Mégsem szűz a KISZó?

Lezárult az a szavazás, amelyet azért indítottam, hogy megtudjam, olvasóim is „nagyjából baloldalinak” tartják-e országos közéleti lapunkat. Előzmény: egy blogjegyzetemben használtam a nagyjából baloldalinak tartott minősítést, amelyet egy magát Kárpáti Igaz Szónak nevező kommentelő kifogásolt: szerinte ez olyan, mint a félig-meddig szűz, no meg ők éppenséggel mindenevők, minden irányzatra nyitottak. Egy dolog azonban az önminősítés, és más tészta a kívülállók véleménye: a szavazás eredménye legalábbis eléggé meggyőzően engem igazolt: nagyjából baloldali (30 voks), olyan, amilyen éppen Gajdos (27), szocdem (16), félig-meddig szűz (4), semleges (2), jobboldali (1).

Az Ön szerint milyen orientációjú a Kárpáti Igaz Szó kérdésre összesen 61 olvasóm reagált szavazattal (mivel több válasz is bejelölhető volt, ez adja az összesen 80 voksot, s a rendszer %-számítása is ezért múlja felül a 100-at). A 80-ból 73 voks érkezett az első három opcióra: ezek a baloldali orientációhoz kapcsolódnak, ami azt jelenti, hogy olvasóim 91 %-ban baloldalinak gondolják a szóban forgó lapot. A felmérés természetesen nem reprezentatív – de beszédes. További részletek itt és itt (ahol az is megtudható, hogy a KISzó oldalán indított szavazást a Jobbik nyerte).

Megjegyzem még, hogy a baloldaliság a szememben egyáltalán nem negatív fogalom, még ha azt gondolom is, hogy egy kisebbségi közmédium esetében a semlegesség nagyobb érték lenne.

Facebook hozzászólások

Szólj hozzá!