Miért fontos a sport az életünkben?

a sport fontos

Felnőttként már mindenki biztos lehet abban, hogy mennyire fontos szerepe van a sportban az életünknek. Ha űzünk valamilyen sportot, akkor azért, ha nem pedig, a lelkünk mélyén tudjuk, hogy ez hiba és jó lenne, ha belekezdenénk valamilyen fajta mozgásba.

Milyen szempontok szerint válasszunk sporttevékenységet?

Több szempontot figyelembe véve érdemes meghozni a döntést:

 • milyen lehetőségek vannak a környéken: nem érdemes távoli helyen keresni sportolási lehetőséget, mert az egy idő után teherré fogja változtatni, csak könnyen megközelíthető helyeket keressünk
 • vegyük figyelembe, hogy melyik sport milyen fix költségekkel jár, mekkora befektetést követel meg
 • van-e bármilyen kizáró egészségügyi tényező, amivel számolnunk kell

Milyen előnyei vannak, ha jól sikerül sportot választanunk?

Az egyénre szabott sport azon túl, hogy hosszú időn keresztül biztosít kikapcsolódási lehetőséget számos más pozitív változást is hozhat az életünkbe:

 • kiegyensúlyozottá tesz
 • segít levezetni a fölösleges energiát
 • fejleszti az agyműködést
 • segíti a monotonitástűrést
 • erősíti az immunrendszert, javítja az állóképességet
 • segíti az izmok fejlődését

Milyen kategóriákat különböztethetünk meg a sportban?

 1. labdajátékok

Legyen szó kézilabdáról, fociról, teniszről vagy kosárlabdáról egy biztos, a labdajátékok a személyiségfejlődésünkre is kedvező hatással bírnak: együttműködés, csapatmunka, az egységben az erő szellemiségének elsajátítása mind-mind a labdajátékok előnyeként említhető.

 1. atlétikai sportok

Az úszás, a futás vagy akár a biciklizés is idetartozó sport. Legnagyobb közös előnyük, hogy megnyugtatnak, segítenek kikapcsolni, ellazulni.

 1. küzdősportok

Például a karate, birkózás, kick-box tartozhat ide.

A harcművészeteknek köszönhetően könnyebb megtalálni a lelki békét, a belső egyensúlyt.

A testi-lelki egészségünkhöz hozzátartozik a fittség. Ha nem vagyunk elégedettek magunkkal ezen a téren, akkor hosszútávon kudarcként élhetjük meg a testünket. De ennek nem kell így lennie! Olyan kiváló fogyasztószerek vannak már (sibutramine, adipex, phentermine, orlistats), hogy néhányat említsünk, amelyek a fogyasztás teljes szakaszában segíthetnek bennünket.

A fogyasztószer vásárlás előtt tájékozódjunk az árak felől, hogy tudjuk mire számíthatunk! Legyünk megfontoltak, hogy a túl olcsó ár ne téveszhessen meg, nehogy hamisítványt vegyünk meg! Sibutramine fogyasztószerből például a legtöbb hamisítvány, így érdemes előtte beszámolókat olvasgatnunk fórumokon.

Facebook hozzászólások