Hordozható számítógép – laptop, tablet

A hordozható számítógépek típusai

A számítógép vagy komputer kifejezést többféle géptípus összefoglaló megnevezése.  Jelenleg még a legelterjedtebbnek számít a nem hordozható, úgynevezett

Asztali személyi számítógép – PC

asztali pc - személyi számítógép

Asztali személyi számítógép: gépház, monitor, klaviatúra, egér

Az ilyen computer egyidejűleg egyetlen felhasználó kiszolgálására alkalmas, a “személyi” szó kissé zavaró, pontosabb lenne az “egyszemélyes” számítógép megnevezés, hiszen például egy vállalatnál az irodai gépeket éppen az használja, akit elé ültetnek,  ez naponta vagy műszakonként változhat. Az  otthoni gép is állhat a család közös használatában – ezzel együtt tény, hogy a felhasználók leggyakrabban személyes viszonyban állnak a gépükkel, jelszóval védik és nagyon nem szeretik, ha más is elé ül.

Az asztali PC (personal computer) sokfunkciós számítástechnikai berendezés, programok és alkalmazások sokaságát futtathatja egyidejűleg, különféle perifériák kezelésére képes, érzékeli a billentyűzeten és az egérrel kiadott utasításokat, vezérli a monitort, a nyomtatót, megszólaltatja a hangszórókat, kábelen vagy WiFi-hálózaton kapcsolódik az internethez, stb.

Hordozható személyi számítógép

Az ilyen gép esetében az asztalinál is szorosabb a személyes viszony és tulajdonlás egyszemélyűsége. Mivel az ilyen gépet a tulajdonosa mindenhová magával viheti, így jobban kötődik hozzá, szinte személyisége meghosszabbításának érzi. A Z generáció tagjai szinte összenőttek digitális eszközeikkel.

Laptop (vagy notebook)

laptop pc - táskaszámítógépA notebook vagy laptop személyi (vagy vállalati, intézményi) célra kialakított hordozható számítógép. Elterjedtsége dinamikusan nő, rövidesen átveheti az asztali gépek szerepét, sok felhasználó már ma is előnyben részesíti a csak egy helyen használható PC-vel szemben.

Előnyeit talán fölösleges felsorolni, hátrányai között szokás a sérülékenységét említeni, illetve azt, hogy a teljesen feltöltött, legjobb minőségű laptop akkumulátor sem képes néhány órán túl üzembiztos működést biztosítani. A laptop alapfelszereltségének hiánya továbbá az is, hogy a klaviatúra nem mozgatható a géptől függetlenül és az egér szerepét játszó érintőfelület használata nem mindig kényelmes, ám ezek természetesen könnyen áthidalható hiányosságok, hiszen minden notebook alkalmas arra, hogy külső billentyűzetet és egeret csatlakoztassunk hozzá. Otthoni körülmények között rákapcsolhatunk különálló nagyobb képernyőt is.  A laptopokat általában folyadékkristályos, azaz LCD (Liquid Crystal Display) kijelzővel látják el, illetve létezik ennek  egy továbbfejlesztett változata, a TFT monitor (Thin Film Transistor).

hordozható személyi számítógép

Notebook PC – hordozható személyi számítógép

A hordozható számítógépek főbb elemei ugyanazok, mint a stacionárius computereknek, ezek pedig a processzor, a memóriakártya, a merevlemez, a videókártya, a hangkártya, a kijelző és a billentyűzet. Továbbá pedig az autonóm működést biztosító cserélhető akkumulátor, amelyhez kívülről a laptop töltő adapter csatlakozik.

Ez utóbbiak minősége, súlya-nagysága, teljesítménye, üzemideje és élettartama különösen fontos, hiszen ezektől a paraméterektől függ a készülék mobilitása. Nem mindegy, hogy hány órán át biztosít elegendő áramot az akku egyetlen feltöltéssel. Az sem, hogy ez az üzemidő mennyivel rövidül le 1-2-3 év használat után. Illetve: egy teljesen leszállt telep mennyi idő alatt tölthető fullra. Vásárlásnál érdemes bekalkulálni: milyen gyakran kerülhetsz kellemetlen helyzetbe egy gyengébb ellátottságú géppel. Továbbá: mikor, hányszor kényszerülsz majd például új HP laptopod akkumulátorának cseréjére.

