Virtuális élőlánc József Attila szobra körül

Politikai Google-performance 2011

Tiltakozás József Attila szobrának eltávolítása ellen

Frissítés 2015. Volt egyszer egy Google-performanszom. Voltaképp politikai webakciónak szántam, tiltakozásnak. Alább olvasható, hogy mi ellen. Az internetes keresőtalálatok ilyetén célra való felhasználását nem először kíséreltem meg, vélhetőleg nem is utoljára. A cél az volt, hogy a költő budapesti (Kossuth tér, rakpart) szobrának eltávolításával kapcsolatos Google-keresésekre minél több változatban az én azon weboldalaim kerüljenek élpozícióba, amelyek a tiltakozást fogalmazzák meg. Hogy ennek a nagypolitikára nézve lehet kényszerítő hatása, azt pillanatig sem gondoltam, de azt igen, hogy a téma és a fejlemények iránt érdeklődő olvasók szembesüljenek azzal a véleménnyel, hogy amit a kormánypolitika ez ügyben képvisel, az sokakban – így egy József Attila-díjas kárpátaljai magyar íróban – ellenérzést válthat ki. Hogy ez mennyire lett így, arra nézvést nincsenek adataim, de az tényt, hogy a találati oldalak (SERP) sokaságát foglalták el weboldalaim. A tiltakozás józsef attila és józsef attila szobra – tiltakozás keresőkifejezésekkel még most, négy év múltán is az én weblapjaim állnak a találati lista élén, holott közben ezeket az oldalakat már nem optimalizáltam, nem támogattam friss linkekkel. Egy 2015-es keresőmarketing projektemben azonban jól jött nekem az akcióm műfaját megnevező virtuális élőlánc kifejezés, ugyanis a virtuális szerverek felhasználói igénybevételét kínáló weboldalak Google-helyezésének a javítása volt a célom, és a szóazonosság okán az erre a kulcsszóra optimalizált honlapokon releváns hivatkozásokat helyezhettem el. Így történik ez a jelen blogbejegyzés esetében is. A felhívás szövege alatt az új SEO-akcióban részt vevő oldalak hivatkozásai is felsorakoztak egy másfajta linkláncolatba. 

Tiltakozás József Attila szobrának eltávolítása ellen – Virtuális élőlánc József Attila szobra körül

józsef krt budapest laptopszervíz

Magyar országgyűlési képviselők a budapesti Kossuth tér teljes átalakítására vonatkozó határozati javaslatot nyújtottak be. Elképzelésük törvényerőre emelkedése esetén vissza kellene állítani „a tér képzőművészeti arculatának 1944 előtti állapotát” – ez többek között az ott található közismert és közkedvelt József Attila-szobor eltávolítását is jelentené.

A magam módján ezúton internetes akció keretében indítom el tiltakozásomat az ellen, hogy a több mint 30 esztendeje „a rakodópart alsó kövén” békésen üldögélő kedves költőmet valamely idióta politikai felforgatótevékenység keretében méltó helyéről elmozdítsák.

December 3-áig teljes intenzitással folytatandó tiltakozó akciómnak azzal kívánok nyomatékot szerezni, hogy a Google keresőben publikációimmal elfoglalom az adott kulcsszavakkal adódó találati listák első helyeit. Tervem: elérni azt, hogy javarészt e tiltakozás szövegeire mutató linkek jelenjenek meg a következő keresőkifejezésekre:

  • virtuális élőlánc
  • élőlánc József Attila szobra körül
  • Tiltakozás József Attila szobrának eltávolítása ellen
  • József Attila szobra – tiltakozás

Akciómhoz bárki csatlakozhat, tiltakozásom szövegét és emblémáját szabadon terjesztheti, népszerűsítheti, megoszthatja vagy újraközölheti – roppant fontos, hogy mindez a forrásul szolgáló oldalamra mutató link megadásával történjék (ha mód van szöveges link elhelyezésére, az a fentebb megadott keresőkifejezések valamelyike legyen!). Örömmel fogadok továbbá minden híradást, említést, akár csak egy puszta linket is.

Oldalaimon időről időre beszámolok Google-eredményeimről, vagyis arról, élőláncom szemei megjelentek-e a találati oldalakon.

