Hogyan lehet pénzt keresni utazás közben?

pénzt keresni utazás közben

Valljuk be, hogy legbelül sokan belefáradtunk a monoton munkába, és szeretnénk kiszabadulni a mindennapokból. Erre pedig igazán jó megoldás az utazás. Sokszor azonban úgy érezhetjük, hogy néhány nap, vagy esetleg egy-két hét nagyon kevés arra, hogy feltöltődjünk, arra azonban nincs lehetőségünk, hogy hosszabb ideig utazzunk, miközben hátrahagyjuk a rendszeres bevételt biztosító munkánkat. Szerencsére ma már rengeteg opció van arra, hogy akár utazás közben is bevételre tegyél szert, és így fedezd a költségeidet. Nézzük is meg, hogy milyen lehetőségek várnak.

Szerencsejátékok

Kezdjük is a legkevésbé biztos bevételi lehetőséggel. Ma már minden a szerencsejátékokról szól, hiszen rengeteg online lehetőség vár. Persze nem árt, ha a felelős játék elveinek a betartása mellett kipróbálod ezeket. Azzal azonban érdemes tisztában lenni, hogy ez nem fog rendszeres bevételt eredményezni, sőt, még az is előfordulhat, hogy pénzt fogsz veszíteni. Éppen ezért ezt a tevékenységet érdemes csak kiegészítésként használni, valóban meggondolni, hogy mikor és mekkora összeget kockáztatsz.

Utazási Blog

Szinte kézenfekvő, hogy ha belevágsz az utazásba, akkor arról blogot is írhatsz. Ne felejtsd el azonban, hogy egy ilyen blog fenntartása sokkal több időt és türelmet igényel, mint azt az emberek el tudják képzelni. Ez azonban meghozza a gyümölcsét, hiszen bevételt is eredményezhet, különösen akkor, ha engedélyezed a különböző reklámok megjelenését az oldaladon.

Add el a kézműves termékeidet!

Utazás közben mindig jó ötlet, ha eladod a kézzel készített termékeidet. Lehet az ékszer, valamilyen kép, vagy bármi más. Sőt, akár viszonteladóként is működhetsz. Ez azt jelenti, hogy megveszed a helyiektől a különféle termékeket, amelyeket aztán tovább értékesítesz. Ennek az előnye, hogy nagyobb termékportfólióval rendelkezel majd, így többféle vásárlói igényt ki tudsz elégíteni. A hátrány azonban az, hogy ahhoz, hogy ezt megtehesd, be kell fektetned egy kisebb összeget a megvásárolt termékekbe.

Kapd el a pillanatot és értékesítsd!

Hányszor görgetted már végig a közösségi médiát, és irigyelted a fotósokat a munkájukért? Bizonyára sokszor. Ha jól értesz az apró-cseprő részletekhez és kreatív szemed van, akkor menj és készíts fantasztikus fotókat. Esetleg eladhatod ezeket a számos utazási magazin valamelyikének. Ha nem vagy meggyőződve arról, hogy szeretnéd eladni őket, tarts fenn egy közösségi média oldalt, és rendszeresen posztolj egy-egy képet a nyaralásodból. Ki tudja, lehet, hogy hamarosan hatalmas rajongótáborod lesz.

Legyél helyi idegenvezető!

Sokat tudsz a város környéki helyekről? Próbálj meg helyi idegenvezető lenni, és vezesd körbe a turistákat, akik ezekre a célpontokra érkeznek. Ha jól bánsz az emberekkel, gyorsan hírnévre és pénzre tehetsz szert a külföldi és a belföldi utazóktól egyaránt. Ki gondolta volna, hogy az ilyen szakértelemmel jól jöhet, hogy utazás közben pénzt keress! Ráadásul eközben te is egyre többet ismerhetsz meg az adott városról és annak környékéről.

Szabadúszó munkák

Van benned egy kreatív hajlam? Ha igen, akkor egészen biztosan találsz valamilyen szabadúszó munkát, amelyet utazás közben is végezhetsz. Ez lehet akár szövegírás, grafikusi munkák, de még akár fordítás is. Ezeknek az előnye, hogy elegendő naponta néhány órát dolgozni, amelyet ráadásul rugalmasan, saját magad számára oszthatsz be. Rengeteg olyan szervezet van, amely szabadúszókat alkalmaz, hogy például cikkeket és blogbejegyzéseket írjanak számukra, vagy pedig megszerkesszenek néhány fotót a közösségi média oldalukra. Érdemes tehát kihasználni ezeket a lehetőségeket.

Dolgozz au pairként!

Az au pair egy olyan nemzetközi dajka, aki egy meghatározott ideig egy családnál él, és utazási, szállás, ellátás és zsebpénz fejében gondoskodik a gyerekekről. Ez fantasztikus módja lehet annak, hogy egy új kultúrát a helyiek szemszögéből ismerj meg, és pénzt keress. A legtöbb au pair diák vagy friss diplomás, tehát jelentkezz, mielőtt túl késő lenne. Sok család nem követeli meg az au pairtól, hogy beszélje az anyanyelvet, sőt sokan jobban szeretik, ha angolul beszélsz a gyerekeikhez, hogy fejleszthessék a nyelvtudásukat.

Végezz kutatást útikönyvek számára

Nem sok olyan romantikus és félreértett szakma létezik, mint az olyan útikönyvek, mint a Lonely Planet és a Fodor’s, számára történő kutatás és írás. Míg a munka felemelő – több száz helyre repít el, hogy kipróbáld a helyi kultúrát, ételeket és szállodákat -, a valóságban  rendkívül kimerítő. A legtöbb útikönyvkutató és -író arról számol be, hogy irreális határidőket kell betartaniuk, amelyek 12-14 órás munkanapokat követelnek meg tőlük. Ráadásul a látnivalók megtekintése csak egy kis része a munkának. A kutatóknak és íróknak jelentéseket és cikkeket kell írniuk, térképeket kell készíteniük a meglátogatott területekről, és kiterjedt, fárasztó adatbevitelt kell végezniük. A szűkülő költségvetések és a munkát szinte ingyen vállaló huszonévesek sokasága miatt az útikönyvírás aligha jövedelmező szakma. De meg lehet keresni annyit, hogy meg lehessen élni belőle.

Próbáld ki magad pultosként!

Mindig is dicsekedtél a mixerképességeiddel a barátaid és a családod előtt? Miért ne vállalhatnád el ezt munkaként? Ha rendelkezel a megfelelő készségekkel, és nem okoz gondot egy étteremben vagy kocsmában italokat tölteni, vagy egyszerűen csak a bárpultnál állni és káprázatos koktélokat készíteni, legyél bártender. Így egész nap utazhatsz, estére pedig már a munkahelyeden lehetsz! Ha mást nem is, de az éjszakai élet legjavát élvezheted majd azokon a helyeken, ahová ellátogatsz!

Dolgozz egy üdülőhelyen vagy egy szállodában!

Ha van olyan iparág, amelynek mindig szüksége van több alkalmazottra, akkor az biztosan a szállodaipar. Egy szállodában vagy üdülőhelyen rengeteg különböző munkakör létezik, például recepciós, takarító és így tovább. Utazás közben tehát nyugodtan nézz szét a szállodákban, hiszen rengeteg részmunkaidős, vagy éppen szezonális munkalehetőséget kínálnak. Ráadásul a legtöbb népszerű úticél esetében elmondható, hogy rengeteg szálloda áll rendelkezésre, így biztos lehetsz abban, hogy valamelyikben találni fogsz számodra megfelelő munkát.

Címke , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.