Az utóbbi években gyártott korszerű hordozható számítógépek kapacitásukban és teljesítményükben megegyeznek az asztali PC-kkel, de kompakt kialakításuk és speciális hardverigényeik miatt általában valamivel drágábbak egy azonos tudású stacionárius komputerhez képest. A legjobb ár/érték arány sok felmérés alapján a középkategóriás Dell, Asus, HP és Lenovo gépek képviselik

Az említett készülékek magyar megnevezése eredetileg táskaszámítógép (laptop) és noteszgép (notebook), de ezek a kifejezések nem honosodtak meg, illetve kikoptak a használatból.

Tablet és Netbook

tablet pc

Táblagép – tablet PC

Ha a kifejezést begépeljük a Google keresőbe, megtudjuk, hogy a táblagép (tablet) a fenti kategóriánál jóval kisebb általában 7-14 inch képernyőméretű, könnyebb, egyetlen táblából álló (azaz nem nyitható-zárható) hordozható személyi számítógép szerényebb teljesítménnyel és kapacitással. A mechanikus beviteli perifiáriák hiányoznak (egér, billentyűzet), az input funciókat maga az érintőkijelző (érintőpanel) látja el. Jellegéből következően a tablet PC leginkább tartalomfogyasztásra való (szövegolvasás, videózás, játék, böngészés, internetezés…), szöveg tartalmak előállítására, szerkesztésére, grafikus vagy programózói munka végzésére kevéssé alkalmas.

A netbook voltaképp egy mini notebook 9-10 inch nagyságú kijelzővel, leginkább internetezésre alakították ki, erre teljességgel alkalmas, de nem lehet rajtuk erőforrás-igényesebb programokat (pl. egyes videojátékokat futtatni). Az akku is hamar lemerül erős igénybevételnél.

Nem tekintjük számítógépnek az okostelefont, lévén alapvetően mégis a telefóniával, mobilkommunikációval összefüggő funkciók ellátására alakították ki, ugyanakkor az utóbbi években történt rohamos fejlesztéseknek köszönhetően ezeknek a mobil készülékeknek a teljesítménye szinte “félelmetesen” nagy, kapacitásuk vetekszik egy 10 évvel ezelőtti csúcstechnológiájú PC-ével. Méretüknél és kialakításuknál fogva azonban használati körük eléggé korlátozott, ám a telefonfunkciókon kívül kiválóan megfelelnek fényképezésre (igen nagy felbontású képek készítésére is alkalmasak), internetezésre (hírolvasás, facebook, instagram), skype-olásra, emailek olvasására és rövidebb üzenetek írására, egyszerűbb játékok futtatására stb.


Hordozható klímaberendezések – mobil hűtő

hordozható hűtőHordozható készülékek között említhetők a mobil klímaberendezések. Az ipari léghűtő gépek kiváló megoldást nyújtanak csarnokok, raktárak, üzemek és gyárak lokális hűtésére. Az egyik legkedveltebb típus a HydroPort 16 hordozható hűtő, amely 60 m2 terület irányított lehűtésére képes. A mobilklíma víztartálya 57 literes, ez 3 órás üzemszerű működést tesz lehetővé. A kondicionálógép 3 fokozatban állítható ventilátorral rendelkezik. Görgőinek köszönhetően mobilitása maximális. Könnyen szállítható, hordózható, külön telepítést nem igényel.

Laptop alkatrész szerviz Budapesten

A budapesti notebook szervíz honlapja online marketing célokat szolgál. Nemcsak a vállalkozást népszerűsíti, hanem laptop webáruházként is működik, a szolgáltatás bőséggel kínál alkatrészeket, tartozékokat és kiegészítőket minden laptoptípushoz. A céges weboldal gondos honlap tartalom optimalizálás segítségével szerzett értékes organikus helyezéseket a Google keresőben olyan kulcsszavakkal, mint laptop szervíz budapest, notebook akku vásárlás, ingyenes kijelző csere, videókártya javítás stb.

