Támogasson téged Orbán!

Vajon nem fél-e attól a KMKSZ elnöke, hogy halottak napi kegyeletsértéséért vasvillával fogják kikergetni a magyar falvakból? …Egy korábbi blogbejegyzésem képezi az előzményét a pozsonyi Új Szóban most megjelent írásomnak. Alább kiegészítést fűztem hozzá.

…Mindez egyenes következménye a KMKSZ hosszú évek óta tapasztalható önérdekű működésének, megosztó és kirekesztő magatartásának. Annak, hogy vezetői akarják megmondani, ki a jó magyar és ki csupán a „magyarul beszélő”, ők igyekeznek lefedni és kisajátítani a „magyar ügy” egészét, és ők kívánják élvezni a magyarországi támogatások nyújtotta összes előnyt: anyagiakat és adminisztratív jellegűeket egyaránt (utóbbiak közül talán elegendő megemlíteni azt, hogy a vízumigényléshez szükséges garancialevelek kiadásának a jogát a szervezet saját befolyásának a növelésére használja). És ha már az anyaország szóba került: a KMKSZ-jelöltek alulmaradása és a lakosság tőlük való elfordulása annak ellenére következett be, hogy a Fidesz–KDNP vezette magyar kormány kizárólag az ő szervezetüket tekinti partnernek, és a kampány idején is látványosan mellettük állt (személyes megjelenések, nyilatkozatok…). Kovács Miklós KMKSZ-elnök a kampányfilmjében is hangsúlyosan Orbán Viktor társaságában mutatkozik. Ám úgy látszik, az itt élőket most még a magyar állampolgárság megszerzését is lehetővé tevő politikai erők efféle gesztusai nem hatják meg. Sőt. Nem nehéz párhuzamokat vonni. 2010-ben Szlovákiában az Orbán Viktor vezette pártszövetség erőteljes támogatását élvező Magyar Koalíció Pártja nem került be a parlamentbe, míg az árulónak bélyegzett Híd ehhez elegendő szavazatot kapott. 2011-ben a romániai parlamenti választási kampányba beavatkozva a Fidesz csak gyengíteni tudta az RMDSZ ellenében létrehozott Magyar Polgári Pártot. Úgy fest, a „Támogasson téged Orbán Viktor” nem tartozik a szívből jövő jókívánságok közé. >>a teljes cikk: Ukrajna választott

Azt talán mondanom sem kell. hogy a KMKSZ korifeusai természetesen nem saját magukban keresik a hibát, hanem mindenki és minden másban, például abban, hogy ukrán pártok és jelöltek megvásárolták a magyarok szavazatait. Igen, valóban voltak olyan esetek, hogy „támogatást nyújtottak” a leendő szavazóknak (első kézből értesültem ilyenekről) – de a szavazófülke magányában mindenki maga dönthetett a voksáról. Ha azt mégsem a magyar jelöltre adták le a magyar választók, az részben azt jelenti, hogy valószínűleg amúgy sem szavaztak volna rájuk, vagy ha talán mégis, akkor a KMKSZ jelöltjei még 100-200 hrivnyát sem értek a  szemükben  (3-6 ezer Ft). Ezek az esetek egyébként valószínűleg nem sokat változtattak a leányzó fekvésén, hiszen a harc az esélyes ukrán jelöltek közt folyt (az esélytelen KMKSZ-jelölteket senki nem gondolta igazi riválisnak). Ha tehát a felsült jelöltek és maradék híveik most a voksukat eladó választóikat hibáztatják, azzal semmi mást, csupán a saját értéktelenségüket bizonyítják.

Arról pedig, hogy Kovács Miklós KMKSZ-elnöknek mi a véleménye a kárpátaljai magyarokról, híven tanúskodik a halottak napja alkalmából közzétett cikke, amelyből a szóvirágok és képzavarok ellenére is kiolvasható a súlyos kegyeletsértés és a mély lenézés:

Az idén azonban a nemzet elmúlásának gondolata a színmagyar falvak temetőit is belengi. Azokat még inkább. Az eladott szavazatokért kapott pénzből vett gyertyák fénye a nemzethalál árnyékát veti majd szerteszét. Baljósan világítják meg a holt lelkeket, akik azt hiszik, élőként járnak a holtak közt. Eladott lelkük már nem az övék, még jámbor gondolataik is hamisak, cselekedeteiken átok ül. Őseik forognak a szolgaföldben, amivé árulásukkal hazánkat tették, utódaik nem beszélnek majd magyarul, de mielőtt végleg elfelejtődnének, hozsánnát zengenek a elnyomóiknak.

Kovács Miklós

Aki ilyen otromba bunkóságot (és súlyos valóságtorzítás) követ el, az nyilván sokallja a rá adott szavazatokat: legközelebb ennyit sem akar kapni.  Nem is fog – ha egyáltalán el mer még indulni, és nem fél attól, hogy vasvillával kergetik ki a magyar falvakból.


Puszi, Orbán! – Magyarország miniszterelnöke

Facebook hozzászólások

Szólj hozzá!