Az esemény oldala a Facebookon („Ott leszek”-kel támogatható) :

  • Virtuális élőlánc József Attila szobra körül (elavult hivatkozás; utóbb törölve)

Az esemény topikja az Index-fórumon (lehet vitázni!):

  • Virtuális élőlánc József Attila szobra körül (elavult hivatkozás)

Az akció hírei egy külön honlapon voltak olvashatók: Tiltakozás József Attila szobrának eltávolítása ellen.

virtuális szerviz Budapest, előlánc
József Attila szobra, Budapest Virtuális Laptop Szerviz szolgáltatás

Virtuális szerver bérlés, VPS

A virtuális szerver voltaképp nem egy tényleges gépnek, hanem sokkal inkább egy speciális szolgáltatásnak a neve. Lényege: nagy teljesítményű anyaszerver erőforrását elkülönített egységekre osztják fel úgy, hogy ezek önálló szerverek működését emulálják. Ezzel számos Vurtual Private Server hozható létre és ezek tulajdonosai rendszergazda szintű hozzáféréssel kezelhetik hardvereszközüket, holott egy konkrét tényleges fizikai szerver nem áll mögötte. A VPS szerverek bérlése magyar viszonylatban is (dedikált vps – virtuális Asus laptop szerviz szolgáltatás és szerverbérlés – mobilra marketing sms kampány) – egyre jobban terjed és újabb fejlesztésekkel mind alkalmasabbá válik a felhasználói igények kielégítésére.

Balla D. Károly tiltakozása József Attila szobrának eltávolítása ellen

Virtuális élőlánc – Google-akció a weben – 2011.

VPS szerver szolgáltatás Budapesten

szerver hoszting szolgáltatás – dedikált VPS szerviz szolgáltatás

Dell laptopszervíz Budapest

laptop szerviz - dell akku töltő
Dell akku töltő

Hardver alkatrészek javítása és cseréje márkafüggetlen szervízműhelyben. Kijelzők, laptop-töltő adapterek a Fehérvári úti szaküzletben. Asus notebook szerviz Budapest.

Dell laptop akku szerviz Budapest – pr-cikk

Akkumulátor töltök. Laptop-honlap optimalizálása. Piréz akció, google, internet, honlap-optimalizálás, keresőmarketing, seo, közélet, politika, web, net, kult  • virtuális szerverek bérlése •  Tiltakozás József Attila szobrának eltávolítása ellen  •

Facebook hozzászólások

“Virtuális élőlánc József Attila szobra körül” bejegyzéshez 6 hozzászólás

  1. Szerintem abszolúte fölösleges bármijen szobor át rendezés ez csupán figyelem elterelés a kormány tehetetlen politikájáról. Nem beszélve arról hogy ezt mind az adó fizetőkkel fizettetik meg.VAN ETTŐL SOKKAL NAGYOB GOND EBBEN AZ ORSZÁGBAN AZZAL KELLENE FOGLALKOZNI.ÉN MEGBÜNTETNÉM AZT AKI KITALÁLTA EZEKET A BAROMSÁGOKAT ÉS ANYAGI KÁRTÉRITÉSRE KÖTELEZNÉM ŐKET .LÁSD :TARLÓS, ÉS AZ Ő TEVÉKENYSÉGE NEM TUDOM HOGY AZ PÉNZBEN MENNYIT TESZ KI .
    NEM CSAK A FŐVÁROSIAKNAK KELL TÜNTETNI ITT AZ EGÉSZ ORSZÁGNAK FEL KELL HOGY EMELJÉK A HANGJUKAT HOGY EREDMÉNY LEHESSEN ELÉRNI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  2. Én az újlipótvárosi patriotákat kértem arra, hogy hozassuk át a Szent István parkba minkét szobrot. Lanyha érdeklődés. Természetesen jobb szeretném, ha mindketten ott maradnának a helyükön.
    Ellenben átmeneti megoldásnak javaslom a képviselők kitakarítását a Kossuth térről. Végleg

  3. Való igaz, hogy a „Szent Korona őrzőhelye” mellett, az 1944 előtti (tehát az adekvát) állapotba visszaállított tér közelében sem maradhat egy olyan költő szobra, akinek se Istene, se hazája. Miután sikerült megszabadulni ettől a szobortól, igen jó kihasználása lenne a felszabadult felületnek, ha vitéz nagybányai Horthy Miklós lovasszobrát állítanánk a helyére (mondjuk amint éppen a fehér lovát táncoltatja).
    Nem tudom egyébként, hogy minek kell ahhoz történni, hogy a Magyar Nép, avagy a főváros népe „felemelje a szavát” — vagy csak hogy fölébredjen.

    Cseresnyési László

Szólj hozzá!