Übergagyival a Köztársaságért?

Mi ez a borzalom? Lakodalmas muzsikába oltott irredenta „nemzeti” rock? Alig hiszek a fülemnek: valóban Bródy János énekli ezt az übergagyit? Ő is írta? Nem hiszem el… Rákeresek… Kiderül, hogy rajta van legutóbbi lemezén. Le vagyok taglózva. Életemben szeretett zenészben ekkorát még nem csalódtam. Nemes eszmét és fontos gondolatot így lehet totálisan lejáratni. El vagyok borzadva.

A gagyi szörnyűségre persze könnyű primitív klipet készíteni. De nem sokkal jobb a helyzet, ha csak a dalt hallgatjuk. Bródy hivatalos Facebook-oldalán is ajánlják. Énekelhetné ellenkező előjellel akár a Kárpátia is. Nem bírálhatom felül az ízlésemet: ha zeneileg-szövegileg borzalmasnak találom, amit egyes „nemzeti” bandák és dalnokok nyomatnak, akkor Bródyt sem kímélhetem: ez úgy szar, ahogy van. Ami ennél is nagyobb baj: árt a köztársasági eszmének.

Facebook hozzászólások

“Übergagyival a Köztársaságért?” bejegyzéshez 4 hozzászólás

  1. Ha szeretnéd Bródyt, már rég meghallgattad volna a lemezét, (szeptemberben jelent meg), és ha követted volna Az Illés szekerén számainak konceptjét, amit egyébként a szerző egy zenei Feszty-körképhez hasonlított, akkor már rég rájöttél volna, mit jelent ez a szám a Bródy életműben.

  2. „Énekelhetné ellenkező előjellel akár a Kárpátia is.” Ez a kulcsmondat rávilágít Bródy zsenialitására. Énekelhetné, de nem kell hozzá ellenkező előjel. Énekelhetnénk akár együtt is. Együtt, mindannyian, a Köztársaságért!

Szólj hozzá!