A jelen weboldalon megismerhetők a hordozható számítógép típusai, elemei. Meghatározás: a laptop hordozható személyi komputer, PC. Kulcsszavak az első Google-kereséshez: notebook javítás házilag, tablet alkatrész szerviz Budapesten, kijelző felbontása és mérete, billentyűzet tisztítás, a HP akkumulátor helyes töltése, a töltő kábel csatlakozó és a laptop hangkártya kiválasztása. – Keresőmarketing és online tartalommarketing szempontok a honlap optimalizálásban, internet technológia, mobil számítógépek, szemantikus web, használt laptop, professzionális szerviz műhely a 13. kerületben, számítógép és irodalom

 

Teraszbeépítés – Télikert gyártás ára

terasz beépítés - télikert gyártás

Lakásunkhoz télikertet teraszbeépítés révén alakíthatunk ki a fényenergia hasznosításával

Terasz beépítés – télikertek 2016-2017

Ha egzotikus délszaki növényeink számára szubtrópusi télikertet szeretnénk létesíteni, ennek legegyszerűbb, költségeinket leginkább kímélő olcsó módja, ha egy meglévő teraszt fedünk be üvegtetővel és körbeépítjük előre gyártott nyílászáró elemekkel, üvegajtóval, szolár ablakkal – hasznos, ha ezek mozgathatóak, nyithatóak, ajánlott a tolóajtó vagy harmonika ajtó és a bukóablak használat megfelelő hőszigeteléssel, hogy az üvegház-hatás eredményeképp keletkezett hő ne távozzon az üvegfelületek alól. A szigetelést azok a többrétegű üvegtáblák szolgálják, amelyek lapjai közül kiszivattyúzták a levegőt.

Az addig csak nyáron használt utcai, udvari vagy kerti terasz beépítése nemcsak a dísznövények és szobanövények téli elhelyezését teszi egyszer s mindenkorra megoldottá, s nemcsak azt teszi lehetővé, hogy a beüvegezett kerti teraszt minden évszakban használhassuk, hanem energetikai szempontból is javít lakásunk kondícióin és praktikus energiafogyasztását is hatékonyan optimalizálja. Az üveg tetőzet alatt ugyanis a felületek a napsütés óráiban erősen felmelegszenek a fényenergiát elnyelve, a hősugarak azonban, szemben a fényhullámokkal, nem hatolnak át az üvegen, így a keletkezett meleg bent reked a zárt térben és nemcsak a télikertben teremt kellemes klímát, hanem fűti a vele szomszédos házfalakat, ezzel észrevehetően csökkentve a téli fűtés költségeit, ami később megmutatkozik a gázszámlán, villanyszámlán. Ráadásul ez a megoldás megújuló, azaz zöld energia (a napfény) felhasználásával jár, ami kiváltja a fosszilis tüzelőanyagok elégetésének ugyan csekély, mégsem elhanyagolhatatlan százalékát. Ha sok háztartásban alkalmazzák ezt a módszert, a környezetszennyezés csökkenésének a mutatói akár a statisztikákban is megjelenhetnek.

A télikertgyártók joggal népszerűsítik tevékenységüket a zöldmarketing divatos szlogenjeit használva.

