A 44. asszociáció

asszociacios- jatekVisszaálltunk a korábbi menetrendre! Szeptembertől heti 2 alkalommal jelentkezem (szerdán és vasárnap). A játék leírása << segítség | korábbi sorozat | FUTÓ SOROZAT | Ha elsők közt szeretnél értesülni az új feladványokról, lépj be a Ludus csoportba > a közösségi oldalról privát üzenetként is beküldheted megfejtésed (másik lehetőség a feladvány alatti űrlap). | Pontverseny: a legeredményesebb 10 megfejtő az összesítés után könyvjutalomban részesül: a pontozás, a díjazás és a közzététel részletei <katt! Az oldal alján az aktuális forduló megfejtőit és pontszámaikat foglalom táblázatba – a lista naponta többször is frissül, katt: Frissítés – Megfejtők. Súgások: a rásegítő információkat a közzétételt követően újra kb. 24-24 óra késleltetéssel teszem közzé, mindegyik után 1-gyel csökken a megszerezhető pontszám. A megfejtést magyarázatokkal a feladvány szövege alatt a forduló lezárásaként teszem közzé.

Itt az ősz, de emlékezzünk a fák lombját borzoló nyári szélre:

44. feladvány

Mely mű címére asszociálhatunk az alábbi hívószavak alapján?

IRODALOM
HULLÁM
IRODALOM

A megfejtés egy 3 szóból álló cím, amelyet a fenti hívószavakra adódó asszociációk sorrendjében állíthatunk össze. Jelentős alkotó kiemelkedő művéről van szó.

1. súgás: Morus Tamás, 2. súgás: Dvořák

A megfejtés:

Szép új világ

IRODALOM >> szépirodalom >> SZÉP
HULLÁM >> új hullám > ÚJ
IRODALOM >> világirodalom >> VILÁG

Az első súgásban a utópia szó első használójára (és a társadalmi utópia mint műfaj megteremtőjére) utaltam, a másodikban az Újvilág szimfónia szerzőjét adtam meg.  Köszönöm a játékot, grat a megfejtőknek. > Következő feladvány

Frissítés – Megfejtők, pontszámok

A lista a megfejtés közzétételééig naponta többször – de nem minden helyes megfejtés beküldése után! – frissül.

A helyes megfejtést beküldők listája Pontszám>>összesített
 KapitányG  4
 Harsányi Judit  4
 Szegi Hunor  4
 Galló Ágnes  4
 Popovics Alexandra  4
 Fekete János  4
 Barna Csaba  4
 Varga István  4
 Szimkovics Tibor  4
 KNT  4
 Terstyánszky Anna  4
 Rák Béla  3
 Nagy Attila  2

Facebook hozzászólások

Szólj hozzá!