Csönge és a marconák

csonge-kopaszok-kozt

Csaknem egy hete készülök arra, hogy elmondjam, milyen az, amikor a kebel küzd a gyomorral. Amikor az atyai kebel büszkén dagad, a szülői gyomor viszont görcsbe rándul annak láttán, hogy a Leány, mint székházfoglaló, az Index címlapfotójára került, még ám marcona verőemberektől közrefogva. Akit éppen bizakodó-gyanakvó félmosollyal mustrál, az történetesen gyilkosságért 10 évre ítélt nehézfiú.

Eddig sem volt szívem szerelme az Orbán Viktor vezette Fidesz, politikájuk és ideológiájuk elfogadhatatlan számomra azóta, mióta liberális elveiket elárulták, hosszabb ideje az a véleményem, hogy  mérhetetlenül sok kárt okoztak a magyarságnak kirekesztő szemléletükkel és magatartásukkal, itt-ott cikkeztem is erről, meg arról, hogy a határon túli magyarok ügyét arcátlanul a saját hatalmi érdekeknek rendelik alá… Volt tehát okom arra, hogy kidüllesszem atyai keblemet: a lányom nemcsak hogy hasonlóan gondolkodik, hanem ahhoz is van bátorsága, hogy birtokot háborítva bemenjen az oroszlánbarlangba tüntetni – az oroszlán ellen. Nem kockázat nélküli kirándulás… Ezért keveredett féltés, aggodalom, gyomorgörcs a büszkeségbe. …Szóval eddig sem szíveltem, hanem elítéltem a Fideszt – de most személyes ellenségemmé váltak azzal, hogy a polgári engedetlenség eszközeivel élő, a székházfoglalásban a legbékésebb magatartással fellépő tüntetőkre – köztük lányomra – ráhozták ezeket a marconákat. A rendőrséget, amely szükség esetén hivatott lett volna jogszerűen beavatkozni – elküldték, helyettük odahívták a kopaszokat, akik tömeges megjelenésükkel ugyan félelmet keltettek, de egyben le is leplezték a Fidesz valódi arcát.

…Csöngéből pedig internetes mém lett, fotói eredeti és átdolgozott formában terjednek a világhálón. A kép, ahol a Fidesz-védőktől közrefogva emeli szemét a főmarconára, jól szimbolizálja, voltaképp kik állnak szemben kikkel. Kik lépnek fel a jogállamiság mellett, és kik védik azt a politikai erőt, amely a saját torz képére formálja az alaptörvényt.


Olvasd el ezt is: Kubatov és az erőszakos diákok

További képek, videók: Tüntetők és ellentüntetők a Fidesz-székháznál

eroszak

tessek-valasztani
Mondd, te kit választanál?

fidesz-szekhaz-foglalok-1

tuntetes2

tuntetes1

zwz6vz-130310-l2

forradalom


Frissítés… És ha mindez még lenne elég, ki van a Magyar Narancs címlapján, na ki? Csönge, úgy tűnik, végképp egy választási opció lett :)

magyar-narancs-csonge

Facebook hozzászólások

“Csönge és a marconák” bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Szívből, (Micimackósan: Őszintén, Igazán) Gratulálok!
    Az Apának, mert ilyen gyermeke van,
    s a Tisztaságában, Szabadságában gyönyörű lánynak, nőnek, Ember-gyereknek, hogy ilyen Apja, ilyen szülei vannak, hogy ilyenné lehetett!

Szólj hozzá!