Képzettársam – 9

a megfejtés közzétéve | csatlakozz: Ludus csoporta játék leírása | eddigi feladványok | a játék állása

Képzettársam - asszociációs játék Február 16-án új sorozat indul! A képzettársításokra alapuló játék heti 2 feladvánnyal jelentkezik 10 fordulón keresztül. A részvevők a megfejtés beküldésével pontokat szerezhetnek és az összesítés után szerény jutalomban részesülnek. A megfejtés beküldésére a feladvány szövege alatti alkalmazás szolgál (Facebook-ismerőseim küldhetik privát üzenetben is a közösségi oldalról). A hozzászólás lehetőségét kezdetben zárva tartom, majd rávezető információkat adva megnyitom a kommentek sorát (ott lehet tippelni, ötletelni). A lentebbi Frissítés – Megfejtők – Megfejtés cím alatt követhetők nyomon az eredmények és majd a magyarázatokkal kiegészített megfejtés is ott lesz olvasható. Jöjjön a

9. feladvány

Mely műcímre asszociálhatunk az alábbi szavakból?

KUTYA
MADÁR
MACSKA

A megfejtés egy mű 3 szóból álló címe, ezek egyike névelő. A további két szó közül az egyik összetett, ennek 2 részére külön kell asszociálni, ezért van 3 szó megadva, amelyek sorrendjében áll össze a megfejtés. (Segítségül: az asszociációk nem esetlegesek, hanem eléggé egyértelműek, a kitalálandó mű pedig igen jelentős a maga területén.)


Frissítés – Megfejtés – Eredményhirdetés

Az alábbiak utoljára frissítve: 2014. február 8., 19 óra 12 perc.

Kommentelés lehetősége jelenleg: NYITVA (első segítségem megadva)

Helyes megfejtést beküldők száma 10
Összes beküldött megfejtés (vagy tipp) 17

 

A helyes megfejtést beküldők listája Pontszám >>összesített
Váradi László 5
MEG 5
Varga István 2
Barna Csaba 2
KapitányG 2
Yotzoo 2
Hinger Tamás 1
Szegi Hunor 0
Katz Györgyi 0
Lukács Bence 0

Magyarázat a 0 ponthoz: mivel 3 nap alatt kevesen fejtették meg a rejtvényt, adtam egy 3. segítséget is – de ezután már pont nem járt.

Megfejtés:

A kopasz énekesnő

La Cantatrice chauve – Eugène Ionesco egy angol nyelvkönyv példamondatainak tanulmányozása közben döbbent rá a kispolgári lét abszurditására. Színpadi művet írt élményéből. A társalgási klisékből építkező darab 1950-es bemutatója után megváltoztatta az európai drámairodalmat. Azóta az abszurd színház alapműve lett, ma már megkerülhetetlen klasszikus.

KUTYA  >> Kopaszkutya >> KOPASZ
MADÁR >> Énekes madár >> ÉNEKES
MACSKA >> A Macskanő  >> NŐ

A Kopaszkutya Szomjas György  1981-es zenés filmszatírája egy fiktív rockzenekarról, amelynek tagjait azonban ismert muzsikusok (a P. Mobil és a Hobo Blues Band közismert állandó vagy vendégszereplő zenészei, így Schuster Lóránt, Földes László, Deák Bill Gyula) alakítják.  – Az Énekes madár „székely népi játék”, Tamási Áron gyakran játszott színműve.  – A Macskanő eredetileg képregény-figura, filmvásznon lett a legismertebb szuperhősök egyike

Pontozás, díjazás

Ebben a 10 fordulóban a helyes megfejtéssel jelentkezők közül az első 3 beküldő 5-5 pontot kap, a következő 3 pedig 4-4 pontot, minden további megfejtő 3-3 pontot szerezhet egy-egy feladvány helyes önálló megfejtésével. A játék menetében egy időn túl segítséget adok (hozzászólás formájában), itt a kis segítség utáni megfejtők 2-2 pontot kapnak, a nagyobb segítség utániak pedig egyet-egyet. A pontokat fordulónként összesítem, a 10. forduló után a legtöbb pontot szerzett játékos egy, a második és harmadik helyezett egy-egy BDK-könyvet kap szerény jutalmul (igény szerint dedikálva vagy anélkül). Külön oldalon érhető el az >> összesített ponttáblázat << Február 16-án új sorozat indul kissé módosított pontozással és a korábbinál több díjjal.

Facebook hozzászólások

“Képzettársam – 9” bejegyzéshez 1 hozzászólás

Szólj hozzá!