BDK POSZTUMUSZVálogatott halálaimPszichodrámabszurdA Pilinszky-projektumTejmozi 3.0A Semmi apoteózisaKárpáti limerikekNevemben a D.

...az irodalmi folyamatok és jelenségek vizsgálatakor a művet kell meghatározó entitásnak tekintenünk. Az irányzatok, műegyüttesek, érdekcsoportok, kánonközösségek vagy ... régiók által megjelenített irodalmiság vizsgálatakor mindig fokozott gyanakvást ajánlok, és ha a közös kalap-koncepciókból kilóg valami, akkor inkább a kalapot tegyük félre. (Bodor Béla: Miről beszél(t)ünk - összefoglaló)

Vízumköteles irodalom? Integrálódni - de mibe?

Internetes konferencia a Virtuális Pánsíp Irodalmi Szalonban - 2003
 
TARTALOM:
 
Előadások:
 
Kerekasztal:
 
Hozzászólások:
 
Zárszó
 
Összefoglaló
 
Kárpátaljai magyar irodalom
Infók, érdekességek, adatok Kárpátaljáról - városok, Ungvár
Kárpáti Vipera News
Kárpátalja Blog
Kárpáti limerikek
Csupakabra Kárpátalján
Cég, vállalkozók Kárpátalján
Utazás, turizmus Kárpátalján
Vereckei magyar emlékmű
Egy piréz kárpátalján

Berniczky + BDK kölcsönhatás

BDK Irodalmi Blogja

 

A Kárpáti limerikek sorozatból:

Magyar nemzeti limerik

Szent helyünk minékünk Verecke
bejárjuk hosszába-keresztbe
s mint hágót Árpádunk
minden nőt meghágunk
nyög belé a Kárpát-medence.

Az Ung-parti bulváron

Lakna bár úrfink szép Ungváron
nem lenne úrrá a lukvágyon
sok kis nő ajzaná
Kárpátok aljzatán
végig az Ung-parti bulváron. 

Husztnak romvára alatt

Megállt a nagy költő Huszt alatt
ahol én magamra húztalak.
Mi hívta Kölcseyt
idejét töltse itt?
Nem volt itt bordély,
                   csak puszta lak.

Kínálat és lehetőség

Pontos egy városka Beregszász
kurváknak létszáma kerek száz.
Nem bírja a tárcád?
Keress egy apácát
ha már csak imára erektálsz.

Egy ifjú szakinak

Várnézni elmehetsz Munkácsra
tövében rád vár egy kurvácska
ha mélyen bevered
neki a csapszeget
te lehetsz élmunkás luk-ácsa.

>>több limerik

 

 

 
ami összetart

Márkus-barbarossa János

Kell-e nekem gumibugyi?
Kell-e nekem bugyigumi?

(Egyfajta válasz sokféle kérdésre)

Pro primo, legeslegelőször:
Ha végiggondolom, csak amúgy ebfuttában, a kereszténynek becézett kultúrtörténetemcsodáinak végtelen sorát, rögtön az égi manna,- s a Vörös tenger szétterpeszkedése után,visszatérek szellemi utcasarkom mögött az első zsákutcába, mármint emberi feltételem kiiddulási pontjába (na most valóban Hál' Istennek), csoda(el)várásaim alaphelyére, s felteszem magamban a paradicsombéli kiűzetésem, - mondhatni alapvető balekségem plátói (vagy nagyon is emberi indíttatású) - okainak, s a meglehetősen autokratikus döntés következményének a kérdését, -...mindjárt értelemmel teli mozdulattal nyulok megletősen keskeny és sárgulásnak induló fügefalevelem irányába.

