Asszociálj! – 38

asszociacios- jatekA megfejtést közzétettem! – Ezúttal egy játékosabb, szabadabb asszociációkra épülő feladvány következik. – Nyári menetrend: heti egy új feladvány vasárnap esténként. A játék leírása << segítség | korábbi sorozat | FUTÓ SOROZAT | Ha elsők közt szeretnél értesülni az új feladványokról, lépj be a Ludus csoportba > a közösségi oldalról privát üzenetként is beküldheted megfejtésed (másik lehetőség a feladvány alatti űrlap). | Pontverseny: a legeredményesebb 10 megfejtő az összesítés után könyvjutalomban részesül: a pontozás, a díjazás és a közzététel részletei <katt! Az oldal alján az aktuális forduló megfejtőit és pontszámaikat foglalom táblázatba – a lista naponta többször is frissül, katt: Frissítés – Megfejtők. Súgások: a rásegítő információkat a közzétételt követően a nyári hónapokban kb. 48-48 óra késleltetéssel teszem közzé, mindegyik után 1-gyel csökken a megszerezhető pontszám. A megfejtést magyarázatokkal a feladvány szövege alatt a forduló lezárásaként teszem közzé. – Lássuk, mit rejt a

38. feladvány

Mely mű címét rakhatjuk össze az alábbi kifejezésekre adódó asszociációkból:

LA VIE
DNYS
SUPERLATIVUS
ESŐBENY

A megfejtés egy mű 1 szóból álló címe. Részenként kell összerakni a fenti hívószavakra adódó (a szokásosnál szabadabb és játékosabb) asszociációk sorrendjében.

Mivel ez egy könnyű feladvány, legyen a súgás nehéz, áttételes.

1. súgás: LINDA

2. súgás: A keresett egyszavas címben rejlik egy 2 szótagos belső rím.

A megfejtés:

Szegénylegények

Jancsó Miklós filmje, 1965

LA VIE > C’est la vie, ejtsd: szelavi > SZE
DNYS > genetika, gén + y > GÉNY
SUPERLATIVUS > felsőfok, jele: > LEG
ESŐBENY > Ének az esőben (film) + y > ÉNYEK

Az első súgásban a Linda című, egykor igen népszerűrű tévésorozat főszereplőjére, Görbe Nórára utaltam, akinek apja, Görbe János, a Szegénylegények főszereplője.  A második súgásban arra a rímre céloztam, amelyet József Attila Születésnapomra c. verséből is is jól ismerhetünk. – Köszönöm mindenkinek a játékot és gratulálok a megfejtőknek. Új feladvány rövidesen.


Frissítés – Megfejtők, pontszámok

A lista a megfejtés közzétételééig naponta többször – de nem minden helyes megfejtés beküldése után! – frissül.

A helyes megfejtést beküldők listája Pontszám>>összesített
 Szegi Hunor  4
 KapitányG  4
 Varga István  4
 Nagy Attila  4
 Harsányi Judit  4
 Szimkovics Tibor  4
 Galló Ágnes  4
 Terstyánszky Anna  4
 Mezey László  4
 Popovics Alexandra  4
 Rák Béla  4
 Barna Csaba  4
 KNT  4

Facebook hozzászólások

Szólj hozzá!