Alkotmányos árok

Egy biztos: Fideszék az új alkotmánnyal minden eddiginél jobban elmélyítették és nagy szakaszon tovább is ásták azt a bizonyos árkot. Azt hiszem, most ért körbe körülöttük.

Címke , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

12 hozzászólás a(z) Alkotmányos árok bejegyzéshez

 1. Nagy Sándor mondta:

  Mi is a gond vele?

 2. bdk mondta:

  Mivel? Árokkal? Fideszékkel? Alkotmánnyal? Utóbbival mondjuk csak ez: http://tasz.hu/szolasszabadsag/mi-baj-az-uj-alkotmannyal

 3. Nagy Sándor mondta:

  1. Minden alkotmány a kormányzó párt akaratát tükrözi. A 1949-es illetve a Tanácsköztársaságé?
  2. Szerintem ennél jobban egyetlen állam sem kérdezett meg senkit.
  3. Ez meg vicc.
  4. Csak a lehetősége van meg.
  5. Ez egy konzervatív-keresztény ország (remélem)
  6. Ez meg egyáltalán nem baj, ne is legyenek erre BÜSZKÉK!
  7. Nem értem mi vele a gond.
  8. Ez sem baj, úgysem ment eddig se vele senki semmire.
  9. Ezt nem tudom
  10. Ezt sem, nem is érdekel.
  11. Minden kormány szeret betonozni, van aki jóhiszeműen az alapokat, van aki az “ellenfeleket”

  Meg egyébként is miért vonultak ki az “ellenzékiek”? Tetszettek volna eddig normálisan kormányozni és nem elveszteni az ország bizalmát, kirabolni mindent.

 4. bdk mondta:

  Sándor, a baj éppen az, hogy az alkotmány azoknak az értékrendszerét tükrözi, akik szerint mindez nem baj. Akik viszont más értékrendet vallanak, azok alkotmányilag ki lettek zárva, rekesztve, nézve az országból. Erre nem mentség, hogy a baloldal botrányosan kormányzott. Mert hogy nem tudtak normálisan élni a hatalmukkal, abban igazad van, abban viszont nem, hogy most asszisztálniuk kellett volna a Fidesz túlhatalmi húsdarálójának a működtetéséhez.

  A rövidke bejegyzésem viszont nem szándékozott az alkotmány milyenségét firtató vita elindítója lenne, annyit jegyeztem meg, hogy mélyebb lett az árok, s bár a Fidesz másokat rekeszt ki, magát vonta körbe elszigetelő árokkal, ami ostoba dolog volt és erősen vissza fog ütni rájuk.

 5. Nagy Sándor mondta:

  Most sem értem, hogy kik is vannak kizárva, főleg az eddigieknél jobban?
  Én meg azt mondom, hogy nagyon kellene már egy KIS rend, mert ez a nagyon-nagy “szabadság” ( ami szerintem szabadosság ) teljesen eltörölte az emberek értékrendjét, ítélőképességét.

  Az árokban az ország van, úgy nehéz betemetni, hogy benne vagyunk.

  Ha a Fideszre visszaüt valami, az sem baj, ha jogos…

  Egyébként üdvözöllek a családoddal együtt! :-)

 6. bdk mondta:

  Azt írtad, hogy “Ez egy konzervatív-keresztény ország”, ezzel kizártál mindenkit az országból, aki nem keresztény és nem konzervatív. Ilyen egyszerű ez.

 7. Nagy Sándor mondta:

  Azz te is jól tudod, hogy ez álprobléma……

 8. bdk mondta:

  Neked. A nem-keresztény nem-konzervatívoknak egyáltalán nem az.

 9. Nagy Sándor mondta:

  Utolsó (részemről)

  Miben zavar ez “más”-okat?

 10. bdk mondta:

  Ha ezt nem érted, nem igazán van értelme bármit is válaszolnom.

 11. zetoros mondta:

  Mondjuk, BDK, ez nem a te alkotmányod. Neked van csilivili ukrán alkotmányod. Innentől édes mindegy, hogy mi a véleményed Magyarország alkotmányáról. Eddig sem voltál a része Magyarországnak, azaz ki sem lettél onnan zárva az új alkotmánnyal.

 12. bdk mondta:

  Na, ez is egy szép megosztó vélemény. Egyfelől: határon túli magyarok, boruljatok az anyaország keblére, itt van nektek az állampolgárság, vegyétek, vigyétek. Másfelől: akinek nem tetszik az, amit a Fidesz művel, az csak maradjon ukrán, román, szerb, szlovák, rohadjon meg, ahol van. Épp ezt a megosztó jelleget tettem szóvá, ezt erősíti fel az alkotmány, s ezen fog rajtaveszteni előbb vagy utóbb Orbán Viktor. Merthogy, drága zetoros, OV és a Fidesz nem Magyarország, az ájtatos és múltba révedő nemzetieskedés nem egyenlő a magyarsággal. Szerencsére. És még nagyobb szerencsére nem OV és nem te fogod megmondani nekem, hogyan legyek magyar.

  Ha pedig a véleményem nem számít, mért reagálsz rá.

Vélemény, hozzászólás?