Tsúszó-breviárium

Épp megjelenőfélben van, illetve nagyjából-egészében már meg is jelent a Tsúszó Sándor-breviárium I. kötete, bár forgalomba kerülése, úgy tűnik,  kicsit még tsúszik. A Fészbúkon a borítót mindenesetre már közzétette tervezője. A gyűjtemény igen izgalmas olvasmánynak ígérkezik, sok tekintetben gazdagíthatja nem csupán a hagyományteremtő jeles író életével és roppant szerteágazó munkásságával kapcsolatos tudásunkat, hanem magáról az az írói folyamatról és az irodalmiságról, mi több, az alkotás lélektani és filozófiai aspektusairól is releváns ismereteket szerezhetünk. Természetesen az is kiderül, Tsúszó Sándor legendás alakja miért válhatott egy generáció számára meghatározó jelentőségűvé.

Nagy megtiszteltetés, hogy az összeállító-szerkesztő Hizsnyai Zoltán sziporkázó előszava után az én néhány írásommal és közreadásommal indul a könyv. Jelesül ezzel: Tsúszó Sándor és a komplex létezés.

Majd ha a kiadó a hivatalos megjelenést bejelenti, vagy legalább megjelenti a bejelenést, újra írok, enné bővebben, a gyűjteményről. A téma iránt érdeklődők további figyelmébe ajánlom ezt is: Hizsnyai Zoltán írása a könyv keletkezéséről

Facebook hozzászólások

Szólj hozzá!