Újrainstallálás, szinkronizálás

Operációs rendszer telepítése

win7 laptopraKét igazán kellemetlen dolog létezik az ember életében: a munkakörlet környékén zajló nagyobb fajta takarítás és a számítógép / laptop újrainstallálása. Előbbinek a súlyos viszontagságait és fájdalmas veszteségeit mindenki ismeri, utóbbi főleg olyan webmániákusokat sújt veszedelmes mértékben, akik száz helyre be vannak jelentkezve több tucatnyi különböző felhasználónévvel és annál is több jelszóval, továbbá pedig böngészőjükben tízegynéhány éve gyűjtik a hasznosnál fölöslegesebb webcímeket, akiknek van tucatnyi mailfiókjuk és akiknek a wördjuk roskadozik a gyorsszövegektől… Ezt-azt ilyen-olyan módon persze le lehet menteni a winchester legyalulása előtt, de minden kényesen finom beállítás újracizellálása akkor is napokig tarthat.

Olyan szerencsém volt, hogy vagy öt éve kellett utoljára újrainstallálni a gépemet. Bár sok megterhelő programot használok, a Windows XP szokatlanul jól és hosszú ideig szolgált – csak egyre lassúbb lett a felgyülemlett digitális szeméttől. Elkerülhetetlenné vált a frissítés. Kolos fel is rakott nekem egy sokkal gyorsabb Windows 7-est, használtam is egy ideig, de mire a maradék hajszálaimat is megőszítő munkával mindent remekül beállítottam rajta és mindenhová újra bejelentkeztem, kiderült, hogy nem lett gyorsabb az üzemmód. De ennek most már nem az operációs rendszer, hanem a gépem gyengesége volt az oka: a nagyobb hardver-igényeket támasztó program a számára szűkös környezetben döcögősre vette a figurát.

Új számítógép / laptop vásárlása / szinkronizálás

Új gép kell, és persze: elkerülhetetlen az újrainstallálás, minden programot újra kell telepíteni. Ettől én most jobban féltem, mint az ukrajnai polgárháborús veszélytől, hiszen mindent kezdhettem elölről. Legutóbb kudarcot vallottam a Sync nevű alkalmazással, amelynek pedig elvben épp az lenne a dolga, hogy ha az ember eszközt vált, akkor az új eszközre is le lehessen hívni a böngésző összes beállítását, nemcsak az általa lementett felhasználóneveket és jelszavakat, hanem az internetes előzményeket, sütiket is. (A süti teszi lehetővé például, hogy ahová már bejelentkeztünk, az a hely felismerjen bennünket, az előzményekre való emlékezés pedig pl. abban nyilvánul meg, hogy ha elkezdjük egy webhely címét begépelni, akkor böngészőnk felajánlja az összes  hasonlóan kezdődő, általunk korábban megnyitott címet.) Hiába tettem meg legutóbb mindent, hogy a dolog működjön, hiába adtam meg a jelszón kívül ellenőrzési kódot meg aktiválási kódot – nem történt meg a szinkronizáció. Most is inkább csak kísérletképpen láttam hozzá, hátha… És igen, sikerült! A teljesen szűz böngészőm pár kattintás után pont olyan lett, mint a hosszú munkával megdolgozott és szánásszekérként megpakolt régi: az égvilágon mindenre emlékezett. Akkora kő esett le gondterhelt homlokomról, mint Makó Jeruzsálemtől. Mint szódás a lovát. Mint számolópálcikától egy Asus Zenbook deLuxe.

Azért írom le, hogy minden aggodalmas sorstársamnak ajánljam a módszert! A Firefox böngészőben az Eszközök > Beállítások > menü alatt a Sync nevű fülnél állíthatók be különböző opciók, az alkalmazásról például itt olvashatni bővebben. – Installálj te is dudorászva!

asus szerviz
Notebook javítás, Asus Bp.

Frissítés: Az operációs rendszer telepítése laptopra és a beállítások elvégzése valóban könnyebb külső segítséggel, de az ajánlott cikk egy olyan portálon jelent meg, amely ma már minden cikk fölé egy aktuális gyűlöletkampány plakáthirdetését helyezi el, így én linkkel igyekszem nem támogatni.

Támogatott funkció az Arvisura javító műhely szolgáltatásában: Operációs rendszer telepítése Asus és Lenovo laptopra a budapesti szervizben – tartalommarketing

Új számítógép / laptop vásárlása. Operációs rendszer telepítése. Szinkronizálás – Adatmentés. Windows installálás. Laptop szerviz Budapest funkciói. Asus, Dell – Szinkronizáció, oprendszer telepítés, számítógép, Lenovo laptop, notebook javítás

Szólj hozzá!