Miért fontos a sport az életünkben?

a sport fontos

Felnőttként már mindenki biztos lehet abban, hogy mennyire fontos szerepe van a sportban az életünknek. Ha űzünk valamilyen sportot, akkor azért, ha nem pedig, a lelkünk mélyén tudjuk, hogy ez hiba és jó lenne, ha belekezdenénk valamilyen fajta mozgásba.

Milyen szempontok szerint válasszunk sporttevékenységet?

Több szempontot figyelembe véve érdemes meghozni a döntést:

  • milyen lehetőségek vannak a környéken: nem érdemes távoli helyen keresni sportolási lehetőséget, mert az egy idő után teherré fogja változtatni, csak könnyen megközelíthető helyeket keressünk
  • vegyük figyelembe, hogy melyik sport milyen fix költségekkel jár, mekkora befektetést követel meg
  • van-e bármilyen kizáró egészségügyi tényező, amivel számolnunk kell

Milyen előnyei vannak, ha jól sikerül sportot választanunk?

Az egyénre szabott sport azon túl, hogy hosszú időn keresztül biztosít kikapcsolódási lehetőséget számos más pozitív változást is hozhat az életünkbe:

Olvass tovább

Veszélyesek-e az áltudományok?

áltudomány és gyógyításFontos kérdés, hogy milyen áltudományos gyógyítási elméletek és módszerek veszélyeztethetik az egészségünket. Erre nincs egyszerű válasz. Az áltudományos hipotézisek és metódusok sokfélék lehetnek, és különböző kockázatokat rejthetnek magukban. Általában azokat nevezzük áltudományosaknak, amelyek nem felelnek meg a tudományos módszernek, nem rendelkeznek megbízható bizonyítékokkal, és nem veszik figyelembe az orvostudomány általánosan elfogadott alapelveit és eredményeit. Néhány példa az áltudományos gyógyítási elméletekre és módszerekre:

A homeopátia, amely azt állítja, hogy a betegségek gyógyíthatók olyan hígított anyagokkal, amelyek hasonló tüneteket okoznak, mint a betegség. A homeopátiás szerek gyakorlatilag nem tartalmaznak hatóanyagot, és nincs tudományos bizonyíték arra, hogy hatékonyabbak lennének, mint a placebo. A homeopátia veszélyes lehet, ha a beteg elhanyagolja a hagyományos orvosi kezelést, vagy ha a homeopátiás szer allergiás reakciót vagy mérgezést okoz.

Az asztrológia, amely azt állítja, hogy a csillagok és a bolygók állása befolyásolja az emberi egészséget és sorsot. Az asztrológia nem rendelkezik tudományos alappal, és nem tudja megmagyarázni, hogy milyen mechanizmuson keresztül hatnak az égitestek az emberi testre és lélekre. Az asztrológia veszélyes lehet, ha a beteg az asztrológiai jóslatok alapján dönt az egészségével kapcsolatban, vagy ha az asztrológiai tanácsadók kihasználják a beteg hiszékenységét és pénzt csalnak ki tőle.

Olvass tovább

Ajánló oldalak – PR-cikkek

Weboldal ajánló SEO-blogok

Leginkább PR-cikk elhelyezés céljából indult néhány új marketingoldal. A SEO-szakemberek szerint a linképítésnek ez a leghatékonyabb módja. Saját célokat is szolgál, de vendégposztoknak is teret ad. Vagyis a néhány újonnan beüzemelt oldal fizetett cikkek megjelentetésére azonnal és maximálisan alkalmas. A legjobb Public relations oldalak fenntartása célszerű.

online marketing fizetett pr cikkElsőnek máris itt az UngParty Ajánló az adott domain alatt, külön aldomainnal. DA értéke 2022 nyarán 30, a főoldali PA-szám 23. Kiváló, tetszetős publikációs felület. Az innen küldött hivatkozások helyezésjavító ereje bizonyított. Tematikája vegyes, előnyt élveznek egyfelől a technika / technológia tárgyába tartozó közlemények, másfelől az életmód – lakás – otthon témájúak. Az előbbi kategória leírása: Technikai és technológiai
berendezések, termékek, gépek. Számítógépes és internetes fejlesztések.

Mutasson innen a portálra ez a kulcsszavas hiperhivatkozás a megtekintéshez: Műszaki tanácsadás mobil léghűtő berendezés és használt laptop vásárlásához webáruházból. Kapcsolódik még: Honlap keresőoptimalizálás Google kereséshez.

SEO PR-cikk linképítő portál

Egyre népszerűbbé válván a PR-cikk linképítés mint eljárás eléggé effektív Ugyanakkor túlságosan célratörő és mindig a termék- vagy márkanévre irányul. Csakhogy a koncentrált backlink-építés kockázatos: a keresőalgoritmusok manipulációt észlelhetnek. Emiatt figyelmen kívül hagyják az online visszacsatolásokat. Az előresorolás elmarad.

