Skype-hiba kijavítása

Eléggé kétségbe estem, amikor tegnapelőtt a Skype bomondta az unalmasat. Próbáltam újraindítani, nem sikerült: még a jelszó beírása előtt hibaüzenet jött – és fuccs. Másnap Kolos újratelepítette, de ettől sem változott semmi. Aztán én is, többször egymás után, más-más helyről letöltött installációs fájlokkal próbálkoztam, gép újraindításával és anélkül – de semmi. Mindeközben Kolos és Éva gépén a probléma nem mutatkozott, így valószínűnek tűnt, hogy az én gépemmel van valami gond.

Ma aztán Kolos a barátaitól megtudta, másoknál is hasonló összeomlások voltak, de a fennakadást meg lehet oldani valamilyen rejtett fájl kitörlésével. Mire elmondták volna neki, mit és hogyan, én már az interneten meg is találtam, mi a teendő – s a törlés után be is indult a program. Hátha hasznát veszi más is, leírom a lépéseket.

  • A rejtett fájlok láthatóvá tétele (sajátgép > mappa beállításai > nézet > rejtett fájlok és mappák alatt az elrejtése helyett a megjelenítse bejelölése, okézás.
  • A törlendő fájl megkeresése: C főkönyvtár > Documents and settings > a felhasználó nevét viselő könyvtár > Application Data > Skype – ebben a mappában kell megkeresni a shared.xml nevű fájlt.
  • A shared.xml fájl törlése.
  • A Skype újraindítása.

Működik, kipróbáltam.

skype hiba, skype probléma 2011, skype leállás

Keresőmarketing tanácsadás Skype-on – SEO-tippek

<< ha szeretné tudni, hogyan készíthető keresőbarát weboldal és az miként kerülhet bizonyos kulcsszavakkal a Google első oldalára, keresse a SEO-szakértőt, kérjen időpontot Skype-tanácsadásra.

Facebook hozzászólások

“Skype-hiba kijavítása” bejegyzéshez 5 hozzászólás

Szólj hozzá!