Online tartalom marketing

Mi az Online és mi az Offline?

online-offlineAz online és offline konkrét jelentése tekintetében a számítástechnika és a telekommunikáció területére érvényes, ahol az online bekapcsolt, becsatolt állapotot jelez, míg a offline a kikapcsolt, szétkapcsolt állapotot nevezi meg. A két kifejezése a számítástechnikai és telekommunikációs jelentések területén belül leggyakrabban kimondottan az internetkapcsolatra értendő. Aki-ami online van, az csatlakozott az internetre, aki-ami offline állapotban van, az nem csatlakozott, nincs csatlakozva, nincs vonalban, nincs a hálózaton.

Másodlagos jelentése szerint az online az, ami elérhető a neten, ami megjelenik a weben. Szemben azzal, ami offline, ami  nem érhető el a neten és nincs fenn a weben. Egy hírújság például online média, ha van internetes megjelenése és anyagai elérhetők a lap webfelületén, szemben az offline médiával, ami a nyomtatott sajtót jelenti.

A kommunikációban a valósidejű érintkezés módjait és eszközeit nevezzük online kapcsolatnak, ilyen például a telefonbeszélgetés, a Skype-kapcsolat, a chat. Sajátos etekintetben az email megítélése, hiszen közvetítéséhez – érkezéséhez és küldéséhez – internetkapcsolatra van szükség (online), viszont az ilyen üzenetet tároljuk a gépünkön és olvasása, megválaszolása esetén közömbös, hogy vonalban vagyunk-e.

A számítógépes munkában, szerkesztésben, programozásban, tartalom-előállításban (pl. blogolásban) is megkülönböztethetünk offline és online fázisokat. A széles sávú internet, a nagy kapacitású számítógépek és a megfelelően fejlesztett programok elterjedésével egyre inkább a teljesen online, valós idejű munkafolyamatok lettek preferáltak. A magyar köznyelvben sokan ezt úgy fogalmazzák, hogy egyenesen a vasba írtam ezt a cikket, azaz közvetlenül az adminfelület szerkesztőprogramjában dolgozott, amely írás közben folyamatosan menti az elkészült szöveget.

Online marketing programok

Google SEO – honlap Keresőoptimalizálás

Nem a keresőoptimalizálás területén működő szakemberek rendszabályozására irányuló törekvései miatt szeretjük a Goglekeresőt, hanem azért, mert a magyar weben a keresések 96 %-át ez a program bonyolítja és mert a SERP-táblákon elfoglalt pozíció jelentős presztízsbeli és üzleti tényező. Aki ma SEO-zik, az a weboldalt Gugli elvárásaihoz igazítja, különösen, hogy az igényesebb szintű szemantikus linképítésre alapozott munkát végzők tisztában vannak jelentőségével. Ugyanis a világhálón publikált webtartalmak kereshetősége ennek a világcégnek az érdeme. Adatbázisában keresve az algoritmusok összefüggéseikben látják és értelmezik az információkat, köszönhetően az LSI-technológiának (látens szemantikai indexelés). A szoftver által létrehozott fogalmi térkép alapján az optimalizált honlapok a organikus találati rangsorban kerülnek listázásra, ma már link spam update algoritmus futtatásával. Akinek fontos a Google előresorolás, az honlap-Seo gyanánt szemantikus keresőoptimalizálást végez, így ér el top helyezést.

Laptop – notebook – hordozható számítógépek

laptop pc - táskaszámítógép A laptop kompakt kiszerelésű hordozható személyi számítógép. Előnye, hogy tulajdonosa mindenhová magával viheti, használhatja otthon, munkahelyén, utazás közben. A széles sávú internet és a szinte mindenütt elérhető WiFi-hálózatnak köszönhetően a mobil PC-kkel szinte minden városi közterületen, intézményben, hotelban, bevásárlóközpontban és a legtöbb távolsági közlekedési eszközön a világhálóra csatlakozva is lehet dolgozni vagy szórakozni.

A notebook-használat hátrányai között a készülék sérülékenysége említhető, illetve az, hogy a teljesen feltöltött, legjobb minőségű notebook akkumulátor is csak néhány órányi üzembiztos működést képes biztosítani. Ezért nemcsak a táskagépet, hanem a laptoptöltőt is állandóan magunkkal kell hordanunk, hogy amint hálózati áramhoz jutunk, csatlakoztassuk laptopunkat. A laptop töltő lehet gyári vagy utángyártott.

A legjobb  laptop-márkák: Asus, Lenovo, Acer, Dell, Apple, HP. A hordozható számítógépek főbb elemei: processzor, merevlemez (winchester), memóriakártya, videókártya, kijelző (monitor), billentyűzet (klaviatúra), akkumulátor, töltő. Bővebben:

Mobilmarketing – SMS-kampány

Gateway rendszerű online sms-küldés webfelületről. Az ügyféllista alapján készült adatbázist használva a szoftver egyenesen a szerverről küldi az üzeneteket a mobilszolgáltatók SMS-központjába, amely továbbítja a címlistán szereplő előfizetőknek.

online-sms-kuldes

Gateway SMS – Webfelületről online SMS küldés tömegesen

Külső oldal további részletekkel: Online marketing stratégia – tartalommarketing.net

Télikertépítés – Budapest Terasz

Kerti teraszok beépítése, beüvegezése. Télikert tervezés, gyártás és kivitelezés Budapesten. Szolgáltatás: pergola építés, medencefedés, télikertépítés

telikert-terasz-budapest

Teraszbeépítés – Budapest, belső udvar

Cafeblog: Beépített teraszok – Télikert képek – Budapest


Online = bekapcsolt állapot. Offline = szétkapcsolt, kikapcsolt, hálózatról lecsatlakozott, megszakított állapot. Online: ami elérhető, ami fenn van az interneten, ami megjelenik a weben. Offline: nem érhető el, nincs fent a neten, nem jelenink meg a weben. Online, offline, tartalom és marketing, internet, web szöveg, mobil kommunikáció, online munka, internetes kapcsolat, digitális média

Online marketing – tartalommarketing

További részletek keresőmarketing célú honlap szövegírás, tartalomfejlesztés témájában:

Online tartalom marketing – webtartalom optimalizálás, linkprofil építés. Keresőmarketing célú, optimalizált belső aloldalak a rendszerben:

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.