google pozíció javítás - nem olcsón!

Naná, hogy te is Google keresőt használsz! Szinte mindig azokra a linkekre kattintasz, amelyek az első oldalon, lehetőleg annak is a tetején vannak? Tuti, hogy ez esetben pontosan érted, mekkora a jelentősége annak, ha egy vállalkozás, cég, webáruház honlapja az első 10, első 5, első 3 találat között, netán éppenséggel a vágyott első helyen szerepel. No de hogy lehet oda felkerülni? Ennek a zsebbevágó problémánk az elméleti és gyakorlati kérdéseivel foglakozik a keresőoptimalizálás (SEO), és ezzel foglalkozik a weblap optimalizáló SEO-szakember is.
Ez a a weboldal azért készült, hogy tanácsot adjon a ma iránt érdeklődőknek és bepillantást engedjen a weboptimalizálás boszorkánykonyhájának titkaiba. A honlap másik célja: a keresőoptimalizálás, a honlap optimalizálás, a Googleoptimalizálás, a SEO, a kereső optimalizálás, a linképítés, továbbá GOOGLE ELSŐ HELYRE KERÜLÉS és más kulcsszavakkal ÉS KERESŐKIFEJEZÉSEKKEL a találati listák élmezőnyébe, lehetőleg első oldalra vagy mégnkább az 1. helyre kerülni, illetve ezekre a keresőszavakra nézve releváns linket küldeni a keresőoptimalizálás témájában indított más honlapokra, illetve esetleg reklámfelületként legyen hasznosítható az online Google kereső optimalizálás területén működő kollégák számára.

Az internet mára egy grandiozus világlexikon lett, az emberi tudás globális enciklopédiája, amely az információk digitális rögzíthetősége, tárolása, továbbítása, sokszorosítása révén bámulatos gyorsasággal növekedett az elmúlt másfél évtized alatt. Ma a web billiós nagyságrendben tartalmaz szájtokat.

Honlapok előre vitele a Google-listán

aki kereSEO, az talál – linképítés

légy te az első és tiéd lesz a színes napernyő

Cél: Google-listán első helyre kerülés. Miért is? Kell magyarázni? Talán ma már mindenki tudja, üzleti és népszerűségi szempontból milyen nagy a jelentősége annak, hogy egy közszereplő vagy szerző, intézmény vagy szervezet, cég vagy vállalkozó, egyesület vagy alapítvány, szolgáltató vagy webschop honlapja az egyes keresőkifejezésekre adódó ranglista hanyadik helyén szerepel. Csak az élre, vezető pozícióba kerülő oldalak hozhatnak népszerűségét, meghívást, reklámot, megbízást, klienst, vevőt, partnert, új kapcsolatokat – és pénzt… Ha a honlapod nincs az első 30-ban, akkor az esélyed bizony minimális, mert a böngészők túlnyomó többsége (cirka 92 %-a) soha nem jut az első 3 oldalnál tovább. Szolgáltatást, terméket a böngészők kétharmada az első 10 találatból rendel – webforgalmat és igazi kereskedelmi értéket tehát csak a TOP 10 Google hely jelenthet számodra. Juss az élre a komplex keresőoptimalizálás segítségével! Legyen tiéd a www Google első hely! Amivel ez elérhető: Szakszerű honlapoptimalizálás + tartalmi alapú kreatív linképítés = biztos Google-siker.

A komplek onlapoptimalizálás (ismertebb nevén keresőoptimalizálás, Search Engine Optimization, SEO) célja éppen az, hogy valamely előre meghatározott kifejezésre történő internetes keresés során egy adott honlap minél jobb helyre kerüljön a találati listán. Az élre kerülő oldalakat többen találják meg, így ez nagyobb látogatottságot, az üzleti célú oldalak tulajdonosai számára pedig nagyobb hasznot eredményez.

Napjaink egyik leggyakrabban használt kifejezése: GOOGLE. Nézd meg a Gugliban, guglizz rá, a keresőGoogle szerint… Bármilyen szó, kifejezés értelmezésében, fogalmak jelentésének tisztázásában hatékonyan segít a seo-Google-keresés, a legkülönfélébb témákkal és tárgyakkal kapcsolatos információk beszerzését ma ez a keresőrendszer sokkal hatékonyabban szolgálja, mint egy lexikonokkal telezsúfolt könyvtár: szemvillanás alatt kilistázza azon oldalak sokaságát, amelyek révén a szükséges ismeretet beszerezhetjük.

Az oldalak hatalmas kínálatából azonban legtöbbször csupán a lista élén szereplőket hívjuk le: ha elégséges információt találunk, akkor nem keresünk tovább.

Éppen ezért óriási jelentősége van annak, hogy egy adott oldal hol szerepel a találati listán: minél inkább elöl van, annál nagyobb a reális esély arra, hogy rátalálnak. Lényegében erről szól a keresőmarketing.

Ha a keresőoptimalizálási folyamatot nem a célja felől ragadjuk meg (előre a listavezető Google keresőtalálatok listáján), hanem a tevékenység jellegét és eszközeit vizsgáljuk, akkor a következőket állapíthatjuk meg.

