Archív anyagok

Ungparty Virtuálé néven számon tartott webrendszer 2000-től épül. Kezdetben alapítványi közleményeket, később kárpátaljai vonatkozású kulturális híreket, majd főként irodalmi jellegű alrendszereket, személyes és közéleti blogokat, valamint tematikus oldalakat egyesített UngParty NetCafe cím alatt – keretében 2000-től és 2004-ig bezárólag közel 100 szerző több ezer műve került internetre. A régi, alkalmatlanná vált webhelyről folyamatosan mentegetem át ide az anyagokat

UngPaty NetCafé

ungparty-netcafeAz internetes honlaprendszer korai időszakát a fenti cím alatt működő főportál egyesítette.

Főszerkesztőként számos külső szerző számára biztosítottam megjelenési lehetőséget a netPánsíp digitális iratfolyamban és a webmagazinként működő NetCafé oldalain, a Törzsasztal, a Palackposta, később a Pánsíp Virtuális Szalon  és más alrendszerekben; 2002-2003-ban 7-8 bloggerem is volt.  Szűk 5 év alatt a külső szerzők száma a százat, a külsős szerzői anyagok száma pedig az ezret közelítette – az egyszeri közlésektől a rendszeres naplójegyzeteken át a sorozatban megjelenő regényig és afféle digitális könyvekig.

2005-től kezdve ezt a szerkesztői munkát beszüntettem, az Ungparty webrendszer azóta leginkább saját publikációs terepemként működik. Itt kapnak teret keresőmarketing tevékenységem weboldalai is (2006-tól foglalkozom a komplex honlapoptimalizálás és kreatív linképítés problémáival).

Éppen ebben a tárgyban  szerzett ismereteim láttatták be velem, hogy a régi struktúra gyakorlatilag használhatatlan.  A Google az akkor divatos és praktikusnak tűnt keretes (<frame>) rendszer oldalait vagy egyáltalán nem szkenneli, vagy csak a belső keretek tartalmát éri el, amelyek így fejléc és oldalsávok nélkül, eredeti kontextusukból és dizájnjukból kiragadva jelennek meg a rákeresések nyomán. A mostanában fontossá vált mibilbarát-követelményről már ne is szóljak…

Tervem, hogy ez alá az oldal alá besorolok jó néhányat a régi publikációk közül – hadd legyenek elérhetőbbek, kereshetőbbek és megjelenésük is hadd legyen tetszetősebb.

A munka volumene eléggé nagy, így évekig is eltarthat, míg az akkori UngParty NetCafé archívumának érdemi része ide átkerül.


Jelzem még, hogy virtuális világom egészét hívom UngPartynak,  holott ennek csak egy része fut az ungparty.net domain alatt.  Így például blogjaim többsége a blog.hu és a blogspot.com ingyenes szolgáltatók aldomainjai alatt futnak, ezek között persze van ungparty.blog.hu és ungparty.blogspot.com is. Az utóbbi időben felfejlődött a balládium.hu, liberall.hu és kárpátalja.net alatti webcsalád is.

>> Néhány fontosabb webhelyem . ELIGAZÍTÓ

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.