Az oldal az UngParty része. Tulajdonos: Balla D. Károly

Transzferár nyilvántartás

Magyarországon 2003. óta minden érintett vállalkozás számára kötelező a transzferár nyilvántartás vezetése. A kötelezettség alapvetően azon kapcsolt cégek egymás közötti ügyleteire vonatkozik, amelyek csoportszinten legalább 50 főt foglalkoztatnak, és amelyek együttes nettó árbevétele vagy mérlegfőösszege eléri az évi 10 millió eurót.

Transzferár nyilvántartás - 2012

A törvényi rendelkezések értelmében 2012-től némi könnyebbséget jelent, hogy a korábbi előírásokkal ellentétben bizonyos ügyletekről már nem kell nyilvántartást készíteni. Például: ha az összevonható szolgáltatások együttes, ÁFA nélküli piaci értéke az adóévben legfeljebb 50 millió forint, vagy ha ingyenes pénzeszközátadásra kerül sor.

Ugyancak mentesülnek a kötelező transzferár nyilvántartás kötelezettsége alól a cégek, ha a csoporton kívülről beszerzett árut vagy szolgáltatást változatlan formában, felár nélkül adják csoporton belül tovább. Ám tudni kell, hogy ez utóbbi eset alól csak akkor van kivétel, ha a szolgáltatást nyújtó csoporttag főtevékenysége körében jár el.

Társoldal:

SEO Transzferár nyilvántartás és honlapoptimalizálás -sms marketing

Transzferár dokumentáció - laptop szerviz

 

SEO:

gateway sms marketing

laptop billentyűzet tisztítás - tömeges sms küldés

  • krízis helyzet ukrajnában - ügyvédi iroda
  • cégalapítés ukrajnában; krízis
  • krízis ukrajnában: válsághelyzetek megoldása

Használt laptop szerviz Bp

laptop szerviz - budapesti szolgáltatás

Notebook személyi számítógépek javítása Budapest garancián túli laptopszervizeiben márkafüggetlenül. Dell akkumulátorok, Lenovo kijelzők és transzformer Asus laptop töltőkGradon.Hu

Hibrid laptop / transzformer tablet: Dell Latitude - Olcsó notebook választás. Árak. Budapest Weblaptop

Teraszbeépítés - télikert képek x

Gyönyörködjön budapesti épületek teraszos, télikertes kialakításában - a szellemes építészeti eljárással növelheti lakása konfortját, energifelhasználásét, egzotikus déli növényeit - pálma, narancsfa, citruszfélék - elhelyezheti a teraszbeépítéssel kialakított karibi hangulatú üvegszobában:

Terasz beépítés - télikert típusok, fajták képek Bp

terasz beépítés - télikert

Tömeges SMS kampány 2016

tömeges smsTörzsvásárlói ügyfélkör elérése SMS-kampány során: Gateway rendszerű üzenettovábbítás online webfelületről. Vállalatok regisztrálását várja a mobilmarketing szolgáltató:

SMS-tömeges kampány - üzenet küldés

Transzferárazás

A 2012-es törvényi változásokkal kapcsolatban érdemes tudni, hogy a Magyarországon kívüli fióktelepekre vonatkozóan megszűnik a transzferár nyilvántartási kötelezettség. A belföldi illetőségű adózó fióktelepe és külföldi kapcsolt vállalkozások között létrejött ügyletek esetében tehát nem kell adóalap-módosítást végezni, illetve transzferár nyilvántartást készíteni, amennyiben a szokásos piaci ártól eltérő árakat alkalmaznak a felek. Az egyetlen kitétel hogy a belföldi illetőségű adózó fióktelep, olyan egyezményes országban található, ahol az egyezmény mentesíti a magyarországi adózás alól a fióktelep külföldön adóztatható jövedelmét.

Továbbra sem mentesül a nyilvántartás készítési, illetve adóalap módosítási kötelezettség alól az adózó külföldi fióktelepe, illetve külföldi vállalkozó és belföldi telephelye közötti tranzakció. >>további részletek:

A 2012-től érvényes transzferár törvénymódosítások lényege

 

google első hely - seo

Első oldal - organikus Google keresőoptimalizálás - első hely

 


A transzferár

A legtöbb gazdasági ügylet árát a piac alakítja ki, ezáltal a független felek között létrejön a piaci ár, mely mindig változó.

Vannak azonban olyan ügyletek, amelynek a szereplői egymástól nem függetlenek. Ilyen esetben előfordulhat, hogy egymás között nem a piaci árat alkalmazzák, hanem annál magasabb vagy alacsonyabb értéken kereskednek egymással. ezt nevezzük elszámolói árnak vagy transzferárnak.

Kik a nem független vállalkozások? Olyanok elsősorban, amelyek egymásban tulajdoni részesedéssel rendelkeznek. Nézzünk erre néhány példát:
  •     két vagy több cégben ugyanaz a tulajdonos személye vagy ugyanaz a tulajdonosi kör
  •     egyik vállalkozásban a másik vállalkozás többségi tulajdonnal rendelkezik
  •     a belföldi társaságnak külföldi anyavállalata van
  •     egy külföldi cég magyarországi fióktelepe
A megfelelő tulajdonosi arány esetén ezeket a társaságokat kapcsolt vállalkozásoknak hívjuk. A kapcsolt vállalkozások közötti ügyleteknél az ár eltérhet a piaci ártól, például egy külföldi termelő cég a belföldi leányvállalatának 30%-os árengedménnyel értékesíti a terméket, amit a belföldi leánycég 100%-os áron ad tovább belföldön.

Ilyen és hasonló eseteknél a két fél között alkalmazott árat hívjuk transzferárnak (angolul Transfer pricing). [Előfordul a transzfer-ár és transzfer ár írásmód is.] A transzferárakkal befolyásolni lehet a résztvevő cégek eredményét, ezáltal a keletkező fizetendő adó összegét is.

 

Bármely cégnél várható a transzferár nyilvántartás ellenőrzése

transzferár nyilvántartás ellenőrzés

Megfelelően elkészített transzferár nyilvántartás hiányában a cégek nem csupán mulasztási bírságra számíthatnak. Ugyanis ha a piaci ártól eltérő áron számláznak, akkor az adóhatóság a társasági adóalapjukat is módosíthatja, és jelentős adóbírságot, késedelmi pótlékot állapíthat meg. Érdemes tehát a kapcsolt vállalkozásoknak alaposan odatefigyelniük 2012-ben arra, hogy valamennyi érintett ügyletet precízen dokumentáljanak.

 

© bdk. Balla D. Károly Kárpátalja

Honlap optimalizálás és keresőmarketing: laptop szerviz: asus töltő, dell akku - teraszbeépítés

Az UngParty weboldalak tematikus szájtok, amelyek témájuk releváns kifejtése mellett szakértői web kereső marketing célokat is szolgálnak, részt vesznek a kreativitásra és minőségi webtartalmak összefüggéseire épülő honlapoptimalizáló és keresőmarketing munkában. A keresőszempontok sokrétű érvényesítése és a linkprofil építése webrendszer megalkotását igényli, ez lehetővé teszi a google keresés első hely elérését a kulcsszavas organikus találatok oldalán. A kreatív tartalommarketing eljárásokra építek. A SEO-program kulcsszavai 2019 tavastán: seo szakértő - honlapoptimalizálás, google első hely, illetve: Budapest Terasz. Télikert építés. Ivóvíz fertőtlenítés - használt laptop szerviz budapest és hangoskönyvek: tartalommarketing stratégia, seo tanácsadás, valamint pr cikk és link elhelyezés - terasz és télikert Budapesten