Képzettársam – 4

a játék eredete | a játék leírása << segítség | eddigi feladványok | a játék állása9 helyes megfejtés érkezett! | a megfejtés közzétéve!

Képzettársam - asszociációs játékA képzettársításokra alapuló játék keretében heti 1-2 feladvánnyal jelentkezem. A részvevők a helyes megfejtés beküldésével pontokat szerezhetnek és az év végi összesítés után szerény jutalomra is számíthatnak. A megfejtések beküldésére a feladvány szövege alatti alkalmazás szolgál (Facebook-ismerőseim küldhetik privát üzenetben is a közösségi oldalról). A kommentelés lehetőségét kezdetben zárva tartom, majd megfelelő számú megfejtés vagy kellően hosszú idő elteltével feloldom – ekkortól ott is lehet tippelni, ötletelni, és én is ott adok kis segítséget a megfejtéshez. A lentebbi Frissítés – Megfejtés – Eredményhirdetés cím alatt követhető nyomon a beküldők száma, és majd a megfejtés is itt lesz olvasható. Jöjjön hát a

4. feladvány

Mely műcímre asszociálhatunk az alábbi szavakból?

KUTYÁT
CSÓKOLUNK
GYORSAN
PEDELLUS

A megfejtés egy mű 5 szóból álló címe, ezek egyike névelő, a további négyre a fenti szavak sorrendjében következtethetünk.


Frissítés – Megfejtés – Eredményhirdetés

Helyes megfejtést beküldők száma 9
A beküldött megfejtések teljes száma 10

 

A helyes megfejtést beküldők listája Pontszám >>összesített
Szegi Hunor 5
Erdélyi Eszter 5
Varga István 5
Csordás László 4
Ernyei Bea 4
Katz Györgyi 2
Hinger Tamás 2
cyberpop 1
Yotzoo 1

Megfejtés:

A postás mindig kétszer csenget

James Mallahan Cain 1934-es könyve, illetve az ebből készült, Bob Rafelson rendezte 1981-es film Jessica Lange és Jack Nicholson főszereplésével.

KUTYÁT >> Ha a postás harapja meg a kutyát… >> KUTYÁT
CSÓKOLUNK >> Mindig… az a legszebb csók, mit el nem csókolunk >> MINDIG
GYORSAN >> Kétszer ad, ki gyorsan ad >> KÉTSZER
PEDELLUS >> CSENGET

A hírlapírói közhely szerint az nem hír, ha egy kutya megharapott egy postást, hír az, ha a postás harapja meg a kutyát. Karády Katalin slágerének (Fényes Szabolcs – Mihály István) közismert sorai: Mindig az a perc a legszebb perc, Mit meg nem ád az élet, Az a legszebb csók, Mit el nem csókolunk. Közmondás: Kétszer ad, ki gyorsan ad. A pedellus munkaköri kötelessége, hogy csenget, ha kezdődik vagy véget ér az iskolai óra.

Köszönöm a játékot, gratulálok a megfejtőknek. >> Következő játék

Pontozás, díjazás

A helyes megfejtéssel jelentkezők közül az első 3 beküldő 5-5 pontot kap, a következő 3 pedig 4-4 pontot, minden további megfejtő 3-3 pontot szerezhet egy-egy feladvány helyes önálló megfejtésével. A játék menetében egy időn túl segítséget adok (hozzászólás formájában), itt a kis segítség utáni megfejtők 2-2 pontot kapnak, a nagyobb segítség utániak pedig egyet-egyet. A pontokat fordulónként összesítem, az év végén a legtöbb pontot szerzett játékos három, a második és harmadik helyezett egy-egy BDK-könyvet kap szerény jutalmul (igény szerint dedikálva vagy anélkül). Külön oldalon érhető el az >> összesített ponttáblázat <<

Facebook hozzászólások

“Képzettársam – 4” bejegyzéshez 1 hozzászólás

Szólj hozzá!