Beépített terasz ára – Teraszbeépítés olcsón

Amint az egy budapesti télikertgyártó szolgáltatás honlapjáról megtudhatjuk, a teraszbeépítés technológiai változatossága megengedi a belső tér tetszés szerinti kialakítását a legkülönbözőbb nyersanyagok és előregyártott elemek felhasználásával. Télikertünkben kialakíthatunk irodalmi szalont, vegetáriánus étkezőt, programozói dolgozószobát, de vannak más ötletek is: elég rákeresni az interneten, a Google ontja az organikus találatokat laptopunk kijelzőjére. Ezekből a találatokból látható, hogy a télikert gyártás és különösen az olcsó teraszbeépítés urbanizációs divatágazattá vált és nagy népszerűségnek örvend a városi lakosok körében – újabban Magyarországon is, nemcsak Európa kedvezőtlenebb éghajlatú országaiban, ahol a zord időjárást jól kompenzálja egy karibi hangulatú üvegház-terasz. Ez mutatják a Google-kereső használatával fellelhető optimalizált honlapok, amelyek az online marketing lehetőségeivel élve generálnak organikus forgalmat és szereznek ezzel ügyfeleket a télikertek tervezésére, medencefedésre, erkélyek-teraszok beépítésére, árnyékoló pergola létesítésére specializálódott vállalkozások számára. Érdemes a weben ilyen internetes tartalmakra rákeresni: házhoz épített télikerteküvegház – mediterrán szobakert . Vagy: növénykert a lakásban, beüvegezett terasz, erkély, lodzsa. A téli kert építés és gyártás elemei: üveg tető, ajtó, ablak. Beépített terasz ára: növénykert a lakásban. Építési árak:

Kert építés – a télikertgyártás ára

A télikert ára csak az elvárások és a helyszíni viszonyok jellegzetességeinek ismeretében határozható meg. Kert a szobában. Terasz beépítés révén növénykertet alakíthat ki lakásában. Téli kert hozzáépítése a házhoz. Terasz beépítéssel létrejött növénykert a lakásban kellemes pihenőhelyül szolgálhat. A télikert gyártás ára a felhasznált alapanyagoktól is függ, az építkezés szokásos nyersanyagai az üveg, a fa, a műanyag, az alumínium, az acél. A létesítmény főbb elemei: a falak, az üveg tető, az ajtó (tolóajtó) és az ablak (nyíló-bukó ablak) biztosítják a beépített terasz megfelelő szigetelésű kialakítását. Ház >> lakás >> kert >> télikert >> terasz >> építés >> beépítés, kertépítés, online-marketing honlapok, web: on-line tartalom

Weblap optimalizáció

Statikus weboldalak optimalizálása

Ezen az oldalon az ungparty.net néhány régebbi és újabb, a csm rendszeren kívüli statikus oldalát sorolom fel optimalizációs céllal. A statikus weboldalak Google-optimalizálása másként történik, mint a tartalomkezelő rendszerek alá tartozóké,  mert míg utóbbiban számos opció rendelkezésre áll már a WordPress adminfelületen, illetve a letölthető pluginok (pl. All in One Seo Pack, XML Google Site Map) beállításaiban, továbbá a szerkesztőfelületen, addig a statikus weblapoknál a forráskód elemeihez hozzáférve lehet csak néhány fontos seo-kritériumot beállítani a tartalmi alapú honlapoptimalizálás elvárásainak megfelelően (itt leginkább a descriptions és keywords meta-tag tartalmak megadására, a grafikus elemek és linkek attribútumainak a megszövegezésére, a webhelytérkép beállításaira gondolok). Régebbi honlapjaimnál erre nem sok figyelmet fordítottam, ma már az újabbakat igen gondosan SEÓzom és visszamenőleg a korábbiak többségét is optimalizáltam. Ezek néhánya konkrét keresőmarketing-projektekhez kapcsolódik, tehát nemcsak saját jogukon igyekszem kulcsszavas pozícióhoz juttatni őket, hanem hivatkozásaik más, rendszeren kívüli honlapokat is segítenek ebben.

Keresőmarketing 2016

télikert építés - honlapokTélikert építés, belsőépítészet

Belső terek kialakítás, télikert építés és berendezés. Növények elhelyezése téli időszakra télikertekben. Beépített teraszok, ajtó-ablak gyártás.

sms-marketingSMS-marketing – Tömeges üzenetküldés

Tömeges számban küldhetők sms-üzenetek mobiltelefonra a Gareway eljárással: a folyamat online felületről vezérelt, a marketing kampány lebonyolításához nincs szükség mobileszközre, a továbbítás a webes platformról történik az ügyféllista tagjaihoz szinte azonnali kézbesítéssel.

