Eredeti tartalom, relevancia

Unique content – eredeti tartalom

A honlaptartalom kialakítása mögött nincs minden esetben tudatos építkezés. A személyes dolgaikról beszámoló bloggerek például általában arról írnak, ami éppen eszükbe jut, ami éppen történt velük, amit láttak, hallottak, ami foglalkoztatta őket. Ami persze helyes, nem várható el tőlük, hogy napokkal, hetekkel előre meghatározzák, mi kerül majd aktuálisan saját webfelületükre. Így aztán ott leginkább az szerepel, ami éppen jön, adódik, kikívánkozik. Az ilyen tartalom eredeti, de spontán keletkezése miatt a webhely egésze tartalmilag általában nem kompakt.

Tematikus blogok esetén, ha még ezek személyesek is, már körülhatároltabb a tartalom. A blogger azért indít blogot, hogy mondjuk filmélményeiről beszámoljon, vagy elmondja, hogyan ápolja növényeit a télikertben, a teraszon vagy a pergola alatt. A megszabott keretek a posztok szaporodásával tartalomgazdaggá teszik a webhelyet, és ha a szövegek eredetiek és eredeti képekkel vannak illusztrálva (azaz mondatait és a fotókat nem más honlapokról szedte össze), akkor az adott publikációval létrejön az egységes képet adó eredeti webtartalom. Ez akkor is értéket képvisel, ha esetleg kevesen olvassák. Az Internet, mint nagy Világarchívum, számon tartja az eredeti, sehol másutt nem található tartalmakat (amelyek a keresőkkel fel is lelhetők, ha pont azt keressük, ami ennek az eredeti tartalomnak a lényegét mutatja). Természetesen az szerencsésebb, ha a közreadottak érdeklődésre tarthatnak számot, fontos infókat tartalmaznak. Itt azonban már nehéz eredeti tartalmat előállítani: éppen a téma fontossága, az infók keresettsége azt valószínűsíti, hogy a neten másutt már elérhető az, amiről írhatnánk. Itt már a kreativitás válik fontossá, az, hogy újat tudjunk mondani arról a fontos dologról, ami más megközelítésben már hozzáférhető.

Továbblépve a szakmai weboldalak felé: ezek csak akkor válnak ki a hasonló szájtok sokaságából, ha sok nóvummal, speciális tartalmi elemekkel vonják magukra a figyelmet. Hiába kiváló egy laptop akkumulátor szolgáltatás honlapja – ha nem tud többet, eredetibbet mondani, mint száz társa, akkor észrevétlen marad, ám ha jelentős eredeti tartalmat közöl, ha sikerül a szolgáltatás módjáról, eredményéről, technológiájáról másutt nem olvasható információkat közölni, akkor esély mutatkozik arra, hogy egy ilyen weblap a tartalom keresőszempontú optimalizációja után megfelelő linkprofil-támogatással jó helyezést szerezzen az organikus találatok rangsorában.

Az eredetiség azonban nem elég, meg kell teremteni a honlaptartalom hitelességét, mérvadó jelleget, azaz ki kell alakítani a tartalmi relevanciát. A feladat tehát nem könnyű egy olyan esetben, amikor az adott témában már sok fontos leírás megtalálható a weben. Egyfelől ragaszkodnunk kell az eredeti megfogalmazásokhoz és tartalmi elemekhez, másfelől nem kerülhetjük meg a lényeges információk, tudnivalók közlését. Ha viszont ugyanazt tesszük közzé, mint ezer másik honlap, akkor meglesz a relevancia, de elvész az eredetiség.

Bővebben arról, hogy keresőszempontból hogy értelmezhető a relevancia:

eredeti-tartalomAz eredeti tartalom weblapon való elhelyezése nélkül sem a honlapoptimalizálás, sem a linképítés nem lehet eredményes.

Tartalommarketing

A honlaptartalom kialakítása biztosítja a releváns kontextus meglétét laptop akkumulátor és terasz beépítés kulcsszavas témában. Honlap optimalizálás, online keresőmarketing és tartalommarketing módszerek az organikus találatok közt Google első hely elérésére. Honlapszöveg szolgáltatás: karibi télikert, terasz beépítés budapest. A jó minőségű unique content alkalmas arra, hogy publikálásával marketingcélokat valósítsunk meg. Ha például kiváló honlapszövegeket írunk a télikertépítésről vagy technológiai  teraszfedési munkák végzéséről a tömeges sms-küldésről a “marketingelni” kívánt cég, termék, szolgáltatás megnevezésével és weboldalára való hiperhivatkozással, azzal segítjük a támogatott szervezeti egységet abban, hogy internetes autoritását erősítse és top Google-helyezéseket szerezzen.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.