Pro secundo, legeslegmásodszor:
Pedig nem vagyok sem eksz(x)hibicionista, sem szégyenlős, sem rejteni valóm nincsen, sem balra vagy jobbra(!) nem tekintgetek, bár okom lehetne, legalább Éva, - s indokom is, merthát alma nekem a paradicsom, kárpótlási törvények értelmében jogot formálhatnék minimum a kígyóra, minimum a farkára, első kifejezési eszközömre, ezt végre saját akaratomból (be)tettem (Éva segített) ,.. merthogy az enyém végre a világ, azaz áldott-átkozott kíűzetésemnek ama kis földdarabja, amit mostmár ádámi lépteimmel s léptékemmel gyalog bejárhatok, körbejárhatok , és tapasztalásaim sikerélményét tyúkszemem gyarapodásában, lúdtalpam kiteljesedésében, bokasülyedésem tengerszinthez viszonyított fájdalmaiban, fügefalevelem gumibugyivá való transzcendentikus átváltozásában mérhetem .

Pro tertio, legeslegharmadszor:
S ha már körbejárhatom, akkor ez a hazám, ez az a hely, ami az enyém, aminek van belseje, külseje, pereme és vége , meg eleje és háta, és színe és fonákja, bárányfelhője, kikericse, dadogása, gyomorfekélye, vágya és kéje, szivárványa és árnyéka, s vagyok én, az ádámja gumibugyiban,akinek van hazája, kinek van belseje, külseje, pereme és vége, meg eleje és háta, és színe és fonákja , bárányfelhője, kikericse, dadogása, gyomorfekélye, vágya és kéje, szivárványa, árnyéka, és van bugyigumija. Ami összetart(ja?).

(Feministáktól elnézést, s az egyszerüség kedvéért megértést kérek.)

Bécs, 2003, január havának 17-ik napján

 

a BDK BLOG frissei:
Kárpátalja Blog:
 

BDK SEO

BDK legutóbbi könyvei:


 

 


Vízumköteles irodalom? - Integrálódni - de mibe? Internetes konferencia - Virtuális Pánsíp Irodalmi Szalon, 2003. Balla D. Károly virtuáléja. Határon túli magyar irodalom, kárpátaljai magyar irodalom, kortárs magyar irodalom, irodalmi szalon, kárpátalja, kárpátaljai, könyv, próza, vers, regény, líra, epika, dráma, publikáció, folyóirat, újság, rovat, kánon, téma, stílus, irányzat, iskola, műhely, könyvkiadás, stúdió, támogatás, író, költő, irodalmár, publicista, újságíró, szerkesztő, kiadvány, kötet, antológia, almanack, bdk, ungvár, határontúli, kisebbségi, nemzetiségi, mű, alkotás, írás, szöveg, tanulmány, értekezés, esszé, tárca, novella, tárca, hangjáték, könyvek, könyvtár, nyelv, magyar nyelv, orosz, ukrán, keverék, vegyes, határ menti, virtuális konferencia, tanácskozás, irodalomtörténet, irodalomtudomány, elmélet, gyakorlat, hipotézis, posztmodern, hagyományos, modern, korszerű, A határon túli (jelesül a kárpátaljai) magyar irodalom befogadásának a problémái - recepció, integritás, integrálódás, provinciális, dilettáns, európai

Az UngParty weboldalak tematikus szájtok, amelyek témájuk releváns kifejtése mellett szakértői web kereső marketing célokat is szolgálnak, részt vesznek a kreativitásra és minőségi webtartalmak összefüggéseire épülő honlapoptimalizáló és keresőmarketing munkában. A keresőszempontok sokrétű érvényesítése és a linkprofil építése webrendszer megalkotását igényli, ez lehetővé teszi a google keresés első hely elérését a kulcsszavas organikus találatok oldalán. A kreatív tartalommarketing eljárásokra építek. A SEO-program kulcsszavai 2022 februárjában: seo szakértő - honlapoptimalizálás, google első hely, illetve: Ivóvíz fertőtlenítés - Infrafűtés - Műanyag tartály - laptop szerviz budapest és hangoskönyvek: tartalommarketing stratégia, seo tanácsadás, valamint pr cikk és link elhelyezés - kültéri terasz infra fűtés és télikert Budapesten

BDK, 2012