Emellett folyik még optimalizáció SEO tanácsadás keresőkifejezésre, az Arvisura szakszavaira és a piréz keresőszóra. Mivel azonban kulcsszavas hivatkozásokkal nem szeretném, ha ez a website túl lenne terhelve, így a további linképítő programokra csak később igyekszem relevánssá tenni ezt a weblapot.

Honlapotimalizálás -SEO

weboldal-optimalizacio-seoA fogalmat érdemes szakszövegekben szűkebb értelmében használni, vagyis egy adott weboldal keresőbaráttá tételét érteni rajta, illetve azt, hogy a folyamat során a honlaptartalom relevánssá válik tárgyára, tartalmára, kulcsszavaira vonatkoztatottan. A SEO vagy keresőoptimalizálás ennél sokkal tágabb értelmű folyamat és gyakorlatilag minden alája tartozik, ami az organikus Google-találatok helyezéseinek javítását célozza.

A jelenlegi honlap optimalizálása többek között a címében is szereplő

Weblap optimalizáció

kifejezésre történik, amelyben szándékosan szerepel az optimalizálás szó idegenebb hangzású és kevésbé használatos formája, vagyis az optimalizáció. A weboldalak optimalizálása a jelen domain alatt legális keresőmarketing eszközökkel történik. Honlapoptimalizálás: keresőbarát weboldal készítése + releváns tartalom kialakítása tartalom- és szövegoptimalizációval. A Google keresőtalálat maximalizálás fortélyai,   Weblap optimalizáció, Google-web-seo, online marketing, tartalmi alapú honlapoptimalizálás, keresőmarát, optimalizált weblap, weboldal optimizálás 2016, tömeges sms-kampány, télikert tervezés

Online marketing – Mobilmarketing

online marketing - keresőmarketing

Az internet a marketing fő színterévé vált. PC – laptop – tablet – okostelefon. Szemantikus SEO

Internetes marketing PC-re

A személyi számítógép igazi térhódítása akkor következett be, amikor az internet megszületett. Remek dolog volt, persze, egy jó PC-n szöveget írni, tervezni, matematikai feladatokat megoldani, nyilvántartást vezetni, CD-ket lejátszani – de hosszú ideig ez nem terjedt túl a szobánk keretein, igazából még az emailezés elterjedésével sem. Igazi értelmet a komputerünk használata akkor nyert, amikor rácsatlakoztathattuk az internethálózatra és beláthatatlan mennyiségű információhoz, digitális tartalomhoz férhettünk hozzá forgószékünkben ülve, illetve – és ez legalább ilyen fontos – a saját gépünkön előállított vagy ott tárolt tartalmakat is megoszthattuk a világhálón bárkivel. A laptopunk világkikötő lett. Mindez egy ideig nehézkesen ment, de egyrészt a szélessávú netkapcsolat általánossá válásával és a személyes tárhelyek ugrásszerű megnagyobbodásával, másrészt az optimálisan nagy webtartalom szolgáltatók, hírportálok, közgyűjtemények stb. nyújtotta digitális anyagmennyiség robbanásszerű megszaporodásával és minden szférára való kiterjedésével, harmadrészt a közösségi kommunikáció és a személyes kapcsolattartás alkalmas eszközeinek a kifejlesztésével az internetre kötött személyi számítógép használata mindenki számára csaknem annyira természetessé vált, mint a televíziónézés. Egy notebook a világgal való kommunikáció netovábbja lett.  Ez tette lehetővé az online marketing hasonlóan gyors fejlődését: a világhálón és a webes felületeken közvetített reklám és hirdetés és PR ma az üzleti élet, a kereskedelem, a vásárlás és fogyasztás legfontosabb mozgatórugója. A fentieken túl a fejlődést a Google-találstok minőségének a javulása is segítette, ez a szemantikus keresés megvalósulása eredményezte. A marketing jellegű online tartalmakat szemantikai weboptimalizálással juttathatjuk az organikus keresőtalálatok élmezőnyébe.

