Pillangószív repríz 2

Pillangószív SEO-verseny

A 2006-os keresőoptimalizálási verseny célja egy saját honlap első helyre juttatása a Google keresőben pillangószív kulcsszóval. Anélkül, hogy tudtam volna, mi a SEO, ösztönösen tartalom-alapú linképítésbe kezdtem népszerűnek szánt politikai élcelődések sorozatával.

A liberális pillangószív-villamos

Ha látványosságban nem is, de a mondandó súlyát illetően Demszky Gábornak 2006-ban a választások során sikerült überolnia Kósa Lajos kampánynyitó ceremóniáját azzal, hogy felelőssége teljes tudatában bejelentette, az SZDSZ szárnyakat ad. Ha nem is a szavazóknak, ám a Combino néven meghibásodó valamennyi villamosnak mindenképpen.

pillangó villamos

Budapest főpolgármestere stílszerűen kedvenc villamosával érkezett a kampánynyitó nagygyűlésre és annak fülkéjéből intézte szavait az egybegyűltekhezdemszky. Demszky többek között megerősítette Kuncze Gábor korábbi kijelentését, miszerint az SZDSZ nem engedi meg senkinek a nemzeti szimbólumok kisajátítását, a pillangószív ugyanúgy liberális érték, mint ahogy nem az, ezért nem járul hozzá, hogy a jobboldal saját gombostűjére tűzze. Éppen ezért választási kampányát Villamos Pillangószív néven indítja, amely rövidesen önálló honlappal jelentkezik. A Villamos Pillangószív emblémája a Pillangószív-Villamos, amelynek neve mostantól kezdve Villangino.

budapest pillangószíve

A fővárosiak nagy örömére Demszky Gábor bejelentette azt is, hogy ezentúl minden villamos irányító fülkéjében két személy fog ülni, ezek közül az egyik ő maga lesz.

villamos pillangoszivBeszéde végén a főpolgármester a határon túli magyarokhoz fordult felhívással: „Budapest a szabad madarak, villamosok és pillangók városa, éppen ezért arra biztatom a határon túli magyar fiatalokat, hogy jöjjenek minél többen, dolgozzanak villamosvezetőként! Hozzák el pillangónak a feleségüket, és jómadárnak a gyerekeiket is!”


Illusztrációk: Szalay Krisztián és BéDéKá


A pillangószív az első magyar keresőoptimalizáló verseny kulcsszava volt. Lényege: olyan honlapot készíteni, amelyik az adott keresőszóval a Google-lista élére kerül adott időpontra. Részletek: Versenykiírás – Honlapoptimalizálás – SEO: Mi az a keresőoptimalizálás


Jaguártestben pillangószív

jaguártestben pillangószív borítóA könyvvilág 2019-ben felülírta az egészet, a Ya’Acov Darling Khan: Jaguártestben pillangószív – Egy hétköznapi sámán eleven beavatása könyv megjelenése óta a pillangószív keresőszóra elvitte a top Google-találatokat.

Egy villámcsapást követően Ya’Acov elindul a sámánizmus szívébe vezető úton, hogy ráleljen saját gyógyulására – az öngyógyítás útjára – , és megtanulja, hogy a kalandjai során szerzett bölcsességével miként lehetne mások segítségére. Több bennszülött mentortól is tanult az északi sarkkörtől az USÁ-n át Dél-Amerikáig, és rengeteg szertartáson vett részt, amelyeknek néha olyan extrém helyszínek adtak otthont, mint egy walesi barlang vagy épp az amazóniai esőerdő mélye.

Facebook hozzászólások

Szólj hozzá!