Közlemények

[easy_contact_forms fid=2]

Hírek, közlemények – asszociációs játék

2015. március 1: LEGÚJABB FELADVÁNYSOROZATOM

Asszociálj, egészítsd ki, rakd össze

Részletek:

Játékszabályok, példamegoldások

osszerakos


Korábbi sorozatok:

2014. február 16-tól: ÚJ SOROZAT

Állj! Asszociálj!

Az új sorozat tervem szerint 50 feladványból áll. A nyár beálltáig heti 2 alkalommal, a nyári hónapokban  heti egy feladvánnyal jelentkezem. Aztán szeptember újra heti kettő, így októberre le is zárul a sorozat.

A friss feladványokat igyekszem mindig vasárnap este és szerda este 18-19 óra körül közzétenni a blogban – közvetlenül ezután a poszt linkjét megosztom a Facebookon a nyilvános Ludus csoportban.

A pontozás új rendje:

  • az első kb. 24 órában minden megfejtő megkapja a maximális pontszámot (általában 4 pont)
  • a súgások kb. 24 óránként következnek és 1-1-gyel csökkentik a megszerezhető pontok számát
  • a nehezebbnek szánt feladványok 5 vagy 6 pontot érnek, és ez csökken 1-1-gyel minden segítség után
  • a rávezető súgások a Facebookon a Ludus-csoportban állapotfrissítésként, illetve a blogposztban a feladvány szövege alatt (és nem kommentként, mint korábban) jelennek meg

A díjazás

Az Animus, a Kossuth és a Magvető kiadó szíves felajánlásának köszönhetően a játék jutalomalapját húsznál több könyv képezi, közte Berniczky Éva és BDK dedikálással is kérhető könyvei. A dobogós helyezettek 3-3 könyvet választhatnak, és a 10. helyig bezárólag minden játékos részesül könyvjutalomban

A játékba menet közben kapcsolódók sajnos azzal a hátránnyal indulnak, hogy csak később kezdhetnek pontokat gyűjteni.

 

2014. február 11.

A 10 fordulós Képzettársam játék eredményhirdetése

  • I. helyezett: Varga István – 43 pont, 10 megfejtés
  • II. helyezett: Szegi Hunor –  38 pont, 10 megfejtés
  • III. helyezett: Ernyei Bea – 31 pont, 9 megfejtés

 

GRATULÁLOK – és nagyon köszönöm a játékot minden résztvevőnek. A pontverseny részletei > itt találhatók <.

A dobogós megfejtők szerény jutalmát dedikált BDK-könyvek képezik.

2014. február 6.

Az Animus és a Kossuth könyvkiadó szíves felajánlásának is köszönhetően a február 16-án induló új sorozatnak 12 darab jutalomkönyv képezi az alapját.

2014. január 29.

Az asszociációs játékban résztvevők többségét reprezentáló facebookos Ludus-csoport keretében a játék folytatásáról folytatott eszmecsere során kialakult az a többségi vélemény, hogy a jelen sorozat tervezettnél sokkal korábbi lezárása után induljon új játék. Ez azért vált szükségessé, mert a versengésbe a legelején alig néhányan kapcsolódtak be, a mostani játékosok többsége menet közben csatlakozott, így pontszerzési esélyeik sokkal rosszabbak, mint a kezdettől játszóké. Bár természetesen maga a játék fontosabb, mint a pontszerzés, de érezhetően sokaknál a versenyszellem és a győzelem lehetősége is motiváló szempont – a díjak roppant magas eszmei értékéről nem is beszélve! :) -, ezért úgy határoztam, hogy 10 lezárt forduló után február 16-án új sorozat indul részben új feltételekkel – és a korábbinál sokkal több játékossal. A mostanit tehát tekintsük afféle kísérleti, részvevőket toborzó próbafutamnak, amelynek az is a célja volt, hogy minél több érdeklődő figyelmét felkeltsük. Itt is szeretném jelezni: várunk további játékosokat, akik már most, minden kockázat nélkül próbára tehetik asszociációs-kombinációs készségüket, hogy aztán az új menetben már azonos esélyekkel együtt indulhasson a teljes csapat. (A Ludus-csoportba való jelentkezés nem feltétel, de hasznos: itt mindenki azonnal értesülhet az új feladványok közzétételéről és más „belső hírekről”. Várom tehát az új próbálkozásokat és jelentkezőket a csoportba!

Facebook hozzászólások

Szólj hozzá!