Mobilmarketing: SMS-kampány

mobilmarketing-online-smsUgyanilyen áttörések történtek a telefonhasználatban is. A telefónia első nagy áttörése kétségkívül az első GSM-készülékek megjelenése volt. Eleinte sokan idegenkedtek a hordozható telefonkészüléktől, nem hiába terjedt el, hogy csak a fontoskodó piti üzletkötők és a viselkedési normákat nem ismerők használják (ld. bunkofon). Ám így is csak egy erős évtized kellett csupán a teljes elterjedéséhez. Manapság – leszámítva a fejlődő világ országait – a mobiltelefonos penetráció 100 % fölött van, azaz országonként több mobilkészülék és több telefonszám van forgalomban, mint ahány lakosa van az adott országnak. Azaz a helyzetet alábecsülő kijelentés az, hogy mindenkinek van mobiltelefonja. Ez fantasztikus vívmány.

Le is csaptak rá a marketingesek, és az is kiderült, hogy miben verhetetlen a mobiltelefon. Nyilván nem a reklámcélú hangüzenetek közvetítésében, ebben nem jobbak a vezetékes készülékeknél, sőt. Otthonában az ember szívesen végighallgat egy hirdetési szöveget, ám villamoson, étteremben, munkahelyen kevésbé. Az SMS-t viszont előbb-utóbb mindenki elolvassa. Ki is alakult önálló ágazatként a marketing-SMS-küldés mint PR-lehetőség. Az egyes üzeneteket pedig villámgyorsan felváltotta a csoportos SMS, és önálló marketingágazattá fejlődött az SMS-kampány, amely már nemcsak az üzleti, hanem a politikai szfárában is tért hódított.

Okostelefon: mobil is, online is

Sokáig úgy tűnt, hogy az internetezés-szamítógépezés és a mobiltelefonálás két külön műfaj marad és más-más készülékekhez lesz kötve. Ám megjelentek az okostelefonok, és hihetetlenül rövid idő alatt tért is hódítottak: az internet ma mindenkinek ott van a markában és az égegyadta világon mindent el tud kis készülékéről érni, mindent el tud intézni, pénzeket utal, repülőjeget vesz, közben fényképeket tesz közzé a fészbukon, leveleket olvas – mindezt a klasszikus telefonos tevékenység mellett, mert közben SMS-eket küld és kap, beszél, hírlevelet kap a notebookjára…

online-sms-kampanyA fejlődésnek ezen a pontján a hordozható telefonkészülékeket megcélzó mobilmarketing jelentése is kiterjedt.

Hiszen a mobilkészülékre nemcsak tömeges SMS küldés lehetséges. Bár a mai napig ez a leghatékonyabb mobilmarketing módszer, ám nem kétséges, hogy az abszolút tudású internetre kötött milliárdnyi mobilkészülék mint céleszköz még rengeteg lehetőséget rejt magában. A reklámcélú rövid szöveges üzenetek csoportos továbbítása valószínűleg nem megy ki a divatból, de az is bizonyos, hogy a marketingüzenetek eljuttatásának ez ma már nem a legkorszerűbb módja, hiszen

az okostelefon nemcsak mobil készülék, hanem online eszköz is

– ennélfogva az internetes kapcsolat révén ezer más módon is elérhető, megszólítható, mozgósítható a tulajdonosa. Így az online marketing és a mobilmarketing között egyre kevésbé éles határ, és eljön a pillanat, amikor a felhasználónak már fogalma sem lesz arról, milyen módon, a telefonvonal vagy az internet révén jut-e hozzá valamilyen információhoz, így a marketingcégek sem az üzenetet továbbító csatorna, hanem a célkészülék alapján fogják megnevezni tevékenységüket és optimalizálni a tartalmakat. Az okostelefon-marketing kifejezés egyelőre elég nehézkesen hangzik, lehet, hogy majd valami új kifejezés születik arra a fogalomra, amely a mobilmarketing és online marketing összeolvadásával fog létrejönni. Valószínűsíthető, hogy ebben kiemelt szerep vár a mobilalkalmazásokra, s meglehet, éppen egy instant applikáció fogja végleges szintézisbe hozni az SMS-kampányt mondjuk az online apróhirdetéssel. A szemantikus web lehetősége lenyűgözőek.

