Az ősprincípium szétsugárzása

Bár az ősprincípium az ayurvédikus Arvisura tanítása szerint a kollektív tudatalatti szétsugárzása révén lényegül rá az új szubsztanciákra, Lloyd al-Bakar szaudi egzisztencialista pörformer  mégis radioaktív záporesőhöz találta hasonlatosnak az átörökítés pszeudo-genetikai mechanizmusát és tagadta, hogy az organikus fejlődésben a rálényegítés metatézisei egyetlen afrikai gyermeket is hátráltattak volna a skálafüggetlen hálózatok megismerésében akkor, amikor a tér-idő … Olvass tovább

Secret service

Rosszak mind ezek a szótárak, hibás az értelmezés. Amikor 1944. október 26-án Ungvárra bevonultak a szovjet csapatok és nagyanyám a családi fotóalbumok alá a szekreter mélyére rejtette az ezüst evőeszközt – na, az volt a szekret szervíz!

Orbán és a vákuum-ablak

Ma döbbenetes felfedezésre kellett jutnom. Rájöttem, hogy mi a döntő különbség a lakásunkban újonnan felszerelt hőszigetelő műanyag vákuum-ablakok és Orbán Viktor magyar miniszterelnök között.  Hát az, hogy ezeknek a praktikus nyílászáróknak minden darabja rendelkezik egy olyan opcióval, amellyel Orbán sajnos nem: az ablakokat bármikor bukóra lehet állítani. Más: Magyarország miniszterelnöke – Puszi, Orbán!

Halmozottan vízumköteles

Még nincs egy fél éve hogy Vízumköteles vagyok bejegyzésemben ezt írtam és mutattam: Az micsoda dolog, hogy a Google képkeresésben a Vízumköteles szóra az én fizimiskám az első találat? Ennyire tisztában van a Nagy Kereső a nemzetközi státusommal? Nos, a Google mára az akkor készült képernyőfotót is kitette az adott szóra adódó képtalálatok közé, így … Olvass tovább

Vízumköteles vagyok

Az micsoda dolog, hogy a Google képkeresésben a Vízumköteles szóra az én fizimiskám az első találat? Ennyire tisztában van a Nagy Kereső a nemzetközi státusommal?

Együtt 2014

Akárhogy is nézem: Bajnaiék alaposan meghekkelték az Együtt c. kárpátaljai folyóirat 2014. évi évfolyamát.

Schmitt-téma

A téma adott! Páratlanul izgalmas bölcsészi-szociológusi feladat: Schmitt plágiumügyéből és annak társadalmi-politikai vonatkozásaiból valódi doktori értekezést írni.