A WordPress angyalai

Az persze remek dolog, hogy a WordPress blogmotornak van magyarított verziója, és az is, hogy ez rendszeresen frissül. Az viszont némileg meglepő, hogy a frissítések letöltése után az egyedi fejléc-képek beállításának a lehetőségét a rendszer az itt látható képpel példázza, három verzióban is mutatva az angyalokkal megerősített opciót. A nemzeti szimbólumok ilyen ízléstelen, mondhatni otromba túlharsogása egy nemzeti intézmény honlapján is fölösleges (az állami és kormányzati honlapok például, nagyon helyesen, sokkal tartózkodóbbak és persze angyalmentesek), egy blog tetején pedig leginkább csak akkor képzelhető el, ha tulajdonosának birtokában van a nemzeti féltégla, amellyel dagadó kebelét veri. Meglehet, hogy a WordPress-felhasználók között akadnak ilyenek, talán nem is kevesen, sőt, az is biztos, hogy ez a fejléc még mindig jobb, semmint ha turulok húznák rajta keresztbe az árpádsávot, de talán egy nemzetközi fejlesztésű szoftver magyarított változatát mégis valami semlegesebb dizájnnal kellene cégéreztetni. Érdekes, hogy saját honlapjukon nyoma sincs semmilyen nemzeti szimbolikának. Hogy a frissítési oldalra milyen túlbuzgóságból kerültek a turbómagyar fejlécek, azt nem értem. Még kevésbé, hogy a WordPress ezzel milyen üzenetet akar eljuttatni felhasználóihoz.


honlap, web oldal, cikk

“A WordPress angyalai” bejegyzéshez 8 hozzászólás

  1. A libsik fröcsögnek állandó jelleggel a demokráciáról, vagy rosszul tudom?
    Azt olvasok, amit akarok.
    De azt nem fogom szó nélkül hagyni, ha egy magyarul BESZÉLŐ egyén beleugat a magyar emberek dolgába, és azt várná, hogy tagadják meg a nemzeti jelképeiket.
    Büszke vagyok minden felmenőmre, aki letett valamit a nemzet asztalára, és becsülettel kiállt a hatájáért.

  2. Jellemzőnek tartom latin nevet választó nagyonmagyar embertársunk megnyilvánulásait: a helyénvaló nemzeti szimbólumok és az indokolatlan, ízléstelen magyarkodás között nem tud különbséget tenni (a gatyáján is angyalos magyar címer van, nyilván), s ha valaki fejét meri csóválni, az már libsi beleugatás. Ide jön a blogomba, kell neki az adrenalinszintjéhez, hogy felidegesítse magát, s primitív felfogásával ostobán azt hiszi, hogy magyarabb nálam. És talán még azt is elhiteti magával, hogy a nemzet ügyét az effajta primitív nacionalizmus szolgálja a leghívebben.

    Hát tévedsz, latin nevű embertársam, te csak egy látszatmagyar vagy, nájlonmagyar, külsőségmagyar, mellverő féltéglás magyar, aki leginkább csak címerkedni vagy zászlót suhogtatni tudsz, s azt hiszed, hogy a magyarságát sokkal mélyebben átérző és sokkal bonyolultabban értelmező magyar író lelibsizésével eleget tehetsz hazafias kötelességeidnek. Ennek a libsizésnek, magyarulbeszélőzésnek én teret viszont itt nem adok (eddig is túlságosan türelmes voltam, azt hiszem), megvonom a szót, habár ha jól tudom: az effajta kutyaugatás kevéssé akadályozza a karaván haladását.

Szólj hozzá!