Asszociálj! – 33

asszociacios- jatekKözzétettem a megfejtést! Az 50 fordulóból álló játékban szeptemberig heti egy új feladványt adok közre vasárnap esténként. Főként műcímekkel játszunk. A játék leírása << segítség | korábbi sorozat | FUTÓ SOROZAT | Ha elsők közt szeretnél értesülni az új feladványokról, lépj be a Ludus csoportba > a közösségi oldalról privát üzenetként is beküldheted megfejtésed (másik lehetőség a feladvány alatti űrlap). |  Pontverseny: a legeredményesebb 10 megfejtő az összesítés után könyvjutalomban részesül: a pontozás, a díjazás és a közzététel részletei <katt! Az oldal alján az aktuális forduló megfejtőit és pontszámaikat foglalom táblázatba – a lista naponta többször is frissül, katt: Frissítés – Megfejtők. Súgások: a rásegítő információkat a közzétételt követően a nyári hónapokban kb. 48-48 óra késleltetéssel teszem közzé, mindegyik után 1-gyel csökken a megszerezhető pontszám. A megfejtést magyarázatokkal a feladvány szövege alatt a forduló lezárásaként teszem közzé. – És már itt van a

33. feladvány

Mely mű címére asszociálhatunk az alábbi szavakról:


FÉRFI
KISLÁNY

A megfejtés egy mű 3 szóból álló címe. Mivel az asszociációk száma eléggé magas (és a középső kicsit korrekciós), adok pár további információt: magyar szerző közismert és népszerű művéről van szó. Nyelvterületünk határain túl egy azonos című, az előbbi alapján készült más műfajú feldolgozás aratott sikert. (Vagy így már túl könnyű? – frissítés: úgy tűnik, nem – érjen ez is 5 pontot!)

1. súgás: Wilder, 2. súgás: feladhattam volna egy nyílt halmaz sorrendbe állított elemeiként is

Megfejtés:

Egy, kettő, három

Molnár Ferenc gyakran játszott egyfelvonásosa. Emlékezetes a Madách Színház 1974-es bemutatója Márkus Lászlóval a főszerepben; 2001-től Gálvölgyi Jánossal felújították a darabot. A Víg a Pesti Színházban 2009-2012-ben tartotta repertoárján Kern Andrással. A színmű alapötletéből azonos címen Billy Wilder rendezett sikerfilmet 1961-ben.

NŐ >> Egy nő (Esterházy) >> EGY
FÉRFI >> Két férfi, egy eset (krimisorozat) >> KETTŐ
KISLÁNY >> Három a kislány (Schubert) >> HÁROM

Köszönöm a játékot, gratulálok a megfejtőknek.


Frissítés – Megfejtők, pontszámok

A lista a megfejtés közzétételééig naponta többször – de nem minden helyes megfejtés beküldése után! – frissül.

A helyes megfejtést beküldők listája Pontszám>>összesített
KapitányG 5
Szegi Hunor 5
Barna Csaba 5
Fekete János 5
KNT 5
Varga István 5
Rák Béla 5
Szimkovics Tibor 5
Popovics Alexandra 4
Harsányi Judit 4
Boros Márton 3
Terstyánszky Anna 3
Klrára BTóth 3
 Mezey László 3

Facebook hozzászólások

Szólj hozzá!