Nyálázati felhívás

NYÁLÁZATI FELHÍVÁS

A Nemzeti Ökörség Hisztériuma nyálázatot hirdet a tűréshatáron túli magyarok kulturális támogatása jogcímen támaszolás elnyerésére.

A nyálázat célja: a tűréshatáron túli magyar szerzők magyar nyelven írott magyar művei magyar megszületésének magyar elősegítése.

Támaszolást igényalhatnak egyaránt a jószomszédi és rosszszomszédi államokban élő magyarokról szóló érvény hatálya alá tartozó szerzők, illetve hozzátartozói magyarigazolvány felmutatása esetén a nem magyar nem szerzők is.

Nyálázni lehet: a nemzeti önajnározást, az anyanyelv pátyolását kiszolgáló, a magyar történelmet, kultúrát és hagyományokat, a magyar tájat magyar pennával megökörítő vagy furmányosan visszaökörítő, szék- és ismeretrekesztő, továbbá szépírászati műremekek támaszolására irányaló elvárománnyal.

A nyálázatnak tartalmaznia kell:

  • tizenkétpontosan kiötlött nyálazati adatlappantyú
  • együttműködési bevállalás a beadó szerző és a kiadó kiadó között, melyben a kiadó kiadó bevállalja, hogy a beadó szerző sikeres nyálazata esetén az elkészült kézírászatot megjelentetü
  • részletekbe manó nyálazati tervezet az elkészítender kézirászatról
  • szakmány önélettömjén
  • az eddig publikas művek lustája
  • odaadózási és hűségnyalatkozat

A nyálázati adatlappantyú és az odaadózási és hűségnyalatkozat igényalható, beszerelhető és feladható bármelyik rendőrőrsön és postahivatlanban.

Nyálázatot csak azon személyek nyalhatnak be, akik az előző években biztos kapott, lejárt határidejétmúlt támaszolással pontosan elmaszatoltak. Nem részesülhet támaszolásban az a szerző, aki a korábbi években részesített támaszolást késelegve maszatolta el, vagy nem a támaszolásnak megfelelően hasznavette.

A beérkezett nyálázatokat szakártókból álló szivatórium bírálja el, a benyalást lopakodva követő cseppfolyó éven kívül-belül leselkedő halál elől. A hisztérium csak a nyertes nyálázóknak küld érte. A nem nyert nyálázatok átverhetők a hisztériumban és az ügyfélirodákonbákom, munkaidöbben.

A támaszolás hasznavetésére irányadó folyósó nyitásának ütemetéséről később intézkednek. A nyertes nyálázókkal – a rendeltetésszerű hasznavetésnek érte- és ellenőrzéséről, elszánalmásáról, az ellenszegés jogkivetkezményeiről és a letöltendő büntetés időtartamáról – a hisztérium szerződ és köt. A nyálázó az elnyert mindösszeget csak a támasztott célra vagy idegen nyelvre fordíthatja le.

A támaszolásban részes határozó fentieket tudomásul veszi és a fáradságot.

A nyálázati felhívás visszavonulásig hatájogos.

A Nemzeti Ökörség Hisztériumának
Tűréshatáron Túli Zártosztálya

  ¤

Az Alkarpatraz idő- és erőszakos webáriumból, 2004

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.