Prémium linképítést végző igényes SEO-szakértők módszere sokkal komplexebb. Természetesen nem kerülheti az organikus helyezések javítására direkt módon törekvést, de eközben alkalmaz közvetett módszereket. Nem a céloldali visszacsatolások számát szaporítja mértéktelenül rengeteg cikk- és linkelhelyezéssel. Hanem kis számú, ám más weboldalakról támogatott marketingtartalmakkal ér el sikert.

Olvass tovább

Infrafűtés: sötétsugárzók, infrasugárzók

Veszélyes-e az infrafűtés az egészségére?

infrafűtés vesze hátránya
Az infrafűtés előnyös, nem veszélyes

Infrapanel vélemények

A laikusok gyakran felteszik a kérdést: biztonságosak-e az infra hősugárzók, netán a léghűtők. Vannak, akik aggódnak az elektromágneses mező rezgései miatt, mások szerint az infravörös sugárzásnak káros a hatása a szemükre és a bőrükre nézve, és még olyan emberektől is hallottunk, akik amiatt aggódnak, hogy az infrasugárzók megsütik az emberi agyat. Mint egykori fizikus-jelölt, szeretnék egy pillantást vetni az IR (infrared) sugárzás, a hő és az elektromos készülékek ismert veszélyeire, és egyenesbe tenni ezt-azt.

Az infravörös sugárzás hatása a szemre / bőrre

Egyesek aggódnak, mert olyan cikkeket olvastak, miszerint bebizonyított tény, hogy az infrasugárzás károsíthatja a szemüket. Vessünk egy pillantást egy ilyen „tanulmány” néhány megállapítására.

Egy ismeretlen forrásokra támaszkodó tanulmányban a kutatók azt írják, hogy 1000 másodperces expozíciós idő alatt  egy 70 000 J / cm2 teljesítményű inframelegítő képes károsítani a patkányok szemét. Magasabb dózisokkal is végeztek kísérletet, de ez volt a legalacsonyabb, amely már képes volt kimutatható károsodást okozni. Ez a 70 ezer Joule per négyzetcentiméter más felírásban 70 W / cm2 kimeneti teljesítménynek felel meg, amellyel 1000 másodpercen át sugározták a patkányokat.

Olvass tovább

Klór dioxid: ivóvíz fertőtlenítés

Ivóvíz fertőtlenítés klór dioxid kezeléssel

vízfertőtlenítés - klór dioxid
ClO2 linképítő munka

PR-cikk: Ivóvízkezelés, linképítés

A ClO2 (klór-dioxid) hatékony, környezetkímélő és biztonságos biocid kémiai vegyület, szervetlen fertőtlenítőszer. Alkalmas algák, gombák, baktériumok likvidálására az ivóvízből, tározókból, medencékből, víztárolókból. Lásd: Twinoxide: Vízkezelés, ivóvíz-fertőtlenítés klórdioxiddal. Alkalmazási területe igen változatos a papírgyártástól az élelmiszeriparon át a gyógyászatig és vegyiparig. A klór-dioxid tartalmú vízferetőtlenítők szerepet játszanak a Föld ivóvíz készletének tisztán tartásában. Az esővízgyűjtéshez használt műanyag tartályok és hordók fertőtlenítésére is alkalmas. Tovább a részletekhez: Télikert és honlap seo – google első ivóvíz.

Olvass tovább

Eredeti tartalom télikerti témákban

Miért fontos eredeti tartalom írása a télikertekről szóló PR-cikkekben?

cikk télikert laptop
Cikkírás télikertben, laptopon

Akár laptopon dolgozzunk, akár asztali PC-n, az eredeti tartalom rendkívül fontos a télikertekről szóló marketingszövegekben, PR-cikkekben, és valójában mindenféle tartalmi kreatív tevékenységben. Íme néhány ok, hogy miért érdemes eredetiségre törekedni:

  • Hitelesség. Az eredeti tartalom egyedülálló perspektívát és hitelességet ad a cikkeknek. Ha csak másoktól lemásolt vagy átírt tartalmat használsz, elvesztheti cikked a sajátosságát, és nehezebben fogsz kiemelkedni a versenytársak közül.
  • Szakértői megítélés: Ha eredeti tartalommal szolgálsz, az azt sugallja, hogy ismered és érted a téma mélyebb rétegeit. Például tudod, miért energiatakarékos megoldás a télikertek építése. Ez növelheti a szakértői megítélésedet és növelheti az olvasók bizalmát.
  • SEO és keresőbarát tartalom. A keresőmotorok, mint például a Google, kedvezőbben értékelik az eredeti tartalmat, ez nagyobb eséllyel jelenik meg a keresőmotorok találati listáin, ami jobb látogatottságot és láthatóságot eredményezhet például teraszbeépítés kulcsszóval.
  • Friss Információk: az eredeti tartalom lehetővé teszi a legfrissebb információk, kutatások és trendek beépítését a cikkekbe. Ez aktuálissá és relevánssá teszi a tartalmat az olvasók számára például a fedett teraszon kialakuló üvegház-hatást illetően.

Unique content – eredeti PR tartalom

Olvass tovább