Hogy jön ide a Google?

Levélváltás értetlenkedő barátommal (előzmény):

Továbbra sem értem, mi ennek a felhajtásnak a lényege, hogy lehet virtuális élőlánccal tiltakozni József Attila szobrának eltávolítása ellen.  Ódáig rendbe van, hogy az összes szájtodra kiteszed  a tiltakozás szövegét, aki olvassa, érti hogy mi ellen lépsz  – de miért kevered ebbe bele a Google-listákat, hogy jön ez ide?

Igyekeztem megmagyarázni:

A tiltakozó szövegek önmagukban nem képeznek semmiféle láncot. Ezek egyszeri és különálló közlések, nem lépnek ki a saját oldalaim olvasói köréből: aki oda téved, elolvassa, egyetért vagy nem ért egyet – és ennyi. Hiába teszem közzé összes oldalamon, az olvasóim száma ezzel alig nő, pár száz, legfeljebb ezer főről van szó. Az akcióm akkor lép ki ebből a zárt rendszerből, ha elérem, hogy a tiltakozó szövegemre mutató linkek nagy számban megjelenjenek a különböző Google-keresések találati listáinak az élén. Így igen sokan azok közül is „belém botlanak”, akik nem engem keresnek, hanem a József Attila szobrával kapcsolatos tiltakozás különböző kifejezéseire keresnek rá. Ha a listák élére valóban sikerül minél több olyan linket felsorakoztatnom, amelyek a tiltakozás szövegére mutatnak, akkor ezek ténylegesen egyfajta virtuális sorfal láncszemeit fogják képezni.

Így ugye világos? (Mindez akkor lehetne sokkal eredményesebb, ha nem csak én küldenék támogató linkeket a saját oldalaimról a szövegeimre, hanem egyetértő barátaim is: ha te sem csupán a Fészbuk-lájkot és megosztást használnád, hanem a blogodban is kitennél egy szöveges linket…)


Kicsinosítottam ezt az oldalt: Virtuális élőlánc / József Attila szobra / Tiltakozás • És most már van egy ilyen is:  Tiltakozás József Attila szobrának eltávolítása ellen • Tiltakozás: élőlánc József Attila szobra körül • Tiltakozás József Attila szobrának eltávolítása ellen: virtuális élőlánc
Facebook hozzászólások

Szólj hozzá!