Holdfogyatkozás Kárpátalján

Úgy tűnik, azzal a kis élcemmel, hogy Nemzeti Holdfogyatkozást hirdettem a Kárpát-medencében, nem is túloztam sokat, ugyanis egyik portálunk kárpátaljai eseményként tette közzé a Hold elsötétedéséről szóló hírt… Erről a régi anekdota is eszembe jut: állítólag a török kormány nehezményezte, amiért az örmény címerben benne van az Ararát, holott az nincs Örményország területén, csak látszik onnan. Az örmények válaszoltak: a török címerben meg ott van a félhold, holott az nincs Törökország területén, csak látszik onnan. …Akárcsak Kárpátaljáról a holdfogyatkozás.

De eszembe jutott az is, amit egyszer Hajdúszoboszlón hallottam egy napozó hölgytől: „És süt ránk ez az áldott magyar nap!” Igaz, nincs is mindezen semmi csodálkozni való, ha tudjuk, milyen jó befektetés telket venni a Holdon.

Frissítés délután: bár egy igen bölcs kárpátaljai újságíró szerint bizonyos (ukrajnai) szempontból jó volt ez cím, a portál egy idő után javította (remélem, hogy az én hatásomra…), kivette a címből Kárpátalját. Érdekességként viszont a cikk linkjében benne maradt… A Google egy ideig persze még őrzi a helyi érdekű holdfogyatkozás nyomát:

Egyébként a dolog hamarosan kezdődik, lassan ki lehet készíteni a sört a teraszra.

Facebook hozzászólások

Szólj hozzá!