Mint munkafolyamat a keresőoptimalizálás lényegében két részből áll; az első magára a célba vett honlapra irányul: az on-site munka során a kiválasztott weblapot tesszük minél alkalmasabbá arra, hogy kulcsszavai tekintetében a nagy Google előresorolhatónak értékelje; a második munkafázisban a céloldalt külső webtámogatásban részesítjük (leegyszerűsítve ezt nevezzük linképítésnek) abból a célból, hogy a kiépülő linkhálózat révén az oldal internetes megtalálhatósága növekedjen, s ezzel a Googlehely részéről előbbre sorolható legyen az ilyen lánk-háttérrel nem rendelkező szájtokhoz képest.

A keresőprogram újabban élesített algoritmus-frissítései (Panga, Pingvin 1 és 2) a tartalmú alapú, kreatív honlapoptimalizálás és linképítés módszereit részesítik előnyben. Ennek mibenlétéről szakmai blogokban és oldalakon írok részletesebben, jelesül:

 

A világháló a szemantikus web felé halad. Ez utóbbit úgy kell elképtelni, mint a tartalmi megfelelések hierarchikus rendszerében elhelyezett roppant információmennyiséget, olyan digitális könyvtárat, amelyben a tartalmak egyértelmű besorolást kaptak, így a "saját helyükön" gyorsan és biztonsággal megtalálhatók. Ezt a jövőt előlegezi meg az internetes kereséseket optimalizáló tevékenység.

Kereső optimalizálás - SEO, linképítés

Google keresőoptimalizálás kulcsszavai (szófelhő)
aktuális linképítés

Újabban linképítő projektjeim összességét, illetve azt a módszert, amellyel létrehozom és működtetem saját keresőoptimalizáló webrendszeremet, az egyszerűség kedvéért arvisurának nevezem. A fogalmat a keleti védikus filozófiából vettem, ahol az arvisura a rálényegítés folyamatát jelöli.
autókölcsönzés – autóbérlés Budapesten

Gépkocsi nélkül érkeztél a magyar fővárosba? Ott állsz csomagjaiddal a Liszt Ferenc repülőtéren és fogalmad sincsen, hogy juss be a Belvárosba Ferihegyről?? A taxi túl drága, a tömegközlekedés túl kényelmetlen. – Ha nem akarsz ilyen helyzetbe kerülni, még utazásod előtt gondoskodj magadnak bérautóról – kölcsönözz gépjárművel erre szakosodott szolgáltatóktól – Budapest igazán nem szűkölködik autókölcsönzőkben, az autóbérlés online felületeken is lehetséges: előbb foglalj bérautót, aztán foglalj benne helyet. Igen, ilyen egyszerű – helybe szállítják neked az előre kiválasztott márkájú, típusú kocsit.

aloldal: autoberles-budapest – autókölcsönzés, autóbérlés #
Google optimalizálás, Autókölcsönzők. Bp Autóbérlés
autóbérlési honlapoptimalizálás, seo bérautó
vacau autóbérlés – budapesti arvisura autókölcsönző
autoberles-budapest.com: autókölcsönző Kárpátalja

Linképítő Arvisura-projekt

transzferár – linképítés, sofőrszolgálat autóbérlés
Keresőmarketing, seo, honlap-optimalizálás bdk-seo2
Hogyan kell linket építeni? – Google-seo módszerek a keresőoptimalizálásban
hatékony linképítő seo-módszerek, arvisura google optimalizálás - www url google keresőoptimalizálás távlatai; PageRank-növelő linképítés
arvisura seo optimalizálás hogyan? kreatív weboldal keresőoptimalizálás
a seo linképítés bdk-módszere: a kognitív arvisura

Más:

Budapesti Póker online seo linképítő játék Kaszinók
Texas Holdem nyeremény optimalizálás, online póker
Casino-honlap. Budapest nemzeti Kaszinó, Széchenyi
Texas Póker szerencsejáték. Kaszinó-online linképítés
Kárpátaljai linképítés / / Kereső seo optimalizálás Kárpátalján /

Google kereső: első helyre kerülés

A Google olyan, mint Sherlock Holmes: nem tesz mást, csak követi a nyomokat, aztán pedig értékeli azt, amihez a nyomok elvezetik. Az interneten: nyom = link. Az Ön oldalára hány link mutat? És vajon elégedett lesz-e a nagy Nyomkereső, ha rátalál a weboldalára? - Vegye igénybe a keresőoptimalizálás lehetőségeit!

Ha csak a lényegre kíváncsi, az röviden ennyi: sikeres optimalizálás = keresőbarát honlap + kreatív linképítés

A keresőoptimalizálási eljárások részletes megismeréséhez olvassa el a jelen honlap és az aloldalak tartalmat. Az alábbi rövid ismertetések címére kattintva léphet át:

Honlapoptimalizálás

Kreatív linképítés

Google-optimalizálás

Keresőoptimalizálás

Ahogy fogalmazni szoktuk: szűkebb értelemben véve a honlap-optimizálás a komplex ártelemben vett keresőoptimalizálás azon munkafázisa, amelynek során magát a honlapot optimalizáljuk, azaz tesszük keresőbaráttá - érvényesítve rajta a legtübb Googleoptimalizálási szempontot, amit a szájt tartalma és külleme, no meg az üzemeltetője által kitűzött cél megenged mind a kulcsszavas tartalom, mind a keresőbarát felépítés kialakításában.
Az első Google-oldal elérése nem csupán a keresőbarát honlap minőségétől függ. Szükséges a külső támogatás, vagyis a linképítés is. A link rendszer építés a a komplex keresőoptimalizálás azon munkafázisa, amelynek során a kiválasztott honlapra külső weboldalakról kulcsszavas linkeket irányítunk. A Google bünteti az egyoldalú, mechanikus, ipari jellegű linképítést, így előtérbe kerültek a seo keresőoptimalizálás egyéni, kreatív módszerei

A cél: első helyre kerülni a találati rangsorban. A Google optimalizálás a webes keresőoptimalizálás azon ága, amely kifejezetten a helyezéseket osztó Google kereső sajátosságaira koncentrálva foglalkozik egyfelől a honlapok megfelelő, Google-szempontú kialakítására, másfelől a Google keresési eredményeit igyekszik külső linkekkel befolyásolni azzal a céllal, hogy a keresőprogram felfigyeljen rá és első helyre kerüléssel értékelje.

A szakma legáltalánosabb fogalma: googlealapú keresőoptimalizálás, amely magában foglalja az összes eljárást, amelllyel elérhető, hogy a célba vett weboldal minél erősebb, jobb, relevánsabb legyen egyfelől, és másfelől ezek a tulajdonságai a keresőprogramok felé bizonyítottak legyenek, minek révén a céloldal megfelelő élpozícióba kerülhet a találati listákon, azaz elfoglalhatja találati helyét a nagy és mindenható Google első oldalán.

Az internet olyan, mint a jó feleség. Ha nem férsz hozzá, hiányzik, ha túl sok van belőle, megcsömörlesz tőle. Az online google keresőoptimalizálás nem más, mint folyamatos olyan udvarlás a feleségnek, amely elég arra: megtartsad, de nem túl sok ahhoz: fejedre nőjön. (Tsúszó Sándor)

A weboldal keresőoptimalizálás fontossága

Elgondolkodott már azon, vajon miért is annyira fontos: a honlap jól szerepeljen a Google-keresések találatai közt?

Valóban olyan nagy ennek a jelentősége, érdemes időt, munkát, pénzt fekteni a keresőoptimalizálásba?

Válaszom háromszoros igen és ugyanennyi vivát.

Annyit ma már a keresőoptimalizáláshoz keveset vagy semmit sem értők is tudnak, hogy manapság túlnyomórészt a Google keresőprogramot használja szinte mindenki, ha az interneten szolgáltatást, terméket, információt keres. A Google gyors és praktikus, és ha a keresési kérdéseket (kulcsszavakat) okosan fogazmaztuk meg, akkor szinte bizonyos: amennyiben valahol létezik az interneten a keresett tartalom, akkor a Nagy Nyomkereső azt meg is találja.

Tudnunk kell azonban, a Google nem gondolkodik, de igen fejlett algoritmusokkal és óriási adatbázisokkal rendelkezik, ezért szinte végtelen sokaságú összehasonlítást képes elvégezni, így már-már mesterséges intelligenciaként működik, látszólag mintha értelmezné kérdéseinket és képes lenne keresőszó-elemzést végezni. Éppen ezért az ún. google keresőoptimalizálás nem más, mint a Google segítése abban, hogy weboldalunkat értelmezze és magasra értékelje.

Notebook Service Bp

Brit tudósok minden kétséget kizáróan bizonyították nemrégiben laptopon írt és ly nélkül közzétett felmérésükben: a neten böngészők cirka 60 %-a csak a top 10 találatokat nézi meg keresései során, az itt található kínálatból választ terméket vagy budapesti laptop akku szervíz szolgáltatót (közülük is legtöbben az első 4-ből). Ezek a felhasználók tovább csak akkor lépnek, ha nem találtak igényiknek megfelelő kínálatot. Az összes keresőknek mindössze kb. 25 %-a nézi meg a 2. találati oldalt, és alig több, mint tizede jut el a harmadikig. Száz szörfölőből csupán öt-hat lépdel ennél is messzebb.

Tehát ha valamely kulcsszóval indított keresésre a weboldal nincs benne az első 20-30 találatban, akkor elenyészően kicsik az esélyei arra, hogy az érdeklődők az adott kifejezéssel rátaláljanak. A 4-5. találati táblán való szereplés esetén a rátalálás esélye alig 1-2 százaléknyi, az ötvenen túli pozícióknak a kereskedelmi és marketing-értéke legfeljebb akkor mérhető, ha az adott keresőkifejézésre havi átlagban legalább tízezres nagyságú keresést indítanak a netpolgárok.

Úgy tekintik, Igazi esélyt csupán az első Google-tábla adhat, az első 3-ba kerülés pedig 90 %-os valószínűséggel garantálja: minden kereső rákattint az adott website linkjére.

Éppen ezért van óriási jelentősége az olyan hatékony keresőoptimalizálási eljárásoknak, amelyek képesek a célba vett honlapot a top találatok közé juttatni.

google keresőoptimalizálás - első hely

Szeretné a saját weboldalát keresőoptimalizálás révén sikerre juttatni?

Cégalapítás Ukrajnában

A törvényi előírások folyton változnak egy olyan országban, ahol a jogbiztonság nem teljes és a pénzügyi-banki rendszer nem eléggé stabil. Márpedig Ukrajna ilyen állam: ha vállalkozást indítana, legyen kürültekintő. A legjobb ukrajnai ügyvédi iroda segít a cégalapításban. Keresse az általam optimalizált céges honlapot, amely megszerezte az első Google-helyet ezekkel a keresőkifejezésekel:

  • jogi védelem Ukrajnában
  • üzleti kíséret Ukrajnában

 

Korábbi optimalizációs projekt:

Sofőrszolgálat Bp

2014-es seo-projektem a biztonságos budapesti közlekedést támogatja. Mint tudott, a balesetek 67,8 %-a valamilyen szinten összefüggésbe hozható az ittes vezetéssel. Ismert tény az is, hogy újabban a zéró tolerancia érvényesül, mégi skadnak, akik alkohol fogyásztása után gépkocsiba ülnek. Ne tegyék! Ha saját autóval érkeztek az étterembe, a buliba, a pub sörös éjszakájába, ne üljenek volán mögé. Hívhatnak taxit is, de az költséges - és a verda ott dekkolhat egész éjszaka a kétes hírű mulató előtt. Jobb, ha budapesten gépkocsi vezető hív telefonon és a sofőrsegélyszolgálattal viteti haza magát, így reggeé ott találja a gépjárművet, ahová maga is érkezett volna vele, ha nem adja fejét italozásra.

A keresőoptimalizálás mint kulcsszó

A keresőoptimalizálásnak mint szakmának (na jó, pont ilyen szakma valószínűleg nincsen, alighanem az online-marketing körébe tartozik; NAV-besorolása adózáshoz egyébként: világhálós portál tevékenység vagy valami hasonló) - szóval: ennek e tevékenységnek és a tevékenységet űző szakaembereknek a legfontosabb kulcsszava a magyar nyelvterületen kétség kívül maga a keresőoptimalizálás. A magunk éleslátásával hiába állapítottuk meg már évekkel ezelőtt, hogy pontatlan a kifejezés, lévén nem a keresőt optimalizáljuk, hanem az honlapot (on-site munka), illetve linképítést végzünk (off-site munka), amely utóbbi azonban szintén nem a keresőt optimalizálja, hanem a találatokat, a SEO magyar megfelelőjévé mégis a keresőoptimalizálás lett, a többi kifejezés, például a honlap optimalizálás közel sincs annyira elterjedve, a rá eső keresések száma is szinte egy teljes nagyságrenddel kisebb.

Bárhogy is: a keresőoptimalizálás kifejezés a komplex tevékenység egészét kifejező fogalommá vált, azaz nem csupán  a weboldal alkalmassá tételét jelenti, hanem azt is (sőt, leginkább azt), hogy egy adott honlapot az interneten külső erőkkel ténylegesen előbbre hozunk.

A lényeget illetően tehát a keresőoptimalizálás kifejezés a maga összefoglaló jellegével és azzal a jelentéstömörítéssel, hogy honlapoknak a keresők (kelesül Google) igényeihez igazodó és jó jó keresőtalálati eredményt hozó optimalizálását jelenti, nos ezzel nem csupán a legismertebb, hanem a leginkább frekventált szava a szakmának, igazi termiinus technikus, és ezért presztízskérdéssé vált, hogy a legjobb optimalizátorok a saját honlapjukat ezzel a szóval a Google top 10-be juttassák.

Az élmezőny éppen és olyan erős, hogy nekem sokáig még az első 100 találatba sem sikerült bekerülnöm. Favorit-oldalaim sorra elbuktak, az 5-7. táblánál (első 60-70 találat) nem jutottak előrébb, ha egyszer-egyszer az 50-ig fel is jöttek, egykettőre el is vesztették ezt a pozíciót.

Mígnem egy különösebben nem is linkelt Google keresőoptimalizálás című blogposzt megjelent az első 50-ben.

Érdemes erre rágyúrni, gondoltam. Végeztem hát egy laza linképítést, közben javítottam is rajta, feltettem rá több szöveget és a támogatást is szervezetebbé, rendszer-szerűvé tettem. Ez többek között azzal járt, hogy az egyoldalú optimalizálás elkerülése céljából oldalamat a Google keresőoptimalizálás és SEO keresőoptimalizálás kombinációkra nézve is meggyúrtam.

Felugrott a 3., egy rövid időre pedig a 2. táblára. De pünkösdi volt a királysága. Viszont a blogposztok iránti bizalmam megerősödött, most ezzel kísérletezem:

 

kereső optimalizálás

Keresőoptimalizálás (SEO) = olyan speciális eljárások sorozata, amelyek a Google és más keresők számára hitelesen bizonyítják, hogy egy adott honlap a keresési kulcsszavak témájában releváns tartalommal rendelkezik, s éppen ezért a keesőprogramok a találati listák élmezőnyében szerepeltetik. A keresőoptimalizálás két munkafolyamatból áll, ezek a honlapoptimalizálás és a linképítés.

A Google kereső nem találja frissen elkészült, tetszetős honlapját, pedig az Ön számára fontos lenne, hogy sokan olvassák?
Megtalálja a weboldalt a kereső, de az Önnek fontos kulcsszóval nem szerepelteti eléggé kedvező pozícióban?
Túl kevesen látogatják a honlapját?

- Vajon miért van ez így?

A legvalószínűbb diagnózis:

  • honlapja nem (eléggé) keresőbarát
  • kevés hatékony külső link mutat rá

Mind a két hiányosság eredményesen megszüntethető a keresőoptimalizálás módszerével.

Amint honlapja bizonyos javítások, bővítések révén keresőbaráttá válik, és amint megfelelő külső webtámogatást (bejövő linkeket) kap, egészen bizonyosan javulni fog Google-pozíciója.

Ha érdekli ez a lehetőség, >írjon vagy >üzenjen - kérjen tanácsot, árajánlatot.

(angol eredetiben: Search Engine Optimization - lényegében keresőeszköz-optimalizálás) a keresőmotorok találati listáinak befolyásolására irányuló komplex tevékenység, amelynek célja az, hogy egy adott honlap minél jobb helyezést érjen el a normál találatok közt a honlap tulajdonosa/üzemeltetője vagy szponzora, hirdetője által fontosnak tartott keresőkifejezésekre nézve. Általában normál (vagy organikus) találatoknak azokat a keresők által kilistázott találatokat nevezzük, amelyeket pénzfizetéssel senki nem befolyásolt, csupán a keresőmotorok belső logikája alapján kerültek a találati lista adott helyére. (A Google-listák fizetett linkjei, hirdetései tehát nem tartoznak ide.)

A komplex értelemben vett keresőoptimalizálás két fő iránya a belső és a külső SEO-munka: az előbbi keretében magát az oldalt tesszük minél alkalmasabbá arra, hogy adott keresésekre jó helyezést érhessen el (belső struktúra, formális és érdemi tartalom, valid kódok), az utóbbi során pedig külső erőforrásokat (más webhelyeket) igénybe véve érünk el (építünk ki) az oldal számára minél hatékonyabb támogatottságot.

Szómagyarázat

Kereső optimalizálás?

A keresőoptimalizálás komplex munkafolyamat, amelynek során a keresőmotorok számára egyfelől a honlapon olyan értelmezhető és értékelhető szempontokat érvényesítünk, másfelől a világhálón olyan jelzőtáblákat (linkeket) helyezünk el, amellyel elősegítjük, hogy a keresők az adott weblapot egy adott témában mértékadónak tartsák, és ezért a választott weboldalt valamely kulcsszóra (keresőkérdésre) nézve az adott internetes keresőprogramok a találati listáján jó pozícióba helyezze és ott meg is tartsa. Ennek a célnak az elérése érdekében tehát egyfelől magát a weboldalt kell alkalamassá tenni arra, hogy a keresőprogramok (pl. Google) rangsorolási kritériumainak minél jobban megfeleljen, másfelől a célnak minél inkább megfelelő, azaz hatékony webtámogatást, linktámogatást kell számára biztosítanunk.

Mi az a kulcsszó, kulcsszavak (keywords)?

A kulcsszó egyfelől a szóban forgó honlapra jellemző, tartalmát tükröző kifejezés, másfelől az a keresőkifejezés, amelyre nézve az adott weblapnak jól kell szerepelnie a keresési találatok listáján. A jól megválasztott kulcsszavak tehát kettős elvárásnak kell, hogy megfeleljenek: mutassanak rá az oldal jellegére + az oldal legyen az edott kifejezésekre nézve jól optimalizálható.

Mi az, hogy keresőbarát?

Az a weboldal tekinthető keresőbarátnak, amely a kulcsszavas keresőoptimalizálás szempontjai alapján az adott kulcsszóra (kulcsszavakra) nézve a lehető legnagyobb mértékben megfelel az elvárásnak: a keresőprogramok a kiválasztott kifejezés(ek)re nézve az oldalt relevánsnak és ezért a találati listákon jól szerepeltethetőnek találják. A keresőbarát weboldal sokkal sikeresebben vonható a keresőoptimalizálás eljárásai alá.

Ha kérdése, észrevéte van a Google keresőoptimalizálás, a keresőbarát weboldalak és a kulcsszó-alapú honlap optimalizálás és kreatív linképítés témájával kapcsolatban, vagy saját weblapját szeretné optimalizáltatni, előbbre juttatni a keresések találati listáin, akkor vegye fel velem a kapcsolatot, küldjön >levelet vagy >üzenetet - kérjen tanácsot, árajánlatot. Közvetlenül is üzenhet:

Az Internet mint világarchívum

A weben található digitális tartalmak zökkenőmentes használatához, az információk ezer dimenziós labirintusában való eligazodáshoz a keresőoptimalizáláson kívül az is szükséges, hogy az internet strukturáltabbá váljon. A végcél a szakamberek által szemantikus hálónak nevezett hierarchikus szerkezet létrejötte, amelyben a webtartalom fogalmi rendszerek aprólékosan felépített hierarchiájában helyezkedik el, s ezáltal válik katalogizálhatóvá és kereshetővé. A szemantikus web 2014-ben még félig-meddig utópia, ám ahogy létrejöttek a roppant hasznos tematikus linkgyűjtemények és ahogy a keresőmotorok - mint mesterséges intelligenciák - egyre alkalmasabbá váltak arra, hogy szinte mindent megtaláljanak (ami létezik a neten), úgy fog felépülni a nagy online világkatalógus és úgy válnak a keresőalgoritmusok valóban intelligenssé, azaz képessé arra, hogy a bármilyen módon megfogalmazott kérdéseink nyomán a valódi választ adó tartalmakhoz elvezessenek. A neten felhalmozott tartalmak végül szerves egységet alkotó roppant egésszé fognak összeállni. Az lesz az igazi, mindent átfogó globális Neumann-univerzum, amelyhez mindenki a saját igényeinek legmegfelelőbb módon és mértékben férhet hozzá. Egyetemessége és hatalmassága ellenére ez lesz az emberiség által felhalmozott tudás demokratizálódásának legpompásabb vívmánya. A maga szerény módján ehhez járul hozzá a SEO-szakértő, amikor tartalmi alapon optimalizál és a weboldalak tényleges információi mentén végzi áldásos útépító (linképítő) munkáját.

 

SMS Gateway szerver szoftver x

Tömegüzenet küldése okos mobiltelefonra. Online marketing szolgáltatás: telefonos szövegüzenet továbbítása ügyfélkör számára. Csoportos SMS küldés vállalati gateway szerver szoftver felhasználásával tömeges üzleti mozgósítás céljából. Termékhirdető sms-kampány szervezése webfelületről. A vásárlási kedv felkeltése rövid reklámüzenettel a cégmenedzsment tervei szerint csak akkor valósítható meg, ha megfelelő marketingszakember áll az üzenetkampány lebonyolítása mögött és a szolgáltató megfelelő technikai háttérrel rendelkezik. Naprakész adatbázis-frissítésre is szükség van. A marketing-sms-eket küldő vállalkozás weboldala a kérdéses keresőszavakkal kedvező pozíciókban szerepel a redundáns Gateway konstrukciónak köszönhetően.

Hogyan kerül a honlap az 1. oldalra?

Amit akkurátasan el kell végezni: SEO-szempontú (és tartalmi alapú) keresőoptimalizálás (Google optimizálás), vagyis olyan honlapot és úgy bemutatni a világhálón, hogy az adott weboldal tulajdonosa szemppontjából lényegesnek ítélt kulcskifejezésekkel indított keresések során az adott weblap minél jobb találati pozíciót szerezzen. Ennek eléréséhez újabban nem csaupán (és nem is elsősorban) a kulcsszavak formális előfordulására, ha nem a webtartalomra, a kontextusra és információrelevanciára szükséges koncentrálni ahhoz, hogy weboldalunk megcélozhassa Google-barátunk első helyeit. Mindez aprólékos és türelmes munkát, kreatív ötleteket és tapasztalatot igényel a szakértőtől.

 

Weboptimalizálás

Rövidesen egy évtizede lesz annak, hogy egyre nagyobb elszántsággal űzöm a keresőoptimalizálás áldásos és elég magasra nem értékelhető tevékenységét.

Az első magyar keresőoptimalizálási-versenyen (pillangószív) 5. helyezett lettem (jobbára a szakmát akkor kezdő profik és amatőrök részvételével zajlott; megjegyzendő, hogy a 9. és 10. is én lettem...), a másodikon (linkfelhő) pedig 10. helyet értem el (ez már díjazásos volt, sok nagy tudású és jelentős háttérrel rendelkező profi indult). A harmadik, már vérprofi honlap-optimalizáló cégek és szakemberek részvételével zajló keresőoptimalizálás-erőpróbán a második Google-táblán végeztem - az erős mezőnyben ez sem volt rossz eredmény. Ettől kezdve több baráti és üzleti megbízás eredményes teljesítése után 1-2 évig csak saját oldalaimat optimalizáltam, 2011-től újra vállalok SEO munkákat és hobbiból több olyan internetes web-akciót is indítottam, amelyeknek a keretét bizonyos keresőmarketing tevékenység adta meg.

Az említett SEO-versenyek során szerzett gyakorlati tapasztalatokkal (és persze némi elméleti tudás beszerzésével) nem csupán azt értem el, hogy webhelyeim többségét „szereti a Google”, hanem időnként az irodalmi keresőoptimalizálás terén is jeleskedtem. Barátaim oldalait is gyakran felhúztam a Google-listák élére. De aztán beleuntam a dologba és cirka két esztendőn nem eveztem a Google keresőoptimalizálás hánykolódó vizeire. De eztán mégis ez lett a kedvenc extrém sportom.

A Nemzetközi Keresőoptimalizálási Szövetség nemrégiben interjút készített velem. Azt kérdezték, mi a kedvtelésem. Három rövid szót mondtam: sakk, go, SEO.

Igen, a keresőoptimalizálás igazi szenvedélyemmé vált. Én ezt is irodalomként űzöm: a munkáimban több az irodalom, mint a valóság. Például több helyütt azt állítom, hogy ezzel a munkával pénzt keresek. Nos, ez fikció. A leírt munkák és megbízások többsége tiszta fikció.

a SEO

A szakma bűvös varázsszava ez a három betű, amely az angol rövidítés nyomán terjedt el a magyar nyelvterületen. A SEO ma már tágabb fogalmat jelöl, mint eredetileg, és nincsen igazán jó magyar fordtása. A szokás megfeleltetés a KERESŐOPTIMALIZÁLÁS, de ez pontatlan, hiszen nem a keresőt optimalizáljuk, hanem a honlapot. A honlapoptimalizálás viszont inkább magán a weblapon végzett munkát jelöli. Használatos továbbá a weboldal optimalizálás, Google optimalizálás, keresőmarketing, linképítés stb. termunus technikus. Legtöbbször egymás szinonimájaként használják a keresőoptimalizálás és honlapoptimalizálás szavakat, sőt, helyettük gyakran az általánosabb jelentésű keresőmarketing vagy net-marketing kifejezéssel élnek, vagy épp ellenkezőleg: a jóval szűkebb értelmű, de a gyakorlatot jól kifejező Google-optimalizálást vagy Google-marketinget mondanak. Bár a tevékenység lényegét pontosan megragadja, alig kerül forgalomba a találatoptimalizálás szakszó. Mindezek voltaképp a Search Engine Optimization (rövidítve SEO) angol kifejezés magyar megfelelői igyekeznének lenni, de az eredeti jelentést csak jól-rosszul képesek visszaadni. Talán keresőeszköz-optimalizálás lenne a pontos fordítás, de ez eléggé nehézkes szó és értelmezni is nehéz első hallásra.

Mégis,, úgy tűnik, a keresőoptimalizálás lett a legelterjettebb, holott ezzel a terminus technikus-szal szemben joggal merülhet fel, hogy pontatlan, hiszen a SEO-tevékenység folyamatában egyáltalán nem a keresőt, hanem részben a honlapot, részben pedig a keresési találatokat optimalizáljuk.

A honlapoptimalizálás kifejezéssel két gond is van vele: egyfelől nem tükrözi, milyen célból történik az optimalizáció (optimalizálhatunk weblapot például gyors letöltődés vagy akadálymentes olvashatóság szempontjából is; másfelől pedig a szokásos SEO-munkának csak a kisebbik fele történik magán a honlapon, a nagyobb részt az optimalizált oldaltól független webegységenek a bevonásával teljesítjük, amikor is (linkek segítségével) az oldal találati eredményeit igyekszünk havítani.  Ha tehát elfogadjuk, hogy a SEO leghasználhatóbb megfelelője mégis a keresőoptimalizálás (amely jelentéssűrítő szóösszetételként nagyjából ezt jelenti: keresőeszközök alá történő optimalizálás), akkor úgy élhetünk pontos szóhasználattal, ha a tevékenység intenzív (azaz belső) részét inkább honlap optimalizálásnak, az extenzív (azaz külső) részét pedig találat optimalizálásnak nevezzük. Ezektől függetlenül bátran élhetünk a keresőmarketing szakszóval is akkor, ha nem csak a SEO-munkára, hanem a keresőprogramok működésére alapozott marketingtevékenység egészére gondolunk. Ennél is jóval tágabb értelmű a net-marketing vagy online marketing fogalma: ezek az interneten folyó marketing általános megnevezéséül szolgálhatnak.

Miért fontos optimalizáltatni?

Jól tudják azok, akik webes felületen saját honlapjukkal jelennek meg és lényeges számukra, minél többen elérjék, megtalálják őket: csak a találatlisták élére kerülők weboldalak hozhatnak megbízást, ügyfelet, vevőt, partnert, új kapcsolatokat - pénzt, paripát, fegyvert. Aki nincs az első 30-ban, esélye minimális. Ha az első 10-be felverekszi magát: már fél siker! A jó tartalom, a releváns információ önmagában nem elég: arra is szükség van, hogy az webes tartalom a célközönséghez el is jusson - minél többekhez és minél rövidebb időn belül. Ebben nyújthat óriási segítséget a szakértelemmel végzett keresőoptimalizálás - a költséghatékony eljárás.