A 21. századi ember számára az okostelefon egy külön érzékszerv szerepét játssza és saját személyiségének a meghosszabbításaként működik.


További ismeretek a témában (http://weblaptop.net/weblap-optimalizalas/):

< < Új SMS-blog indult számos szakmai olvasmánnyal. Más: Tartalom és kereső marketing – laptopok


Összefoglalva: az okostelefonok megjelenésével az online marketing és mobilmarketing összemosódik: mivel a célzott készülék egyszerre mobil és egyszerre online, így lehetséges kampány indítása több csatornán. Internet optimalizálás és online marketing, stacionárius és mobil eszközök a telefóniában és számítástechnikában: netbook, ultrabook, gamer laptopok, on-line és off-line állapot, a szemantikus web térhódítása, honlap seo

Honlapoptimalizálás – Google helyezések

A webtartalom optimalizált formában juttatható el legjobban a felhasználóhoz.

Szemantikus web – optimalizálás és linképítés

Az organikus találati rangsor oldalán (SERP) a Google helyezés javítás honlap optimalizálással, linképítéssel és más keresőmarketing eszközökkel lehetséges. Szemantikus honlap-SEO megoldások a fogalmi indexelés (LSI) szerint.

Laptop szerviz Budapest

Asus notebook töltők garanciával, gyári és utángyártott Dell és Acer akkumulátorok garanciával a Samsung szervizben – Budapest.

Online tartalom marketing

Mi az Online és mi az Offline?

online-offlineAz online és offline konkrét jelentése tekintetében a számítástechnika és a telekommunikáció területére érvényes, ahol az online bekapcsolt, becsatolt állapotot jelez, míg a offline a kikapcsolt, szétkapcsolt állapotot nevezi meg. A két kifejezése a számítástechnikai és telekommunikációs jelentések területén belül leggyakrabban kimondottan az internetkapcsolatra értendő. Aki-ami online van, az csatlakozott az internetre, aki-ami offline állapotban van, az nem csatlakozott, nincs csatlakozva, nincs vonalban, nincs a hálózaton.

Másodlagos jelentése szerint az online az, ami elérhető a neten, ami megjelenik a weben. Szemben azzal, ami offline, ami  nem érhető el a neten és nincs fenn a weben. Egy hírújság például online média, ha van internetes megjelenése és anyagai elérhetők a lap webfelületén, szemben az offline médiával, ami a nyomtatott sajtót jelenti.

A kommunikációban a valósidejű érintkezés módjait és eszközeit nevezzük online kapcsolatnak, ilyen például a telefonbeszélgetés, a Skype-kapcsolat, a chat. Sajátos etekintetben az email megítélése, hiszen közvetítéséhez – érkezéséhez és küldéséhez – internetkapcsolatra van szükség (online), viszont az ilyen üzenetet tároljuk a gépünkön és olvasása, megválaszolása esetén közömbös, hogy vonalban vagyunk-e.

A számítógépes munkában, szerkesztésben, programozásban, tartalom-előállításban (pl. blogolásban) is megkülönböztethetünk offline és online fázisokat. A széles sávú internet, a nagy kapacitású számítógépek és a megfelelően fejlesztett programok elterjedésével egyre inkább a teljesen online, valós idejű munkafolyamatok lettek preferáltak. A magyar köznyelvben sokan ezt úgy fogalmazzák, hogy egyenesen a vasba írtam ezt a cikket, azaz közvetlenül az adminfelület szerkesztőprogramjában dolgozott, amely írás közben folyamatosan menti az elkészült szöveget.

