Marsra szállás idején

Egyelőre elég gyéren jövögetnek a nem is túl jó minőségű képek a Marsról, igaz, a Curiosity nagy kameráját még nem üzemelték be, talán az majd elkápráztat bennünket – egyelőre viszont több a megjelentetett animáció, mint az élvezhető valós felvétel. Az pedig nyilván nem véletlen, hogy ugrásszerűen megnőtt Ember a Marson c. oldalam látogatottsága – hű, mi lesz, ha egyszer majd tényleg! Ami viszont kevésbé érthető, miért ugrott meg a napokban az űrbéli eseményekkel semmilyen összefüggést nem mutató két másik oldalam nézettsége: Az ungvári lámpagyújtogató – Boríték címzése. Lehet, hogy a Marslakók levelet akarnak írni Koljának, az ungvári neonfények hajdani csiholójának?

Természetesen a mostani Marsra szállás sem úszhatta meg az internetes élcelődéseket, ez a kép például pillanatok alatt elterjedt, többek között a facebookon:

Marsra szállás – Ember a Marson

A tudomány és technológia jelenleg még nem rendelkezik azokkal az ismeretekkel és képességekkel, amelyek lehetővé tennék az emberek számára az űrbeli utazást vagy más bolygók meghódítását, mint például Mars. Bár az űrkutatás területén hatalmas előrelépések történtek, és már küldtek űrhajósokat a Holdra és Nemzetközi Űrállomásra (ISS), a bolygók közötti utazás komoly technológiai és logisztikai kihívásokkal jár.

A jelenlegi tervek szerint a NASA és más űrkutatási szervezetek készülnek erre a lépésre a következő évtizedek során. Az emberi Mars-expedíciók várhatóan az 2030-as években, vagy későbbre tehetők. Eközben fontos megjegyezni, hogy az emberi Mars-expedíciók végrehajtása rendkívül költséges, és számos tudományos, műszaki és logisztikai kihívást kell megoldani ahhoz, hogy azok valósággá váljanak. A jövőbeli időpontok és erőfeszítések a technológiai fejlődéstől és a finanszírozástól is függenek majd. Az emberi Marsra-szállás tehát egy izgalmas cél, de pontos időpontja jelenleg még bizonytalan. (GPT 3.5 – 2023)

Más: Megjelent PR-cikk

Facebook hozzászólások

Szólj hozzá!