Panda & Google Penguin Upgrade

Bizony, a keresőoptimalizálás nem fenékig webtejfel és az interneten sincs kolbászból fonva a linkháló. A Nagy Nyomkereső 2012. áprilisában a kontár optimalizátorok óriási ijedelmére két olyan frissítést hajtott végre algoritmusán (Panda és Penguin), amelyek nagyban megszűrik a keresőoptimalizálásban korábbanelfogadható számító módszereket. A Panda, de különösen a Pingvin élesítése után kisebb párnik tört ki az oldalaikat intezíven optimalizáltató honlaptulajdonosok, ugyanis 10-30 vagy még több helyezéssel estek azelőtt az élen szereplő oldalaik.

Mi is történt valójában?

A Google felülvizsgálta a külső linkelések korábbi megítélését és igyekezett a hátrébbsorolással (vagy kitiltással) szankcionálni s ezzel kiszűrni minden olyan linképítési tevékenységet, amely természetellenes s amely bizonyos tekintetben akár a Google megheckelésének volt tekinthető, tiltólistára került sok olyan módszert, amelyet az elszánt és rámenős SEO-sok korábban előszeretettel alkalmaztak. Ezzel kerültek előtérbe a keresőoptimalizálás igényesebb (bár sok időt rabló) módszerei, amelyek sok-sok saját ötletet követelnek, de hosszú távon ez a pótlólagos ráfordítás mindenképpen megtérül.

Kereső optimalizálás - Google első oldal - linképítés

Keresőoptimalizálás a jó helyezésért

  • SEO honlapoptimalizálás, linképítés. Google első hely

Hogyan kell: Google első helyre kerülés? Keresőoptimizálás: első oldalra kerülés a komplex weboldal optimalizálás és kreatív linképítés segítéségébe. BDK, alias Dr Arvisura egyéni módszere.
Linképítő googleseo, honlap optimalizálás, weboldal, weblap, 1., oldal, kereső, keresés, keresőmarketing, web, net, site, első hely

A keresőoptimalizálási árak a munka neházségétől és a weblap minőségétől függenek. Ezt tisztázni szükséges, mielőtt elkezdődik a SEO kereső optimalizálás és a Google első helyre kerülés pénzbeli kifejeződése. Onsite és offsite honlapoptimalizálás és kreatív linképítés egyéni módszerrel nem olcsó. Weboldal optimalizálást vállalni kovkázatos, de bátor cselekede. A jól optimalizált weboldal kulcsszavai: keresőoptimalizálás, google, seo, honlap, optimalizálás, honlapoptimalizálás, web optimalizáció, kereső, keresés, keresőmotor, kereső optimizálás, weboldal, keresőeszköz, internet, világháló, online keresőmarketing, net, linképítés, linkek, kulcsszavak, KERESŐOPTIMALIZÁLÁS, weboldalak kulcsszavas optimalizálása. Keresooptimalizalas, kereso optimalizalas, keresőopzimizálás

 

(c) Dr. Arvisura, a keresőoptimalizálások webguruja, SEO-mester

Google 1. hely, első oldalra kerülés

Honlapoptimalizálás Google kereséshez

SEO = Honlap keresőoptimalizálás, kereső eszköz optimalizálás.

Kulcsszavak szempontjából végzett hatékony keresőoptimalizálás révén érhető el Google találatok maximalizálása. Ennek eszközei a honlapoptimalizálás, a releváns tartalom és a kulcsszavas domain, aldomain, az egyedi link text és anchor text, a keresőbarát kulcsszavas URL-címek.

Google-találatok keresőoptimalizálása

A találati lista befolyásolása legális keresőoptimalizáló módszerekkel. Tiltott eljárások kerülése, Google Pingvin és Kolibri működése, frissített algoritmusa, keresőmotor optimalizálás, keresőeszköz optimalizálás. Weboldal pozíciója a keresőlista élmezőnyében, top 10 helyezés = első oldal a Gugliban. Optimalizálás kulcsszó szempontú hangsúlyok eltolódásával. Keresőkérdés, kereső kérdés, kereső kifejezés preferencia, keywords, Google Page Rank, PR, PageRank, GooglePageRank, paradigmaváltás Google keresőoptimalizálásban, SEOkreatív linképítő trükkök, keresés a köbön, http, www, kereseobarát weboldal URL optimalizáció a saját épításű, ukrán hostingon futó webrendszerben, amely kiegészítésül szolgá az első helyre kerülés elérésében és a linképítési árak kialakításában


írjon: ungparty[kukac]gmail[pont]hu
cecil m. jeopardy | piréz tsúszó | m. balfas indonéz | sorstalanság film | esztétikum | irodalom | kult: zene | marketing sms kampány | szubjektív univerzum | heidegger - semmi | bdk versek | tömeges magyar arvisura üzenet : google kereső marketing | rövid szöveges üzenet csoportos küldése mobileszközre