Online marketing programok

Google SEO – honlap Keresőoptimalizálás

Nem a keresőoptimalizálás területén működő szakemberek rendszabályozására irányuló törekvései miatt szeretjük a Goglekeresőt, hanem azért, mert a magyar weben a keresések 96 %-át ez a program bonyolítja és mert a SERP-táblákon elfoglalt pozíció jelentős presztízsbeli és üzleti tényező. Aki ma SEO-zik, az a weboldalt Gugli elvárásaihoz igazítja, különösen, hogy az igényesebb szintű szemantikus linképítésre alapozott munkát végzők tisztában vannak jelentőségével. Ugyanis a világhálón publikált webtartalmak kereshetősége ennek a világcégnek az érdeme. Adatbázisában keresve az algoritmusok összefüggéseikben látják és értelmezik az információkat, köszönhetően az LSI-technológiának (látens szemantikai indexelés). A szoftver által létrehozott fogalmi térkép alapján az optimalizált honlapok a organikus találati rangsorban kerülnek listázásra, ma már link spam update algoritmus futtatásával. Akinek fontos a Google előresorolás, az honlap-Seo gyanánt szemantikus keresőoptimalizálást végez, így ér el top helyezést.

Laptop – notebook – hordozható számítógépek

laptop pc - táskaszámítógép A laptop kompakt kiszerelésű hordozható személyi számítógép. Előnye, hogy tulajdonosa mindenhová magával viheti, használhatja otthon, munkahelyén, utazás közben. A széles sávú internet és a szinte mindenütt elérhető WiFi-hálózatnak köszönhetően a mobil PC-kkel szinte minden városi közterületen, intézményben, hotelban, bevásárlóközpontban és a legtöbb távolsági közlekedési eszközön a világhálóra csatlakozva is lehet dolgozni vagy szórakozni.

A notebook-használat hátrányai között a készülék sérülékenysége említhető, illetve az, hogy a teljesen feltöltött, legjobb minőségű notebook akkumulátor is csak néhány órányi üzembiztos működést képes biztosítani. Ezért nemcsak a táskagépet, hanem a laptoptöltőt is állandóan magunkkal kell hordanunk, hogy amint hálózati áramhoz jutunk, csatlakoztassuk laptopunkat. A laptop töltő lehet gyári vagy utángyártott.

A legjobb  laptop-márkák: Asus, Lenovo, Acer, Dell, Apple, HP. A hordozható számítógépek főbb elemei: processzor, merevlemez (winchester), memóriakártya, videókártya, kijelző (monitor), billentyűzet (klaviatúra), akkumulátor, töltő. Bővebben:

Mobilmarketing – SMS-kampány

Gateway rendszerű online sms-küldés webfelületről. Az ügyféllista alapján készült adatbázist használva a szoftver egyenesen a szerverről küldi az üzeneteket a mobilszolgáltatók SMS-központjába, amely továbbítja a címlistán szereplő előfizetőknek.

online-sms-kuldes

Gateway SMS – Webfelületről online SMS küldés tömegesen

Külső oldal további részletekkel: Online marketing stratégia – tartalommarketing.net

Télikertépítés – Budapest Terasz

Kerti teraszok beépítése, beüvegezése. Télikert tervezés, gyártás és kivitelezés Budapesten. Szolgáltatás: pergola építés, medencefedés, télikertépítés

telikert-terasz-budapest

Teraszbeépítés – Budapest, belső udvar

Cafeblog: Beépített teraszok – Télikert képek – Budapest


Online = bekapcsolt állapot. Offline = szétkapcsolt, kikapcsolt, hálózatról lecsatlakozott, megszakított állapot. Online: ami elérhető, ami fenn van az interneten, ami megjelenik a weben. Offline: nem érhető el, nincs fent a neten, nem jelenink meg a weben. Online, offline, tartalom és marketing, internet, web szöveg, mobil kommunikáció, online munka, internetes kapcsolat, digitális média

Online marketing – tartalommarketing

További részletek keresőmarketing célú honlap szövegírás, tartalomfejlesztés témájában:

Online tartalom marketing – webtartalom optimalizálás, linkprofil építés. Keresőmarketing célú, optimalizált belső aloldalak a rendszerben: